Chess Communication

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
«Chess» omdirigeres hit. For musikalen, se Chess (musikal).
Chess
Organisasjonsform Datterselskap
Nøkkelopplysninger 951 589 888
Etablert 1999
Morselskap TeliaSonera Norge AS
Datterselskap(er) NetCom
Hovedkontor Norge Bergen, Norge
Bransje Telekommunikasjon
Produkt Mobiltelefoni og bredbånd
Adm. dir. Arve Andreassen
Antall ansatte 100 (2014)
Omsetning NOK 985 millioner (2010)
Nettside Chess.no

Merkenavnet Chess er TeliaSoneras [1] lavprismerke for det norske privatmarkedet innen mobiltelefoni og mobilt bredbånd. Selskapet har vunnet en rekke priser for service [2] og kundetilfredshet. [3]

Historie[rediger | rediger kilde]

Firmaet ble etablert av A-pressen i 1999 under navnet Infitel og solgt til Idar Vollvik i 2002. Idar Vollvik fusjonerte Sense Communcations ASA, som var eid av Reitangruppen, med Chess Communication AS. I 2006 solgte Vollvik Chess til det svensk-finske teleselskapet TeliaSonera for NOK 1.6 milliarder. Som en følge av avtalen mistet Telenor omtrent NOK 600–800 millioner per år i trafikkinntekter ettersom Chess flyttet kundene fra Telenor-nettet til det TeliaSonera-eide NetCom-nettet. I 2011 ble det registrert en fusjonsbeslutning for foretaket. Chess har hovedkontor i Møllendalsveien, Bergen.

Chess er registrert i foretaksregisteret i Brønnøysund under navnet TeliaSonera Norge AS med organisasjonsnummer 951589888 og er merverdiavgiftspliktig. Virksomheten er registrert hos Post og Teletilsynet, Nygård 1, Lillesand.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]