Elisabeth Rasmusson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elisabeth Kraakaas Rasmusson
Foto: Kristin Svorte
Født20. apr. 1954Rediger på Wikidata (70 år)
BeskjeftigelseVisedirektør WFP
Embete
NasjonalitetNorge

Elisabeth Kraakaas Rasmusson (født 20. april 1954 i Oslo) er en norsk organisasjonsarbeider som siden 2013 har hatt stillingen som visedirektør i Verdens matvareprogram (WFP). Hun har også tidligere arbeidet i humanitær sektor, nasjonalt og internasjonalt, og var blant annet generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Karriere[rediger | rediger kilde]

I rollen som visedirektør i WFP har Rasmusson ansvar for organisasjonens partnerskapsaktiviteter med regjeringer, andre organisasjoner (inkludert de to andre FN-organisasjonene i Roma, FAO og IFAD) og privat sektor, samt WFP-kontorer i Beijing, Berlin, Brussel, København, London, MadridParis, SeoulTokyo og Washington.[trenger referanse]

Før hun begynte i WFP var Rasmusson generalsekretær i Flyktninghjelpen. Rasmusson hadde ansvar for organisasjonens operasjoner i over 20 land.

Rasmusson ble i 2011 tildelt den franske Æreslegionen for sitt «utrettelige innsats for å fremme rettighetene til flyktninger og internt fordrevne og hennes dedikerte arbeid for den norske Flyktninghjelpen».[trenger referanse]

I sin karriere i humanitær sektor har hun blant annet vært FNs humanitære koordinator i Uganda og seniorrådgiver for FNs visenødhjelpskoordinator. Her har hun bidratt til en bedre forståelse av funksjonene til humanitære- og bosatte koordinatorer.[trenger referanse] Hun har arbeidet som feltkoordinator for FN i Angola; samarbeidskoordinator for ICRC i Colombia og nestleder for OSCEs misjon i Bosnia-Hercegovina.

Rasmusson er kvalifisert som Resident Coordinator / humanitær koordinator (HC) og er medlem av HC gruppen.[trenger referanse] Hun har vært styremedlem i Central Emergency Response Fund og i styret til DFIDs Humanitarian Emergency Response Review.

Rasmusson er utdannet i statsvitenskap, offentlig internasjonal rett og sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Hun er norsk statsborger.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kronikker[rediger | rediger kilde]