Zombieland: Double Tap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zombieland: Double Tap
Generell informasjon
GenreZombie-komedie, zombiefilm, post-apokalyptisk film, skrekkfilm
Utgivelsesår2019
NasjonalitetUSA
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRuben Fleischer Rediger dette på Wikidata
ManusRhett Reese, Paul Wernick, David Callaham Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Gavin Polone
MusikkDave Sardy Rediger dette på Wikidata
FotoChung Chung-hoon Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeWoody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Zoey Deutch, Rosario Dawson, Bill Murray, Avan Jogia, Dan Aykroyd, Thomas Middleditch, Luke Wilson, Rachel Luttrell Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapColumbia Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Sony Pictures Motion Picture Group
InterCom[1]
Budsjett42 000 000 USD[2] Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning59 307 000 USD (USA),[3] 87 107 000 USD (globalt)[4] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)
6 oppføringer
18. oktober 2019 (USA)
7. november 2019 (Tyskland)
18. oktober 2019 (Storbritannia)
22. november 2019 (Japan)
30. oktober 2019 (Frankrike)[5]
17. oktober 2019 (Ungarn)[1]
ForgjengerZombieland Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Zombieland: Double Tap er en amerikansk actionkomedie-film fra 2019, regissert av Ruben Fleischer etter et manus skrevet av Rhett Reese og Paul Wernick. Filmen var en oppfølger til filmen Zombieland (fra 2009) og hovedrollene spilles av Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin og Emma Stone. Filmen hadde premiere i USA den 18. oktober 2019, og distribuert av Sony Pictures Releasing.

Handling[rediger | rediger kilde]

Seks år etter hendelsene i den første filmen har de overlevende Tallahassee, Columbus, Wichita og Little Rock blitt eksperter på å identifisere og kvitte seg med forskjellige zombier. Siden den gang har de etablert sitt nye hjem i Det hvite hus, som nå er forlatt. De har også kommet over nye stammer av zombier, inkludert «Homers», som er dumme, og «Hawkinger», som er litt smartere, eller «ninjaer» (som gjemmer seg i skyggene og venter på rett tid å drepe)

Columbus bestemmer seg for å fri til Wichita ved å bruke Hope Diamond, men hun avviser ham. Men Tallahassee avviser Little Rocks håp om å finne mennesker på hennes sin alder. Neste morgen finner Tallahassee en beskjed fra Wichita og Little Rock. En måned senere, mens han utforsker et kjøpesenter, sørger Columbus fremdeles over forholdet sitt til Wichita. Tallahassee, som påstår at indianerblod renner gjennom årene hans, er klar til å reise ut på egenhånd. Men Columbus blir skremt av en dum blondine ved navn Madison, som har overlevd zombie-apokalypse ved å gjemme seg inne i fryseren i en Pinkberry-butikk.

Til Tallahassees irritasjon inviterer Columbus henne tilbake til Det hvite hus. Little Rock reiser i mellomtiden til Graceland med en pasifist fra Berkeley, uten våpen bortsett fra en bil som kalles The Beast. I frykt for Little Rocks sikkerhet drar gruppen i retning Graceland i en nedslitt minivan, inkludert Madison. Mens de forsøker å bytte kjøretøy og sikre seg en forlatt bobil, kjemper de mot en annen horde med zombier. Madison ser ut til å bli skadd i foten av en ninja, men blir reddet av Columbus. Den siste zombien i gjengen er en ny stamme av super-zombier som det krever flere skudd for å drepe. Dette fører til at Columbus kaller den T-800 etter Terminator-filmene.

Gjengen klarer ikke å sikre bobilen, og trekker seg tilbake til minivanen. Madison begynner å vise tegn på «zombifisering», deriblant som blek, rød hud, deformerte ansiktstrekk og ukontrollerbare oppkast. Dette tvinger dem til å stanse på siden av veien, slik at Columbus kan føre henne inn i skogen for å skyte henne. Trioen ankommer til slutt til Graceland, bare for å finne eiendommen i ruiner. Little Rock, Berkeley og The Beast er ikke å oppdrive. Tallahassee, en stor beundrer av Elvis Presley, ønsker å reise videre fortest mulig. Lenger nede i veien oppdager de The Beast på et nærliggende motell. Stedet drives av en annen overlevende ved navn Nevada, som avslører at Little Rock og Berkeley tok et annet kjøretøy for å reise til Babylon, et hippie-samfunn. Om morgenen blir de vekket ved at The Beast blir ødelagt av en monstertruck kjørt av Nevadas venner Albuquerque og Flagstaff. De sammenligner snart regler og tips for å best overleve en zombie-apokalypse.

Men T-800 dukker snart opp i oppkjørselen deres. Nesten umiddelbart viser de imidlertid begge tegn til «zombifisering» og avslører at de ble bitt av zombier. Madison er allergisk mot nøtter, og dette kan forårsake symptomer som ligner på zombifisering. Men i stedet for å skyte henne, valgte Columbus å spare henne. De ankommer Babylon, og gir motvillig fra seg våpnene sine for å få muligheten til å komme inn, og de finner Little Rock. Men en horde av super-zombier blir tiltrukket av fyrverkeri som blir sendt opp fra samfunnet. En våpenløs Tallahassee legger en plan for å drepe zombiene med eksploderende biodiesel. Men zombie-horden er mer massiv enn forventet, og den eksploderende biodieselen er ineffektiv.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ https://www.boxofficemojo.com/title/tt1560220/; Box Office Mojo; besøksdato: 29. april 2022.
  3. ^ http://www.jpbox-office.com/fichfilm.php?id=18830&view=1#cible1; besøksdato: 4. november 2019.
  4. ^ http://www.jpbox-office.com/fichfilm.php?id=18830&view=5; besøksdato: 4. november 2019.
  5. ^ www.jpbox-office.com, besøkt 4. november 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]