Sjelesorg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Sjelesorg (av tysk Seelsorge, omsorg for sjelen) er å vise omsorg for en persons sjel[1], eller religiøse og mentale velvære. Begrepet brukes oftest[trenger referanse] i en kristen kontekst. Selv om psykoterapeutiske metoder kan komme til anvendelse i sjelesorg, så er det ikke synonymt med psykoterapi.

Selv om ordet ikke finnes direkte i Bibelen, tales det mye om å hjelpe medmennesker som sliter og vise omsorg for sjelen. Dette vil som oftest innebære samtale med en sjelesørger og kan ligge nær skriftemålet i form. Man får legge av det som tynger hos en person med taushetsplikt og får veiledning fra Bibelen til livet videre.

Utdanning i sjelesorg kan utgjøre en del av et studium i praktisk teologi. Sjelesorg utføres av personer med tillit hos den som søker sjelesorg uten at de nødvendigvis har noen faglig bakgrunn for dette.

I Norge[rediger | rediger kilde]

Institutt for sjelesorg ved Modum Bad holder kurs i sjelesorg for prester og andre. De gir også ut Tidsskrift for sjelesorg. Høyskolen Diakonova i Oslo tilbyr et studietilbud i kristen sjelesorg med 60 studiepoeng[2].

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanse[rediger | rediger kilde]