Zombieland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Zombieland
Generell informasjon
SjangerAction/eventyr/komedie/skrekk
Utgivelsesår2009
Prod.landUSA
Lengde88 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRuben Fleischer
ProdusentGavin Polone
ManusforfatterRhett Reese
Paul Wernick
MusikkDavid Sardy
SjeffotografMichael Bonvillain
Foran kamera
MedvirkendeJesse Eisenberg
Woody Harrelson
Emma Stone
Abigail Breslin
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Zombieland er en amerikansk skrekk-komedie fra 2009. Filmen er regissert av Ruben Fleischer, og har Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone og Abigail Breslin i hovedrollene.

I 2019 kom en oppfølger kalt Zombieland: Double Tap.

Handling[rediger | rediger kilde]

Satt i en verden hvor zombier har overtatt herredømmet i Amerika, og de få overlevende menneskene kun har én oppgave i livet: å overleve. Den unge, sjenerte, nerdete og naive Columbus (Jesse Eisenberg) har tenkt seg til Ohio for å se om familien er i live, men har mer enn nok med å holde seg i live selv for zombiene, som er på konstant jakt etter de overlevende menneskene. Derfor har Columbus laget 30 overlevelsesregler for seg selv, som han er streng med å følge. Han slår seg snart sammen med den middelaldrende, tøffe og bitre Tallahassee (Woody Harrelson), som har én ting han er god i: å drepe zombier. Columbus innser at evnene hans kan være gode å ha med seg, og han tar derfor følge i bilen til zombie-hateren, i og med at de skal samme vei. Denne svært unormale kombinasjonen blir ikke bedre når de møter to unge jenter som også har sine egne måter å takle zombiene på – søstrene Wichita (Emma Stone) og Little Rock (Abigail Breslin), som planlegger å dra til en fornøyelsespark i Los Angeles, som de har hørt er fri for zombier. Disse to partene kommer overhodet ikke overens til å begynne med, men ser seg etterhvert nødt til å stole på hverandre for å komme unna zombiene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Columbus Jesse Eisenberg
Tallahassee Woody Harrelson
Wichita Emma Stone
Little Rock Abigail Breslin
406 Amber Heard
Seg selv Bill Murray

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen hadde et budsjett på kun drøyt 20 millioner dollar, men ble en uventet hit rundt om på kinoer i verden, og spilte inn over 100 millioner dollar på verdensbasis. Den ble også en stor kritiker- og publikumsfavoritt, og har 90% på Rotten Tomatoes og 7,8/10 i snitt på IMDb.

Filmen blir også ofte kreditert for å føre både Jesse Eisenberg, Emma Stone og regissør Ruben Fleischer opp på A-lista i Hollywood.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]