Wikipedia:Tinget/Arkiv/2009-52

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Artikkelen Anton Tsjekhov er nominert til Anbefalt artikkel. Se Wikipedia:Kandidatsider/Anton Tsjekhov

Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 21. des 2009 kl. 13:57 (CET) (CET)

Vanskelig å gi[rediger kilde]

Et vanlig uttrykk i de kretser jeg ferdes er overskriften på denne tråden og det betyr at noe ikke fungerer og må ordnes raskt. Det begynte med at jeg sendte ut en felles e-post til venner, blant de min svenske sambo hvor jeg ba de gi penger til prosjektets innsamling.

Min svenske sambo forsøkte å gi, men av en eller annen grunn virket det ikke, kortet ble avvist. Slikt skjer, men jeg la allikevel en melding på Bybrunnen om det og der fikk jeg svar at en måtte gi i dollar. Jeg gav henne beskjed om det og hun sa hun syns det var merkelig, siden hun hadde fulgt forhåndssatte valg.

For å teste gjorde jeg det samme med innsamlingslenken over, dvs fulgte forhåndsutfylte valg. Dette var hva som skjedde:

Din transaksjon har blitt avvist.Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon.

Vel - dette er ikke en måte å drive innsamling på, noen som har peiling på dette må fikse det, nå. Ulf Larsen 20. des 2009 kl. 21:46 (CET)

Ser ut som om det er noen problemer med money transfer med Western Union. Du kan eventuelt sende en epost til donate. — Jeblad 20. des 2009 kl. 22:52 (CET)
Ulf, if the card is associated with a Swedish bank account, westernunion.no will not process it as it needs a house address in Norway associated with the account. westernunion.no will only process major credit cards with branches in Norway, associated with Norwegian bank accounts only. Jeg håber jeg hjalp. Mike Halterman 20. des 2009 kl. 23:01 (CET)
Thanks for answer but it does not solve the problem at all - the main way people try to give her is blocked. So this is money the foundation will not get. Either they fix it, or they loose more money. Ulf Larsen 20. des 2009 kl. 23:09 (CET)

Have sent an email to donate + left messages on two discussion pages, fundraising and Rand Montoya. Ulf Larsen 21. des 2009 kl. 00:12 (CET)

Nytt forsøk:

  • Klikket banner på toppen av siden
  • Klikket Gi nå
  • Valgte standard sum 200 kroner
  • Klikket på Gi med kredittkort
  • Din transaksjon har blitt avvist.Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon.

Det funker ikke og ser ikke ut som noen gidder fikse det. Smart. Ulf Larsen 21. des 2009 kl. 06:22 (CET)

