Hopp til innhold

Wild Things

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Wild Things
Generell informasjon
Utgivelsesår1998
Prod.landUSA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn McNaughton
ProdusentSteven A. Jones
Rodney Liber
ManusforfatterManus:
Stephen Peters
MusikkGeorge S. Clinton
Foran kamera
MedvirkendeMatt Dillon
Kevin Bacon
Denise Richards
Neve Campbell
Bill Murray
Annen informasjon
Budsjett$20 millioner
Prod.selskapColumbia Pictures
Premiere20. mars 1998
Eksterne lenker

Wild Things er en erotisk thriller fra 1998, med Matt Dillon, Kevin Bacon, Denise Richards, Neve Campbell og Bill Murray i hovedrollene. Den ble regissert av John McNaughton.

I noen land ble filmen sluppet under tittelen Sex Crimes. En lengre versjon av filmen, men 7 ekstra minutter ble sluppet på DVD i 2004.

To kvinnelige studenter, den populære Kelly Van Ryan (Denise Richards) og gothutseende Suzie Toller (Neve Campbell) anklager Sam Lombardo (Matt Dillon), en rådgiver på high school for voldtekt. Før dette, gir Sam Kelly en kjøretur hjem. Under rettssaken avslører Suzie at Mr. Lombardo ikke voldtok henne og at Kelly fabrikkerte påstandene fordi hun var forelsket i han og sint fordi han hadde elsket med hennes mor. Rettssaken latterliggjør Van Ryan og hele hennes familie, og Lombardo får en stor erstatning ($8.5 million), som han bruker til å pensjonere seg tidlig. Det blir så avslørt at Sam, Kelly og Suzie arrangerte skandalen med mål om å få penger fra rettssaken. De tre drar til en dårlig motellrom, og har trekant-sex.

Da police sergeant Ray Duquette (Kevin Bacon) blir mistenkelig, blir Suzie mer og mer nervøs og Sam bekymrer seg for at hun vil undergrave planen deres. Kelly og Suzie slåss, og Kelly drukner nesten Suzie, før de to elsker sammen i svømmebassenget. Sam og Kelly tar henne med til stranden, der Sam myrder Suzie med en vinflaske. I etterforskingen av Suzies forsvinning, finner politiet blod og tenner fra henne ved sjøkanten. Ray oppdager at Sam er morderen og drar til Kellys hus for å beskytte Kelly fra Sam. Men Kelly er mistenkelig overfor Ray. I konfrontasjonen mellom Kelly og Ray, blir begge to skutt, Kelly dødelig. Ray forklarer hvordan hun skjøt mot han, og at han måtte skyte i selvforsvar. Ray blir permittert fra politistyrken på grunn av hendelsen, mens Sam tilbringer tid på et tropisk feriested. Sam går på rommet sitt, og finner Ray der, da Ray og Sam har samarbeidet hele tiden.

De to drar så senere på et cruise i Sams båt, der Sam slår Ray ut i sjøen. Når Ray klatrer tilbake ombord, i live og nå med blondt hår, skyter Suzie han med et spydgevær, og Ray faller tilbake og forsvinner i vannet. Før han forsvinner, trygler han Sam for hjelp. Sam svarer han med å si «you should not have killed Kelly», og signaliserer at han og Suzie ikke hadde noen hindringer eller problemer med å drepe Ray. Da Sam slapper av, gir Suzie han en forgiftet drink og kaster han overbord. Hun seiler så båten alene tilbake til land.

En serie med tilbakeblikk forklarer historien. Suzie utvikler planen, der hun ønsker å få tak i pengene fra rettssaken, som erstatning for hennes stesøster Sandra Van Ryan (Kellys mor) for å ha blitt forlatt av deres far. Suzie ønsket også å drepe Ray som hevn for at han tidligere hadde drept hennes venn, Davie. Hun manipulerte alle de andre i plottet, og gjorde det slik at Sam trodde han var mannen bak plottet, samt forfalsket sin egen død. Hun ble undervurdert pågrunn av sin fattige bakgrunn. De som kjente henne, sa at hennes IQ var omtrent 200 og hvis hun bestemte seg for noe, kunne «hun gjøre hva som helst». Når det gjaldt Kellys død, så skjøt Ray henne først, og plasserte så en pistol i hånden hennes, for å få det til å se ut som om hun skjøt først på han.

Skuespillere

[rediger | rediger kilde]

Produksjon

[rediger | rediger kilde]

Omtrent alle scene på high school, inklusive mange scener i svømmebassenget, ble filmet på Ransom Everglades school i Coconut Grove, Florida.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata