Mimeresia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mimeresia
Nomenklatur
Mimeresia
Stempffer, 1961
Hører til
Poritiinae,
glansvinger,
dagsommerfugler
Økologi
Antall arter: 13
Habitat: skog
Utbredelse: Afrika
Inndelt i

Mimeresia er en slekt av dagsommerfugler som hører til underfamilien Poritiinae i den artsrike familien glansvinger (Lycaenidae).

Utseende[rediger | rediger kilde]

Små (vingespenn 25–35 millimeter) sommerfugler med avrundede vinger. Oversiden er oransje til mørkbrun, om den er mørk er gjerne bakvingene delvis oransje. Undersiden er spraglete i gult, brunt og hvitt. Et særtrekk ved denne slekten er at hannenes kjønnsorganer er svært like hos de ulike artene – vanligvis er dette en av de sikreste karakterene for å skille sommerfuglarter fra hverandre. Artene skiller seg imidlertid på vingenes fargemønstre, og DNA-undersøkelser bekrefter dette. Det latinske navnet betyr «etterligner Eresia», og det er riktig at slekten ligner på denne, men de kan ikke sies å etterligne Eresia-artene, da disse lever i Sør- og Mellom-Amerika mens Mimeresia bare forekommer i Afrika.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Larvene lever av blågrønnbakterier, alger, lav og annet organisk materiale som de skraper av trestammer. De lever vanligvis på trær som kolonier av maur i slekten Crematogaster, som drikker søte sekreter som larvene skiller ut og beskytter dem mot fiender. De voksne sommerfuglene holder seg inne i tett skog og besøker sjelden blomster, men de kan suge til seg sukkerholdig væske fra ekstraflorale nektarier på ulike planter.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Slekten er utbredt i Afrika sør for Sahara.

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]