Det her er ikke noe som blir løst ved å diskutere på Tinget, det blir løst ved å ta det opp med de som er involvert i betalingsløsningen. En eventuell feilsøking vil nok også måtte skje i arbeidstiden. Såvidt jeg husker så er Rand Montoya ved San Fransisco -kontoret. — Jeblad 21. des 2009 kl. 08:29 (CET)
Min oppfatning er at det er helt nødvendig for oss å ha penger til å drive våre servere og understøtte de, og selv om USA er viktigst for pengeinnsamling så er både Norge og Sverige rike land og det kan f.eks godt være at en bemidlet person her vil gi noen titusen dollar. Om så skjer så er det viktig at systemet fungerer, det gjør det ikke nå.
Ved å ta opp dette på Tinget/Bybrunnen har jeg fått konkrete tips og kommentarer som kanskje får meg videre + at andre kanskje også bidrar til å løse dette - i tillegg så arbeider såvidt meg bekjent våre bidragsytere og hjelpere i ulike tidssoner så arbeidstiden er vel i praksis døgnet rundt. I tillegg tror jeg det er gunstig at flere får vite om dette, en som f.eks har forsøkt å gi kan gi opp og anta at det er ens visakort det er noe feil ved, ved denne tråden så kan da vedkommende få informasjon om at det er feil ved systemet og det åpner for å gi når den feilen er fikset!
Så jeg synes det er svært nyttig og nødvendig å ta det opp her og vil fortsette med det - inntil dette er i orden, dette for informasjon til bruker Jeblad. Ulf Larsen 21. des 2009 kl. 09:38 (CET)
At ingen andre har tatt det opp her før kan jo tyde på at vi er litt dårlige til å donere selv? (Meg inkludert ;-) Bra varsling, Ulf! Mvh Mollerup 21. des 2009 kl. 11:21 (CET)
Så lenge vi flagger banneret transaksjonssystemet fungere, ellers kan det virke mot sin hensikt. Lite er mer irriterende enn å bli stoppet av slike funksjonsfeil. Veldig viktig at Ulf gjør oss oppmerksomme på dette! - Mr. Hill 21. des 2009 kl. 11:53 (CET)
Når Ulf prøver å gi og klikker seg frem til der betalingen skal skje med kreditkort så er det den aktuell kredittinstitusjon som formidler betalingen. Hvis Ulf tar en titt på hvordan skjermbildet forandrer seg så vil han kanskje se at det kommer opp en pålogg for bankid om betalingen blir foretatt i Norge, eller noe lignende om betalingen blir forsøkt gjennomført i Sverige. Hvis banken er i Norge og han er utenlands når betalingen blir foretatt så vil den i svært mange tilfeller bli avvist av bankens sikkerhetssystemer. En god del banker vil heller ikke overføre valuta til et land hvor valutaen ikke er ordinært betalingsmiddel. Det hadde vært greit om Ulf ringte til banken sin og spurte hvorfor betalingen ble avvist. Da kunne han kontakte Rand, eller andre involverte, med en klar og distinkt feilmelding. — Jeblad 21. des 2009 kl. 14:54 (CET)

Hvem har sagt jeg er i utlandet? Jeg befinner meg på jobb på fergen og går mellom Moss og Horten. Jeg har fått en ganske klar feilmelding og om Wikimedia Foundation er interessert (noe Jeblad tydeligvis ikke er) så burde de sjekke det opp for å finne ut hvorfor det stopper. Nytt forsøk på å betale på helt standard måte, nå klokken 1544, i Oslofjorden:

  • Klikker banner øverst på siden, ny side med appell fra Jimmy Wales om å gi, og jeg er i Norge.
  • Velger standard beløp, 200 norske kroner, laveste forhåndsutflyte sum
  • Velger Gi med kredittkort og får ny side
  • Fyller ut med e-post adresse, navn osv. - gavebeløpet er allerede satt til 200 kroner
  • Klikker knappen Gi
  • Resultatet er det samme: Din transaksjon har blitt avvist.Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon.

Hvis Jeblad har noen interesse av å bidra til å fikse dette så burde han ta kontakt med noen av de han jo som nestleder i Wikimedia Norge har kontakt med ellers. Eller han kan begynne med å gjøre det jeg har gjort, forsøke å gi som en helt standard bidragsyter som ønsker å støtte Wikipedia og Wikimedia, så kan han se problemet selv. Hvis han ikke bryr seg så bør han finne noe annet sted å skrive enn å komme med dårlig underbygde innlegg hvor han ikke engang leser det jeg faktisk skriver.

Ikke gjør det til en krangel. Nå sier faktisk meldingen din «Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon». Hvilket er det Jeblad ber deg gjøre. Han eller vi andre kan faktisk ikke vite noe mer. Dette er dessuten helt sikkert ikke en ting vi kan fikse her. At det er viktig å få fikset dette tror jeg ikke det er uenighet om. Haros 21. des 2009 kl. 15:56 (CET)
Nå prøvde jeg å gi min skjerv, men fikk akkurat samme feilmelding som Ulf: «Din transaksjon har blitt avvist.Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon.» Mvh Mollerup 21. des 2009 kl. 16:05 (CET)
Ok, Da kan jeg jo begynne med å stille dere to noen spørsmål som jeg antar jeg trenger vite hvis jeg skal forsøke undersøke dette. Hvilket kortselskap? Hva er kontonummeret? NB: Ikke svar på dette, men det forteller hvorfor kortselskapet er det riktige stedet for henvendelsen. Haros 21. des 2009 kl. 16:12 (CET)
Jeg kommer ikke til å kontakte kortselskapet mitt. Det tror jeg heller ikke en eneste en av de andre giverne som får den meldingen kommer til å gjøre. Ulf har alledere rapportert problemet ([fundraising Rand Montoya]). La oss håpe det blir en løsning. Synd å miste de pengene. Mvh Mollerup 21. des 2009 kl. 16:30 (CET)
Nå har jeg ringt min bank, DNB Nor, som har utstedt mitt visakort og jeg pratet i ca. 5 minutter der med en kundeveilder. Jeg forklarte problemet, fremgangsmåten jeg har brukt og at jeg ellers stadig bruker nettbetaling med bekreftelse via bankid - alså kodegenerator og selvvalgt passord. Jeg har også installert java, som jo er en forutsetning for dette og det bruker jeg altså jevnlig, og uten problemer. Ut fra beskrivelsen så mente hun det var overveiende sannsynlig at problemet lå hos de som forsøker å levere tjenesten og hun så ikke noe feil på mitt kort. Altså er det en sak for Wikimedia Foundation, hvis de er interessert i donasjoner fra Norge, Sverige og eventuelt andre land med samme problem.
Til Haros: For ordens skyld, jeg sjekket først med Visa Norge og de tar ikke mot henvendelser fra vanlige brukere, en må gå gjennom kortutsteder, dvs den banken som har utstedt kortet, i mitt tilfelle DnB NOR. Forøvrig var svaret som forutsett, ville være merkelig om jeg kan betale alt mulig annet over nett men ikke bidrag til denne innsamlingen og at det da skulle være et problem med mitt kort. Ulf Larsen 21. des 2009 kl. 16:28 (CET)
Jeg forsøkte nå å gi en ekstra femtilapp bare for å teste, og fikk også «Din transaksjon har blitt avvist.Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon» etter å ha brukt akkurat samme fremgangsmåte som Ulf beskriver. Jeg er relativt sikker på at jeg benyttet samme fremgangsmåte da jeg donerte tidligere denne måneden, og da gikk betalingen igjennom uten problemer. Mvh. --Kjetil_r 21. des 2009 kl. 16:34 (CET)
Jeg har gitt tidligere og det var ingen problemer da, men husker ikke fremgangsmåten bortsett fra at beløpet var større. Noe er feil og Wikimedia Foundation må ordne det. Jeg har lagt en oppdatert melding på nettsiden til Foundation, sendt en e-post til Rand Montoya og om flere bidrar til å mase så får vi kanskje ordnet dette. Ulf Larsen 21. des 2009 kl. 16:44 (CET)
Fikk selv samme feilmelding og dette er et Wikipedia-problem (jeg fikk ingen spørsmål om å oppgi annet enn kredittkortnummer, utløpsdato og CVC-kode (ingen Verified by Visa eller annen ekstern sikkerhetsmekanisme). Feilmelding: «Støtt Wikimedia Fra Payments Gå til: navigasjon, søk Din transaksjon har blitt avvist.Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon.» nsaa (disk) 21. des 2009 kl. 17:16 (CET)
Problemet er knyttet til betaling med radioknappene med de faste beløpene. Nedtrekkslista fungerer i allefall når en velger USD. Rand Montoya jobber med saken. — Jeblad 21. des 2009 kl. 18:39 (CET) (I mellomtiden kan en jo titte på alle kommentarene som følger betalingene!)
Det er flere som har betalt med NOK i den lista, så det virker for noen i alle fall. Det er jo bra :-) Mvh Mollerup 22. des 2009 kl. 11:49 (CET)
Det ser ut som om det i alle fall virker om en bruker drop down lista og små beløp. Det enkleste er imidlertid å bruke amerikanske dollar (USD) fra lista, da går det gjennom. Antakelig fordi det da brukes en annen mekanisme bakenfor PayPal. I Norge samarbeider PayPal med Payex Solutions og det er ikke umulig det er der problemet befinner seg. De har ikke ringt tilbake etter at jeg ringte de tidligere i dag. — Jeblad 22. des 2009 kl. 15:25 (CET)

Testet igjen klokken 23:28 å gi på enkleste måte - resultatet er under:

Din transaksjon har blitt avvist.Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon.

Så det gjenstår å se hvordan det går med bidragene, når det ikke er mulig å få oversendt pengene selv etter flere dagers forsøk. Ulf Larsen 21. des 2009 kl. 23:32 (CET)

Testet igjen nå klokken 10:33, samme resultat: Din transaksjon har blitt avvist.Kontakt kredittkortselskapet ditt for mer informasjon.. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 10:36 (CET)

Jeg har nå satt inn en beskjed på donasjonssida om at det ikke går an å gi i norske kroner, samt gjort om standardvalutaen til amerikanske dollar, fram til problemene er over. Jon Harald Søby 22. des 2009 kl. 16:16 (CET)

Nå funker det ikke å gi overhodet… Håper det bare er hos meg! Kan noen andre sjekke om de kan gi et mindre beløp på $5? — Jeblad 22. des 2009 kl. 16:34 (CET)
Jeg fikk gitt USD 3 med kredittkort nå. --Kjetil_r 22. des 2009 kl. 18:37 (CET)
Det har fungert med kredittkort (AmEx) tidligere også. Min transaksjon gikk gjennom samtidig som Ulf Larsen meldte om problemene. Kanskje problemet gjelder debetkort siden det er en del NOK-donasjoner på oversikten? Orzada 22. des 2009 kl. 18:55 (CET)
Nå kalles det meste kredittkort, men det korrekte er at det synes som om debetkort er de som feiler og da VISA i forskjellige banker. Etter hva jeg har forstått så går alle betalinger via PayPal og de bruker forskjellige underleverandører av tjenester. Lokalt har de en samarbeidsavtale med Payex. Det har hele tiden blitt observert at noen betalinger går igjennom, og om det kan påvises hva som er forskjellene så ville vi kommet et godt stykke på vei. Fungerer NOK i noen nettlesere? Jeg tror ikke nettleseren har noe å si. Hva er størrelsen på summen når den feiler? Hva med SEK, fungerer dette? Hva med betalinger fra Sverige eventuelt Danmark? Hvilken banker feiler og hvilken fungerer? Er bare VISA berørt eller er det andre kort som også er berørt? Hva med betaling hvor PayPal velges og ikke kredittkort? Feilen som kommer fra PayPal er at valutakoden «NOK» er ugyldig. — Jeblad 22. des 2009 kl. 19:30 (CET)
Fungerte helt greit med mitt VISA-kort via PayPal. 200 NOK valgt som beløp. Laaknor 22. des 2009 kl. 19:36 (CET)

Forsøkte på nytt og valgte minste beløp, angitt som 35 kroner. Når jeg kom til neste skjerm var det plutselig dollar - om giverne ikke er oppmerksomme her så kan VG og Dagbladet få en god historie. Oppgav informasjon om mitt VISA kort og fikk følgende resultat:

Your credit card could not be validated. Please verify that all provided information matches your credit card profile, or try a different card. You can also use one of our other ways to give or contact us at donate@wikimedia.org. Thank you for your support.

Til informasjon, så er jeg fremdeles i Norge og jeg har senest idag brukt samme kort til å betale noe på web - og det er penger der i overflod. Gjenstår altså at det fremdeles ikke er mulig å gi penger på enkleste måte til Wikimedia Foundation. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 20:18 (CET)

Ups, det med at det står kroner i stedet for dollar var min feil. Jeg har fiksa det nå. For meg fungerte det å gi med dollar med norsk debetkort i går, ingen feilmelding (kroner gikk ikke), har ikke prøvd igjen i dag. Jeg fiksa det på siden foundation:Appeal2/nb, men det er også andre sider hvor det kan doneres fra. Kan noen prøve å donere i norske kroner fra foundation:Innsamling (nb)? Jon Harald Søby 22. des 2009 kl. 21:17 (CET)
Prøvde det nå (lenken JHS viser til) klokken 08:38 og det virket ikke, fikk samme resultat som under. Er det ikke mulig å få opp noe annet som fungerer? Hva er problemet? Ulf Larsen 23. des 2009 kl. 08:40 (CET)

Har testet fra standard side nå klokken 08:20 og fremdeles virker det ikke: Your credit card could not be validated. Please verify that all provided information matches your credit card profile, or try a different card. You can also use one of our other ways to give or contact us at donate@wikimedia.org. Thank you for your support. Ulf Larsen 23. des 2009 kl. 08:23 (CET)

