Liste over maskingeværer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Denne listen er dessverre ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.

Liste over maskingeværer i sorterbar tabell.

Navn Kaliber Opphavsland Produsent
Breda modello 30 6,5 x 52 mm Carcano Italia Italia Breda Meccanica Bresciana
Breda modello 37 8x59RB Breda Italia Italia Breda Meccanica Bresciana
Brengun .303 British Storbritannia Storbritannia Royal Small Arms Factory
Browning Automatic Rifle .30-06 Springfield USA USA Colt
Browning M1917 .30-06 Springfield USA USA Colt
Browning M1919 .30-06 Springfield USA USA
Charlton Automatic Rifle .303 British New Zealand New Zealand Charlton Motor
Electrolux Australia
Colt mitraljøse m/29 7,92 x 57 mm Mauser Norge Norge Kongsberg Våpenfabrikk
Degtyaryov maskingevær 7,62 x 54R Sovjetunionen Sovjetunionen
DShK 12,7 x 108 mm Sovjetunionen Sovjetunionen
DS-39 7,62 x 54R Sovjetunionen Sovjetunionen
FG42 7,92 x 57 mm Mauser Tyskland Tyskland Rheinmetall, Kriegshoff
FM 24/29 7,5 x 54 mm French Frankrike Frankrike Manufacture d'armes de Châtellerault
FN MAG 7,62 x 51 mm NATO Belgia Belgia Fabrique Nationale
FN Minimi 5,56 x 45 mm NATO Belgia Belgia Fabrique Nationale
Heckler & Koch MG4 5,56 x 45 mm Nato Tyskland Tyskland Heckler & Koch
Hotchkiss M1914 8 mm Lebel Frankrike Frankrike Hotchkiss et Cie
Hotchkiss mitraljøse M1898 6,5 x 55 mm
7,92 x 57 mm Mauser
Norge Norge Kongsberg Våpenfabrikk
Johnson M1941 LMG .30-06 Springfield USA USA Johnson Automatics
Kg m/37 6,5 x 55 mm Sverige Sverige Karl Gustafs Stads Gevärsfaktori
Kg m/39 6,5 x 55 mm Sverige Sverige Ceska Zbrojovka
Kg m/40 6,5 x 55 mm Sverige Sverige Svenska Automatvapen
Lahti-Saloranta M/26 7,62 x 53R Finland Finland Valtion Kivääritehdas
Maxim KK32/33 7,62 x 53R Finland Finland Tikkakoski Oy/Asevarikko 1
Lewisgun .30-06 Springfield USA USA Birmingham Small Arms
Savage Arms
M2 Browning 12,7 x 99 mm NATO USA USA
Madsen maskingevær Flere Danmark Danmark Dansk Rekyl Riffel Syndikat
Maxim maskingevær Flere USA USA Maxim Gun Company
MG08 7,62 x 51 mm NATO Tyskland Tyskland Deutsche Waffen und Munitionsfabriken
MG-3 7,62 x 51 mm NATO Tyskland Tyskland Rheinmetall
MG30 7,92 x 57 mm Mauser Tyskland Tyskland Rheinmetall
MG34 7,92 x 57 mm Mauser Tyskland Tyskland
MG42 7,92 x 57 mm Mauser Tyskland Tyskland Johannes Grossfuss
M1910 Maxim 7,62 x 54R Russland Russland
PV-1 7,62 x 54R Russland Russland
Type 24 maskingevær 7,92 x 57 mm Mauser Kina Kina Hanyang Arsenal
Rheinmetall-Borsig MG 17 7,92 x 57 mm Mauser Tyskland Tyskland Rheinmetall
SG-43 Goryunov 7,62 x 54R Sovjetunionen Sovjetunionen
SjKAS 7,62 x 54R Sovjetunionen Sovjetunionen
Type 1 maskingevær 7,7 x 58 Arisaka Japan Japan
Type 3 maskingevær 6,5 x 50 mm Arisaka Japan Japan
Type 11 LMG 6,5 x 50 mm Arisaka Japan Japan
Type 92 maskingevær 7.7 mm Japan Japan
Type 96 LMG 6,5 x 50 mm Arisaka Japan Japan
Type 97 LMG 7,7 x 58 Arisaka Japan Japan
Type 99 LMG 7,7 x 58 Arisaka Japan Japan
Ultimax 5,56 x 45 mm NATO Singapore Singapore Singapore Technologies Kinetics
Vickers MG .303 British Storbritannia Storbritannia Vickers Limited
ZB vz 26 7,92 x 57 mm Mauser Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia Zbrojovka Brno
ZB vz 30 7,92 x 57 mm Mauser Tsjekkoslovakia Tsjekkoslovakia Zbrojovka Brno

Se også[rediger | rediger kilde]