Liste over Team Columbias proffseire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Nedenfor følger en liste over store proffseire av sykkellaget som har gått under navnene Team Telekom (1991–2003), T-Mobile Team (2004–2007), Team High Road (2008) og Team Columbia (2008–). Alle listene, med unntak av "Trøyer i andre store etapperitt", bør være komplette fra og med 1998 til og med 2007. Listen "Etappeseire i andre store etapperitt" inneholder ikke seire før 1998, og også de andre listene kan være mangelfulle fra sesongen 1997 og tidligere.

Seire[rediger | rediger kilde]

Team Colombia[rediger | rediger kilde]

Team colours Team colours Team colours
Team colours
Trøye 2008-

2008[rediger | rediger kilde]

Dato Ritt Sted Vunnet Rytter
09. juli Tour de France Frankrike 05. etappe Mark Cavendish
12. juli Tour de France Frankrike 08. etappe Mark Cavendish
17. juli Tour de France Frankrike 12. etappe Mark Cavendish
18. juli Tour de France Frankrike 13. etappe Mark Cavendish
24. juli Tour de France Frankrike 18. etappe Marcus Burghardt
22. august ENECO Tour Nederland 2. etappe André Greipel
26. august ENECO Tour Nederland 6. etappe Edvald Boasson Hagen
30. august Tyskland rundt Tyskland 1. etappe Linus Gerdemann
2. september Tyskland rundt Tyskland 4. etappe André Greipel
3. september Tyskland rundt Tyskland 5. etappe Gerald Ciolek

Team High Road[rediger | rediger kilde]

Team colours Team colours Team colours
Team colours
Trøye 2008

2008[rediger | rediger kilde]

Dato Ritt Sted Vunnet Rytter
23. januar Tour Down Under Australia 2. etappe André Greipel
25. januar Tour Down Under Australia 4. etappe André Greipel
26. januar Tour Down Under Australia 5. etappe André Greipel
27. januar Tour Down Under Australia 6. etappe André Greipel
27. januar Tour Down Under Australia Sammenlagt André Greipel
27. januar Tour Down Under Australia Poengkonkurransen André Greipel
8. april Baskerland rundt Spania 2. etappe Kim Kirchen
10. april Baskerland rundt Spania 4. etappe Kim Kirchen
23. april La Flèche Wallonne Belgia Klassiker Kim Kirchen
13. mai Giro d'Italia Italia 4. etappe Mark Cavendish
23. mai Giro d'Italia Italia 13. etappe Mark Cavendish
28. mai Giro d'Italia Italia 17. etappe André Greipel
1. juni Giro d'Italia Italia 21. etappe Marco Pinotti
10. juni Dauphiné Libéré Frankrike 2. etappe George Hincapie

T-Mobile[rediger | rediger kilde]

Team colours Team colours Team colours
Team colours
Trøye 1991-2007

2007[rediger | rediger kilde]

Dato Ritt Sted Vunnet Rytter
11. april Gent–Wevelgem Belgia - Marcus Burghardt
22. mai Katalonia rundt Spania Etappe Mark Cavendish
26. mai Katalonia rundt Spania Etappe Mark Cavendish
14. juli Tour de France Frankrike Etappe Linus Gerdemann
23. juli Tour de France Frankrike Etappe Kim Kirchen
15. august Deutschland Tour Tyskland Etappe Gerald Ciolek
16. august Deutschland Tour Tyskland Etappe Gerald Ciolek
18. august Deutschland Tour Tyskland Etappe Gerald Ciolek
24. august Eneco Tour Nederland Etappe Mark Cavendish
22.-29. august ENECO Tour Nederland Belgia Poengkonkurransen Mark Cavendish
8. september Vuelta a España Spania Etappe Bert Grabsch
14. september Vuelta a España Spania Etappe Andreas Klier

Sammenlagtseirer i store etapperitt[rediger | rediger kilde]

Dato Ritt Sted Vunnet Rytter Nasjonalitet
1996 Tour de France Frankrike Sammenlagt Bjarne Riis Danmark
1997 Tour de France Frankrike Sammenlagt Jan Ullrich Tyskland
1997 Dauphiné Libéré Frankrike Sammenlagt Udo Bölts Tyskland
1999 Tyskland rundt Tyskland Sammenlagt Jens Heppner Tyskland
1999 Vuelta a Espana Spania Sammenlagt Jan Ullrich Tyskland
2000 Paris-Nice Frankrike Sammenlagt Andreas Klöden Tyskland
2000 Baskerland rundt Frankrike Sammenlagt Andreas Klöden Tyskland
2001 Tyskland rundt Tyskland Sammenlagt Alexandre Vinokourov Kasakhstan
2002 Paris-Nice Frankrike Sammenlagt Alexandre Vinokourov Kasakhstan
2003 Paris-Nice Frankrike Sammenlagt Alexandre Vinokourov Kasakhstan
2003 Sveits rundt Sveits Sammenlagt Alexandre Vinokourov Kasakhstan
2004 Sveits rundt Sveits Sammenlagt Jan Ullrich Tyskland
2006 Sveits rundt Sveits Sammenlagt Jan Ullrich Tyskland
2008 Tour Down Under Australia Sammenlagt André Greipel Tyskland