Jeg ga nettopp med mitt norske kredittkort (i US$) og jeg fikk ihvertfall ingen feilmeldinger. Stigmj 23. des 2009 kl. 10:10 (CET)

Forsøkte nå klokken 14:15 og svaret var igjen: Your credit card could not be validated. Please verify that all provided information matches your credit card profile, or try a different card. You can also use one of our other ways to give or contact us at donate@wikimedia.org. Thank you for your support. - så det virker fremdeles ikke. Jeg er fremdeles i Norge og jeg har ikke problemer med mitt VISA kort andre steder enn på Wikimedias giverside. Ulf Larsen 23. des 2009 kl. 14:17 (CET)

Har nå, klokken 20:25, klart å gi 200 dollar til Wikimedia Foundation gjennom banneret øverst på siden. Endelig. Har brukt noen timer på å teste og sende e-post og legge meldinger om dette problemet. Håper det virker videre nå. Ulf Larsen 23. des 2009 kl. 20:19 (CET)

Standard method of donation not working in Norway and Sweden

Vi har oppdaget at de følgende valutaene ikke lengre blir aksepter av vår underleverandør for direkte kreditkortbetalinger: CHF, CZK, DKK, HKD, HUF, NZD, NOK, PLN, SGD, SEK, ILS. Vi har implementert en quick fix for å skjule «Donate by Credit Card» -knappen når en av disse valutaene blir valgt og skjult valutaene fra betalingssiden.
Du kan fortsatt gi med de aktuelle valutaene ved å trykke «Donate via Paypal» og deretter gi en donasjon via Paypal-siden. Du kan også bruke siste års portal: http://wikimediafoundation.org/wiki/DonateNonJS/en.
Donasjoner med AUD, CAD, EUR, GBP, JPY, og USD er alle upåvirket og vil fungere som forutsatt med vår betalingsløsning for kredittkort.
Vi fortsetter å arbeide sammen med vår underleverandør for å finne en bedre løsning på problemet. Rand Montoya 22:25, 23 December 2009 (UTC) (Oversatt fra innlegget på metaJeblad)

(siste års portal = bokmål, nynorsk, svenska. Cbrown1023 diskusjon 24. des 2009 kl. 03:18 (CET))

God Jul[rediger kilde]

Jeg vil ønske alle bidragsytere uansett på hvilket plan en riktig god jul og et ønske om et godt nytt år. Vi har hatt et år med en formidabel fremgang. Tester har vist at vi er like gode som dem med millionstøtte. Vi har blitt anerkjent som et oppslagsverk i vide krestser. Vi har grunn til å være stolte av den innsatsen vi har bidratt med i året som har gått. Vennlig hilsen Jarvin 22. des 2009 kl. 23:01 (CET)

God jul!! Bjoertvedt 22. des 2009 kl. 23:35 (CET)
God jul alle sammen! Haakon K 23. des 2009 kl. 02:49 (CET)
God norsk jul fra Kentucky også!! TorSch 23. des 2009 kl. 03:07 (CET)
God jul alle sammen! nsaa (disk) 23. des 2009 kl. 09:20 (CET)
God Jul og godt nyttår! Måtte de norskspråklige wikipediaprosjekt bli bedre på å jobbe med hverandre og ikke mot hverandre, i det nye året som kommer! AndersL 23. des 2009 kl. 10:37 (CET)
God jul og godt nytt wikiår! Laaknor 23. des 2009 kl. 10:44 (CET)
God jul fra meg også! Johannes Kaasa 23. des 2009 kl. 11:06 (CET)
Her er det bare å stille i køen. De beste ønsker for oss alle, både i julen og året som kommer. --Bjørn som tegner 23. des 2009 kl. 11:11 (CET)
God jul og godt nytt wikiår! Helge Høifødt 23. des 2009 kl. 11:23 (CET)
Gleðilig jól og gott nýggjár! Erik 23. des 2009 kl. 14:17 (CET)
God jul fra meg og de andre alvene til alle snille (små og store) barn. Blue Elf 23. des 2009 kl. 21:09 (CET)
God jul fra nattevakta. :) -- Hans-Petter 24. des 2009 kl. 03:28 (CET)
Til árs oc friðr, som de sa de gamle! Petter Bøckman 24. des 2009 kl. 09:36 (CET)
En riktig god jul til alle. Reinhard Heydt 24. des 2009 kl. 11:24 (CET)
God jul! Harry Wad 24. des 2009 kl. 19:49 (CET)
Весела Коледа, Ooo86 24. des 2009 kl. 21:18 (CET)
Merry Tuxmas and a Happy Gnu Year Solbu 26. des 2009 kl. 07:58 (CET)

