Einar Gelius

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Einar Gelius
Einar Gelius
Einar Gelius (2011)
Født 15. mai 1959 (55 år)
Norge Arendal
Yrke Prest

Einar Gelius (født 15. mai 1959 i Arendal) er en norsk prest og forfatter, best kjent fra sin tid som sokneprest i Vålerenga kirke og Gamlebyen prestegjeld i Oslo.

Gelius tok teologisk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1985. Etter at han ble ordinert prest i 1986 var han fungerende sokneprest i Ørland menighet og sokneprest i Beitstad og Namdalseid menigheter.

Gelius var statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet i Jens Stoltenbergs første regjering fra 11. desember 2000 frem til den gikk av i oktober 2001. Han har også sitt faste program på radiokanalen P4 hvor han inviterer kjente mennesker til en samtale om tro og tvil. Har utgitt fire bøker og har eget firma – Gelius Kommunikasjon – som driver foredragsvirksomhet for privat og offentlig sektor. Han er medlem av Vålerengas supporterklubb, Klanen. Han er bror av NRK-journalist Jon Gelius.

Gelius ga ut boka Sex i Bibelen 20. oktober 2010. Kort tid etter varslet biskop Ole Christian Kvarme oppsigelsessak mot Gelius, og 24. november ble det kjent at Gelius hadde fratrådt sin stilling etter møte med biskopen. Oppsigelsen har virkning fra 1. juli 2011.[1] Avskjedsgudstjenesten[2] ble gjennomført 22. mai 2011. Den varslede oppsigelsessaken kom som en konsekvens av mange saker som hadde samlet seg opp over tid, og var ikke knyttet til bokutgivelsen alene.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)