Klassikerseire[rediger | rediger kilde]

Dato Ritt Rytter
1994 Paris-Tours Erik Zabel
1996 Clásica de San Sebastián Udo Bölts
1997 Milano-Sanremo Erik Zabel
1997 Amstel Gold Race Bjarne Riis
1997 Vattenfall Cyclassics Jan Ullrich
1998 Milano-Sanremo Erik Zabel
2000 Milano-Sanremo Erik Zabel
2000 Amstel Gold Race Erik Zabel
2001 Milano-Sanremo Erik Zabel
2001 Vattenfall Cyclassics Erik Zabel
2003 Paris-Tours Erik Zabel
2003 Gent-Wevelgem Andreas Klier
2003 Amstel Gold Race Aleksandre Vinokourov
2003 Züri-Metzgete Daniele Nardello
2004 Ronde van Vlaanderen Steffen Wesemann
2005 Paris-Tours Erik Zabel
2005 Liège-Bastogne-Liège Alexandre Vinokourov
2007 Gent–Wevelgem Marcus Burghardt

Etappeseire i Grand Tours[rediger | rediger kilde]

Etappeseire i Tour de France[rediger | rediger kilde]

Dato Ritt Etappe Rytter
1993 Tour de France 13. etappe Olaf Ludwig
1995 Tour de France 6. etappe Erik Zabel
1995 Tour de France 17. etappe Erik Zabel
1996 Tour de France 3. etappe Erik Zabel
1996 Tour de France 9. etappe Bjarne Riis
1996 Tour de France 10. etappe Erik Zabel
1996 Tour de France 16. etappe Bjarne Riis
1996 Tour de France 20. etappe Jan Ullrich
1997 Tour de France 3. etappe Erik Zabel
1997 Tour de France 7. etappe Erik Zabel
1997 Tour de France 8. etappe Erik Zabel
1997 Tour de France 10. etappe Jan Ullrich
1997 Tour de France 12. etappe Jan Ullrich
1998 Tour de France 3. etappe Jens Heppner
1998 Tour de France 7. etappe Jan Ullrich
1998 Tour de France 16. etappe Jan Ullrich
1998 Tour de France 20. etappe Jan Ullrich
1999 Tour de France 10. etappe Giuseppe Guerini
2000 Tour de France 20. etappe Erik Zabel
2001 Tour de France 1. etappe Erik Zabel
2001 Tour de France 3. etappe Erik Zabel
2001 Tour de France 19. etappe Erik Zabel
2002 Tour de France 6. etappe Erik Zabel
2003 Tour de France 9. etappe Alexandre Vinokourov
2005 Tour de France 11. etappe Alexandre Vinokourov
2005 Tour de France 19. etappe Giuseppe Guerini
2005 Tour de France 21. etappe Alexandre Vinokourov
2006 Tour de France 3. etappe Matthias Kessler
2006 Tour de France 7. etappe Serhiy Honchar
2006 Tour de France 19. etappe Serhiy Honchar
2007 Tour de France 7. etappe Linus Gerdemann
2007 Tour de France 15. etappe Kim Kirchen
 

Etappeseire i Giro d'Italia[rediger | rediger kilde]

År Ritt Etappe Rytter
1992 Giro d'Italia 18. etappe Udo Bölts
2001 Giro d'Italia 2. etappe Danilo Hondo
2001 Giro d'Italia 3. etappe Danilo Hondo
2006 Giro d'Italia 10. etappe Jan Ullrich
 

Etappeseire i Vuelta a España[rediger | rediger kilde]

År Ritt Etappe Rytter
1995 Vuelta a España 12. etappe Bert Dietz
1995 Vuelta a España 13. etappe Christian Henn
1998 Vuelta a España 7. etappe Giovanni Lombardi
1999 Vuelta a España 5. etappe Jan Ullrich
1999 Vuelta a España 20. etappe Jan Ullrich
2000 Vuelta a España 18. etappe Aleksandre Vinokourov
2001 Vuelta a España 2. etappe Erik Zabel
2001 Vuelta a España 3. etappe Erik Zabel
2001 Vuelta a España 4. etappe Erik Zabel
2003 Vuelta a España 10. etappe Erik Zabel
2003 Vuelta a España 11. etappe Erik Zabel
2007 Vuelta a España 8. etappe Bert Grabsch
2007 Vuelta a España 13. etappe Andreas Klier

Etappeseire i andre store etapperitt[rediger | rediger kilde]