Artikkelen Ludvig Ludvigsen Daae er nominert til Anbefalt artikkel. Se Wikipedia:Kandidatsider/Ludvig Ludvigsen Daae
Artikkelen Frédéric Chopin er nominert til Utmerket artikkel. Se Wikipedia:Kandidatsider/Frédéric Chopin

Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. Gledelig jul til dere alle!! MHaugen 24. des 2009 kl. 16:39 (CET) (CET)

Artikkelen Piktere er nominert til Utmerket artikkel. Se Wikipedia:Kandidatsider/Piktere

Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 26. des 2009 kl. 16:59 (CET)

Passer dårlig med innsamling Wikimedia Norge nå[rediger kilde]

Det er et banner om innsamling til Wikimedia Norge under hovedbanneret, det må fjernes ASAP fordi:

  • Brukerne må undre når vi forsøker å kjøre to innsamlinger parallelt
  • Om Wikimedia Norge trenger penger så får de først gjøre noe med å få flere medlemmer

Svært dårlig ide og slikt kan ikke settes igang uten et forutgående varsel. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 11:20 (CET)

Det er ikke satt igang noen innsamling. Vi fikk en henvendelse fra Høyskolen i Molde igår som er blitt fulgt opp av NRK P2 og det kommer telefoner om hvor en finner Wikimedia Norges bankkonto. Vi bør vel prøve å gi de som vil støtte en mulighet til dette, men jeg er ikke sikker på hvordan dette skal gjøres. Er det noen som har en bedre løsning?Nina 22. des 2009 kl. 11:32 (CET)
Jeg har nå fjernet dette. Dette er mest sannsynligvis i konflikt med WMF og er derfor ikke riktig sted å gi slik informasjon. Finn gjerne en bedre løsning, men prøv å holde nowiki utenfor det rent praktiske, det er jo *det* WMNO er til for (forøvrig så har jeg ingen god idé her og nå). Stigmj 22. des 2009 kl. 11:40 (CET)
Innsamling bør addresseres til konkrete prosjekter. Dersom Wikimedia Norge skulle få inn penger, vil dette stille krav til tydelighet fra styret sin side med hensyn til aktiviteter og pengebruk. SOA 22. des 2009 kl. 12:30 (CET)
Vi trenger også driftsmidler slik at medlemmer i styret ikke trenger å dekke alle de utgiftene som er av egen lomme. Nina 22. des 2009 kl. 12:38 (CET)

Larsens innlegg gir inntrykk av at han ikke har satt seg inn i saken før han kommenterer her. Det er tilrådelig at han, som frivillig bidragsyter som regelmessig søker mediaoppmerksomhet og medlem av en komite i Wikimedia Norge gjør dette da det ellers vil kaste et merkelig skjær over hans innlegg. Videre forstår jeg ikke at han så kontant avviser dette som kan være noe som bringer Wikimedia Norge flere medlemmer etter den mediedekningen de fikk i P2 takket være en gave fra Høyskolen i Volda Molde - ubedt! noorse 22. des 2009 kl. 12:32 (CET)

