Zeinab Badawi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Zeinab Badawi

Zeinab Badawi (født 3. oktober 1959 i Umm Durman, Sudan) er en TV- og radioreporter i Storbritannia.

Badawi er født i Sudan og har vært bosatt i Storbritannia fra hun var to år gammel. Hun avla eksamen ved Oxford University (St. Hilda's College) i politikk, filosofi og økonomi (PPE) med en post graduate-grad for Midtøsten fra University of London (School of African and Oriental Studies). Ved Oxford var hun medlem av Oxford University Broadcasting Society.

Hun sluttet seg til ITN og i 1989 begynte hun å arbeide i Channel 4 News, som hun forlot til fordel for BBC i 1998.

Hun var den første presentatøren i ITV Morning News og presentatør i Channel 4 News med Jon Snow i flere år innen hun begynte i BBC News.

Bedawi arbeidet i Westminster på direktesendte politiske programmer i fem år og arbeidet også i BBC radio, hvor hun regelmessig presenterte The World Tonight på BBC Radio 4 og NewshourBBC World Service. I 2005 ble Badawi den første presentatøren for The WorldBBC Four, Storbritannias daglige nyhetsbulletin,som hovedsakelig var viet til internasjonale nyheter. I mai 2007 ble programmet omskapt til World News Today

Hun har vært rådgiver for Foreign Politics Center og har vært rådsmedlem i Overseas Development Institute. Hun er styremedlem i National Portrait Gallery og The British Council.