År Ritt Etappe Rytter
1998 Tirreno-Adriatico 2. etappe Erik Zabel
1998 Tirreno-Adriatico 6. etappe Giovanni Lombardi
1998 Tirreno-Adriatico 7. etappe Erik Zabel
1998 Tirreno-Adriatico 8. etappe Erik Zabel
1999 Katalonia rundt 4. etappe Erik Zabel
1999 Katalonia rundt 5. etappe Erik Zabel
2000 Paris-Nice 7. etappe Andreas Klöden
2000 Tirreno-Adriatico 4. etappe Erik Zabel
2000 Baskerland rundt 5. etappe Andreas Klöden
2000 Sveits rundt 1. etappe Lagtempo
2000 Katalonia rundt 2. etappe Erik Zabel
2000 Katalonia rundt 3. etappe Erik Zabel
2000 Katalonia rundt 5. etappe Giovanni Lombardi
2000 Katalonia rundt 6. etappe Giovanni Lombardi
2001 Sveits rundt 2. etappe Erik Zabel
2001 Sveits rundt 4. etappe Aleksandre Vinokourov
2001 Sveits rundt 9. etappe Erik Zabel
2002 Tirreno-Adriatico 1. etappe Erik Zabel
2002 Paris-Nice 4. etappe Aleksandre Vinokourov
2002 Katalonia rundt 2. etappe Danilo Hondo
2002 Sveits rundt 2. etappe Erik Zabel
2002 Sveits rundt 3. etappe Aleksandre Vinokourov
2002 Sveits rundt 8. etappe Erik Zabel
2003 Paris-Nice 5. etappe Aleksandre Vinokourov
2003 Sveits rundt 1. etappe Aleksandre Vinokourov
2003 Sveits rundt 7. etappe Sergei Jakovlev
2004 Paris-Nice 5. etappe Aleksandre Vinokourov
2004 Paris-Nice 7. etappe Aleksandre Vinokourov
2004 Paris-Nice 8. etappe Aleksandre Vinokourov
2004 Sveits rundt 1. etappe Jan Ullrich
2004 Sveits rundt 9. etappe Jan Ullrich
2005 Dauphiné Libéré 4. etappe Aleksandre Vinokourov
2005 Sveits rundt 2. etappe Jan Ullrich
2005 Tyskland rundt 8. etappe Jan Ullrich
2006 Giro d'Italia 11. etappe Jan Ullrich
2006 Sveits rundt 9. etappe Jan Ullrich
2007 Katalonia rundt 2. etappe Mark Cavendish
2007 Katalonia rundt 6. etappe Mark Cavendish
2007 Deutschland Tour 6. etappe Gerald Ciolek
2007 Deutschland Tour 7. etappe Gerald Ciolek
2007 Deutschland Tour 9. etappe Gerald Ciolek
2007 Eneco Tour 2. etappe Mark Cavendish
2008 Tour Down Under 2. etappe André Greipel
2008 Tour Down Under 4. etappe André Greipel
2008 Tour Down Under 5. etappe André Greipel
2008 Tour Down Under 6. etappe André Greipel

Trøyer i Grand Tour[rediger | rediger kilde]

År Ritt Trøye Rytter
1995 Vuelta a España Mellomsprinttrøyen Steffen Wesemann
1996 Vuelta a España Mellomsprinttrøyen Jürgen Werner
1996 Tour de France Poengtrøyen Erik Zabel
1996 Tour de France Ungdomstrøyen Jan Ullrich
1997 Tour de France Poengtrøyen Erik Zabel
1997 Tour de France Ungdomstrøyen Jan Ullrich
1998 Tour de France Poengtrøyen Erik Zabel
1998 Tour de France Ungdomstrøyen Jan Ullrich
1999 Tour de France Poengtrøyen Erik Zabel
2000 Tour de France Poengtrøyen Erik Zabel
2001 Tour de France Poengtrøyen Erik Zabel
2002 Vuelta a España Poengtrøyen Erik Zabel
2003 Vuelta a España Poengtrøyen Erik Zabel
2004 Vuelta a España Poengtrøyen Erik Zabel

Trøyer i andre store etapperitt[rediger | rediger kilde]

År Ritt Trøye Rytter
2007 ENECO Tour Poengkonkurransen Mark Cavendish
2008 Tour Down Under Poengkonkurransen André Greipel
2008 Tirreno-Adriatico Ungdomskonkurransen Thomas Lövkvist

Seire i lagkonkurranser i Grand Tour[rediger | rediger kilde]

År Ritt Ryttere
1997 Tour de France Bjarne Riis, Rolf Aldag, Udo Bölts, Christian Henn, Jens Heppner, Giovanni Lombardi, Georg Totschnig, Jan Ullrich, Erik Zabel
2004 Tour de France Jan Ullrich, Rolf Aldag, Santiago Botero, Giuseppe Guerini, Sergej Ivanov, Matthias Kessler, Andreas Klöden, Daniele Nardello, Erik Zabel
2005 Tour de France Jan Ullrich, Giuseppe Guerini, Matthias Kessler, Andreas Klöden, Daniele Nardello, Stephan Schreck, Óscar Sevilla, Tobias Steinhauser, Alexandre Vinokourov
2006 Tour de France Andreas Klöden, Giuseppe Guerini, Serhiy Honchar, Matthias Kessler, Eddy Mazzoleni, Michael Rogers, Patrik Sinkewitz*

*Jan Ullrich og Oscar Sevilla ble nektet start pga Operación Puerto. T-Mobile fikk ikke erstatte dem, og stilte derfor med kun 7 ryttere.