ELEX

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
ELEX
UtviklerPiranha Bytes
UtgiverTHQ Nordic
Distributør
KomponistBjörn Pankratz
PlattformMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Utgivelse17. oktober 2017[3]
SjangerRollespill, action-rollespill, sci-fi-spill, science fantasy
ModusEnspiller[3]
AldersgrensePEGI 16
Nettstedelexgame.com
Del av serien Elex
Elex II

ELEX er et rollespill for Microsoft Windows, Xbox One og PlayStation 4, som ble gitt ut i 17. oktober 2017. Spillet er utviklet av Pirahna Bytes og publisert av THQ Nordic.

I en post-apokalyptisk versjon av planeten Magalan, som ble truffet av en komet. Dette førte til masseødeleggelse for hele sivilisasjonen, men fører også til en mystisk og ekstremt kraftig ressurs kalt Elex. De få overlevende organiserte seg snart i ulike fraksjoner - hver med ulike visjoner om fremtiden, og forskjellige metoder for å bruke Elex. Noen av fraksjonene avviser all teknologi, og bruker Elex for å oppnå magiske krefter. De fredløse ønsker bare økonomisk profitt og størst mulig frihet. De bruker alle moderne våpen og teknologi de kan få tak i. De bruker Elex for å lage kraftige medisiner. Prestene tror på en gud som heter Calaan. De er den mest kunnskapsrike og teknologisk avanserte fraksjonen, og tror at deres religion kan redde verden.

Disse fraksjonene kjemper mot hverandre om ressurser, flere områder og Elex. Men de deler alle en felles fiende: Alpene. Tidligere geistlige som konsumerte Elex direkte i kroppen, noe som gjør dem veldig sterke på bekostning av deres egne følelser. De arbeider under kommando av Hybrid, et eldgammelt vesen som ønsker å samle all Elex på planeten for å oppnå en ny evolusjon for Alpene. Jax - hovedpersonen - er en kommandør for Alpene, blir sendt på et spesielt oppdrag. Men flyet hans blir snart skutt ned av en ukjent fiende, og krasjer over et fjell. Han er svak og alene på et ukjent sted.

Jax må gjenvinne sine krefter, ved å bli med i en fraksjon. Samtidig forsøker han å finne ut hva som skjedde når flyet hans styrtet, og hvem som egentlig angrep ham. Spilleren kan bruke både sverd og skytevåpen i spillet, og magi blir tilgjengelig etter hvert. Spilleren kan slutte seg til en av tre fraksjoner: Berserkerne som bruker ELEX til magiske formål. Geistlige som bruker stoffet til å drive teknologien deres. Eller den fredløse gjengen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]