Til Noorse: Siden du tydeligvis ikke har fått det med seg så foregår det nå en innsamling til Wikimedia Foundation, og det er den organisasjonen som gjør at vi kan skrive artikler her, de driver blant annet servere. Å undergrave denne årlige hovedinnsamlingen ved en ekstra innsamlingsnotis er svært lite gjennomtenkt og andre har tydeligvis forstått det, siden den meldingen ble tatt vekk etter mitt innlegg. Wikimedia Norge har forøvrig hatt hele året på å skaffe medlemmer, blant annet ved å kjøre en melding øverst nettopp på denne siden, men på tross av pålegg fra årsmøtet og purring fra valg- og kontrollkomiteen så har ikke dette blitt iverksatt. Å da starte dette nå - midt under vår moderorganisasjons innsamling er negativt, Wikimedia Norge får heller kjøre denne meldingen i januar eller februar, når selve hovedinnsamlingen er over. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 12:44 (CET)
God jul!
Til Ulf og Noorse, tør jeg minne på at jula er ganske nær, og at dette er den tiden da julefreden gjerne faller som snøkorn over det ganske land? Jeg ønsker dere begge en god jul. Og alle andre. Unnskyld meg, jeg bryter av for å skaffe noen julegaver. Finn Bjørklid 22. des 2009 kl. 12:52 (CET)
Beklager FinnB, du har rett, jeg burde egentlig ikke brydd meg om å svare :) Dette er for komisk. noorse 22. des 2009 kl. 12:55 (CET)
Til Larsen: Jeg velger å overse dine fornøyelige hersketeknikker, og går tilbake til tema: Dette har sitt utspring i en gave. Det ser nesten ut som om du mener at WMNO skulle avvist gaven fra Høyskolen i Volda Molde? Bedt dem komme tilbake senere fordi det ikke passer nå? Er det virkelig det du mener? noorse 22. des 2009 kl. 12:55 (CET)
Til Noorse: Ingen grunn til å avvise gaven, men det holder med å gi de kontonummer via e-post, telefon osv. Jeg tok i sin tid initiativ til å starte Wikimedia Norge og jeg er selvfølgelig interessert i at foreningen vokser og har midler. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 12:59 (CET)
Larsen, når man har fått flere henvendelser fra folk som virkelig vil, hvor mange er det da som ikke har funnet veien? Når man får henvendelser og blir bedt om å legge ut slik informasjon - hva da? Om det ikke gjøres betyr det faktisk at vi sier nei. Ellers er ikke WM-stiftelser ukjente for meg, den norske var ikke den første jeg har deltatt i. noorse 22. des 2009 kl. 13:16 (CET)
Til orientering, den første som tok opp å lage en lokalavdeling var nå avdøde Tron Øgrim på et wikitreff i presseklubben. — Jeblad 22. des 2009 kl. 14:38 (CET) (Det ble omtalt på et enda tidligere treff, lurer på om det var Jon Harald som fortalte om planene om et chapter i Tyskland)

Jeg har et konkret forslag. Hva om vi legger inn følgende tekst i MediaWiki:Sitenotice

inntil Foundation har løst problemet repportert av Ulf her meta:Fundraising_2009/Launch_Feedback#Standard_method_of_donation_not_working_in_Norway_and_Sweden. nsaa (disk) 22. des 2009 kl. 12:51 (CET)

Wikimedia Foundations årlige innsamling er grunnmuren her, vi kan ikke forkludre den. Om vi skal bruke energi på dette så er det å teste om det virker og mase på de i USA inntil det virker. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 12:56 (CET)
Til Ulf: Jeg gjentar, vi har ikke villet kjøre noen innsamlingsaksjon nå, men fikk en henvendelse fra en giver igår og i den forbindelse oppmerksomhet på NRK P2 og jeg ble spurt om det var mulig å legge en opplysning om Wikimedia Norges bankkonto. Beklager om dette er blitt misoppfattet. Initiativet kom utenfra ikke fra oss og jeg mener at det ville være feil å ikke gripe denne sjansen. Nina 22. des 2009 kl. 13:00 (CET)
Støtter forslaget fra Nsaa. Det er nå vi har pressedekningen, og da må vi gripe sjansen, uavhengig av foundation. Laaknor 22. des 2009 kl. 13:06 (CET)

Dette er et justert forslag, som spesifikt henvender seg til de som har WM i tankene etter P2-innslaget:

Til dere som har kontaktet Wikimedia Norge for informasjon, sjekk denne lenken

Dette bør være akseptabelt for alle parter? nsaa (disk) 22. des 2009 kl. 13:17 (CET)

