Airbourne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Airbourne er et australsk hardrock-band som stammer fra Warrnambool, Victoria, Australia, hvor de fikk en jevn fanskare med sin harde rock sound. Airbourne påvirkninger inkluderer band som Judas Priest, Thin Lizzy, Angel City, Rose Tattoo, AC / DC og Motörhead.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Formasjon (2003 )[rediger | rediger kilde]

Bandet ble dannet i 2003 av brødrene Joel og Ryan O'Keeffe. Joel plukket opp sin første gitar i en alder av 11 og Ryan fikk sitt første trommesett på samme alder med Joel være 15 på den tiden.[2] Det tok brødrene flere år for å finne likesinnede musikere med samme smaken på å lage Rock 'N' Roll musikk i hjembyen. Joel ble introdusert til gitarist David Roads, da de to jobbet på Hotel Warrnambool. Bringe sine gitarer til å arbeide, og etter sitt skift, jamming på sangen ideer, ble Dave snart spurt om å delta i O'Keeffe brødrene for en jam i deres hus. Bassist Justin Street ferdig bildet i 2003, da Ryan løp inn i ham mens snubler full hjem fra en fest en kveld. Det viste seg sin nye kompis spilte bass, og var interessert i å spille med et band som var ute for å flytte til Melbourne. Til slutt var Airbourne født.

Ready To Rock(2003-2006 )[rediger | rediger kilde]

Airbourne uavhengige åtte låter EPReady To Rock, innspilt med Adam Jakobson på bass, ble utgitt i 2004. Tidlig i 2005 flyttet bandet til Melbourne. Senere samme år, signerte bandet en fem album platekontrakt med Capitol Records, og har siden støttet Mötley Crüe, Motörhead og The Rolling Stones, så vel som å spille i flere sommer musikk festivaler.

Runnin Wild(2006-2008 )[rediger | rediger kilde]

I 2006 Airbourne flyttet til USA for å begynne arbeidet med sin første internasjonale album,Runnin 'Wild , med legendariske produsent Bob Marlette. Runnin 'Wildble utgitt i Australia 23. juni 2007. Tre singler ble sluppet fra albumet, " Runnin' Wild", "Too Much, Too Young, Too Fast", en spillbar spor påGuitar Hero; World Tourog "Diamond in the Rough". Den 19. februar 2007 avbestilling Capitol Records sin platekontrakt med Airborne, men albumet var fortsatt gitt ut i Australia gjennom EMI. Bandet har nå signert med Roadrunner Records for distribusjon gjennom resten av verden. Blant alle de oversjøiske hype, Airbourn fremdeles ikke klarte å bli spilt på noen av de store australske Radio nettverk til 2010.

2. september 2008 hadde MetalSucks et eksklusivt intervju med Joel O'Keeffe. På spørsmålet med store sammenligninger til AC / DC, sier Joel, «Å, kompis, i denne dag og alder, hvem du er når du kommer ut, spesielt hvis du er fra Australia, og du høres ut som vi gjør , du kommer til å bli sammenlignet med alle som er der ute. Det spiller ingen rolle hvem du er, du kommer til å få i forhold til noen. Å bli sammenlignet med den beste rock and roll band i bransjen, som fortsatt går i dag og er i ferd med å ut et nytt album, er det ingen større kompliment ..."[3] På fredag 28. november på Astoria i London, Dan Hawkins (Stone Gods / The Darkness) ble Airborne på scenen for å spille AC / DC klassisk Whole Lotta Rosie. Hawkins spilte Joel's gitar (white Gibson Explorer), mens Joel sunget uten å spille gitar.

No Guts, No Glory (2009-dd )[rediger | rediger kilde]

Etter et intervju med Airbourne rytme gitarist, David Roads, bekreftet han at bandet skulle inn i studio i slutten av januar 2009 å jobbe med nytt materiale.[4] I 17 januar spørsmålet om Kerrang! magazine, avslørte Joel O 'Keeffe at bandet hadde begynt å skrive posten i Criterion Hotel, selve puben spilte de sine første konserter i sin hjemby Warnambool. "Vi får alle våre utstyr plugget inn og få sett for Aussie pub rock skrevet i en Aussie pub rock!", Uttalte Joel.[5] Sangen «Heads Are Gonna Roll" (omtalt på en spesiell utgave av " "Runnin 'Wild ) var ventet å bli på neste album, men er ikke.

En ny sang, «Born To Kill» ble spilt for første gang live på Logan Campbell Centre, Auckland, New Zealand 7. oktober 2009. Sangen var den første nye materialet som skal spilles live siden 2008, indikerer det kan vises på det nye albumet.[6] På tirsdag, 19. januar 2010, en ny sang, "No Way But The Hard Way" ble spilt på BBC Radio 1 Rock show, og som den første singelen til albumet den ble gjort tilgjengelig på iTunes 9. februar 2010.

Det nye albumet, kaltNo Guts. No Glory ., ble utgitt i 2010 8. mars (UK, Europa, Canada, Japan, Australia og New Zealand) og så på April 20 (USA).

Sanger i andre medier[rediger | rediger kilde]

En stor del av Airbourne voksende suksess er den eksponeringen de har fått i andre medier – først og fremst, spill s. Airborne har gitt noe av deres musikk for å legge til lydspor av følgende spill:

Et annet sted Airborne har fått eksponering det siste året er i WWE. Deres sang, "Stand Up For Rock and Roll», var den offisielle kjenningsmelodien for WWE's Royal Rumble 2008. [7] De utfører også en versjon av Mr. Kennedy 's inngangen tema "Turn Up The Trouble" som har erstattet Jim Johnston' s originale versjonen.

I filmenThe Lost Boys: The Tribe, en oppfølger til den opprinneligeLost Boys, sangen "Too Much, Too Young, Too Fast" spilles i bilen som Chris og Nicole kjøre til deres nye hus. Sangen blir også brukt i traileren til 2009 komedienJeg elsker deg Beth Cooper .

Sangen «Let's Ride" vises i 2008 filmen College .

Sangen "Diamond i Rough" stadig brukes under NRL spill på fredag kveld og søndag ettermiddag når overgangen til reklamepausene.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Gitaristene bruke Gibson Explorer s, Gibson SG s (Joel eier en 2007 Antique Ebony '61 nyutgivelsa SG) og Marshall forsterkere, Kerry King JCM800 er uten "Beast" § aktivert. De har også noen ganger bruke DSL 100, Handwired Marshall Plexi reissues og noen JMP Mk. 2 er med sine hovedinstrumenter. Bassist Justin Street bruker primært Fender Precision Bass es.

Joel er en av karakterene i boken Sex Tips fra Rock Stars av Paul Miles å bli utgitt av Omnibus Press i juli 2010.[8]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Live album[rediger | rediger kilde]

Singles[rediger | rediger kilde]

År Song listeplassering Album
U.S.
Main.
Rock
CAN
2007 "Runnin' Wild"
22
90
Runnin' Wild
"Too Much, Too Young, Too Fast"
16
74
"Diamond in the Rough"
2010 "No Way But The Hard Way"
29
No Guts. No Glory.
"Blonde, Bad And Beautiful"
"Bottom Of The Well"

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

* Nominert: Beste Rock Album (2007) forRunnin 'Wild
* Nominert: Gjennombrudd Album Of The Year (2007) forRunnin 'Wild
* Vinner: Beste Album (2007) forRunnin 'Wild
* Kåret 12. Beste Album (2007) i Sleaze Roxx Reader's Poll forRunnin 'Wild
  • UltimateRockGods.com:
* Nominert: Beste Rock Vocal Performance (2007) forRunnin 'Wild
* Nominert: Beste Rock Song (2007) for "Runnin 'Wild"
* Nominert: Beste nye artist (2007)
* Vinner: Best Debut Album (2008) forRunnin 'Wild
* Vinner: Best New Band (2008)[9]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ((kilde www | url = http://www.airbournerock.com/board_posts/airbourne-biography | tittel = Airbourne's bio | accessdate = 26 juni 2010))
  2. ^ = Indeks Airborne
  3. ^ / MetalSucks Intervju med Joel O'Keeffe
  4. ^ ? movieID = 884 & nøkkel = 1 Metal Hammer »MHTV
  5. ^ O'Keefe, Joel. "Airborne begynne arbeidet med nytt album - på en pub!",Kerrang , 2009-01-17.
  6. ^ Http://www.youtube.com/watch?v=xzxU2IGejVE&feature=PlayList&p=92DCE2110D8D1D1A&playnext=1&playnext_from=PL&index = 7
  7. ^ ((kilde www | url = http: / / www.wwe.com/shows/royalrumble/|tittel=Royal Rumble | accessdate = 2008-01-06 | utgiver = WWE))
  8. ^ Http://sextipsfromrockstars.com SexTipsFromRockStars.com
  9. ^ Airborne Win Beste nye band At The Classic Rock Awards! - Roadrunner Records Uk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Airbourne – bilder, video eller lyd