Jeg er helt imot dette - det går en innsamlingsnotis og det er den for Wikimedia Foundation, å kjøre en i tillegg vil bare undergrave hovedinnsamlingen og det er forkastelig. Hvis dette banneret kjøres så vil jeg snarest ta kontakt med innsamlingsansvarlig i Wikimedia Foundation for å få en vurdering fra stiftelsens side og jeg vil anta den vil være negativ til en slik parallell innsamling. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 13:20 (CET)
Les teksten en gang til. Vi henvender oss direkte til de som har hørt om Wikimedia Norge og søker informasjon om disse. Vi stjeler overhode ingen trafikk fra Foundation såvidt jeg ser med en slik tekst. Dette er vinn-vinn for alle parter såvidt jeg ser. Selv vil jeg faktisk gå så langt som å si at den ikke fungerende donasjonsnotisen bør fjernes inntil den virker igjen. nsaa (disk) 22. des 2009 kl. 13:55 (CET)
Til Nsaa: Jeg er helt mot å kjøre et slikt banner og om det startes så vil jeg ta det opp med innsamlingsansvarlig i Wikimedia Foundation. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 14:07 (CET)
Har du lest dette innlegget? Dette handler ikke om en innsamling. Jeg tviler på at innsamlingsansvarlig dermed er rett person. noorse 22. des 2009 kl. 14:19 (CET)
Jeg har lest det innlegget og jeg gjentar: Gjør hva dere vil, men om det startes en parallell innsamling/sitenotice så vil jeg varsle Wikimedia Foundation om det, så får det være opp til de hva de gjør med saken. Jeg har ikke mer å si om dette. Ulf Larsen 22. des 2009 kl. 15:45 (CET)
Du kan tydeligvis ikke lest innlegget over. 1. det er IKKE en ny innsamlingsaksjon (hvor leser du det i den siste foreslåtte teksten?) 2. her har vi en konkret medieoppmerksomhet rundt Wikimedia Norge der det har vært ønske om at vi tydeliggjør hvor man kan henvende seg. Er da ikke en Mediawiki:Sitenotice tingen å bruke? nsaa (disk) 23. des 2009 kl. 08:26 (CET)
Jeg har lest det innlegget og jeg gjentar: Gjør hva dere vil, men om det startes en parallell innsamling/sitenotice så vil jeg varsle Wikimedia Foundation om det, så får det være opp til de hva de gjør med saken. Jeg har fremdeles ikke mer å si om dette, men må tydeligvis gjenta det samme et par ganger. Ulf Larsen 23. des 2009 kl. 08:31 (CET)
Larsen, hvor leser du informasjonen om at det startes en parallell innsamling? noorse 23. des 2009 kl. 08:40 (CET)
Dette er teksten som er foreslått å gå under banner for hovedinnsamling: Til dere som har kontaktet Wikimedia Norge for informasjon, sjekk denne lenken - og hvor går den lenken? Til en donasjonsside. Jeg har ingen mastergrad, men selv en enkel styrmann kan lese slike elementære instruksjoner som dette. Og som jeg skrev over - gjør hva dere vil, men om dette innsamlingsbanneret startes så tar jeg umiddelbart kontakt med Rand Montoya i Wikimedia Foundation for å informere at Wikimedia Norge kjører en parallell innsamling som etter min mening forstyrrer og tar oppmerksomheten vekk fra hovedinnsamlingen som driften av våre servere faktisk er avhengig av. Ulf Larsen 23. des 2009 kl. 08:46 (CET)
Jeg synes dette ser greiere ut, og mener som Laaknor at vi bør gripe denne sjansen ifm den gratis pressedekningen vi har fått her. Litt av en julegave :) noorse 22. des 2009 kl. 13:30 (CET)
Jeg vil bare påpeke at en rekke personer har gitt penger i NOK i innsamlingen til Wikimedia Foundation (søk etter "NOK" på [1]). Så selv om det er problemer, er det mange som får gitt penger pga banneret vi har nå. For min del synes jeg vi godt kan ha to bannere et par dager. Mvh Mollerup 22. des 2009 kl. 13:52 (CET)
Det er mulig å gi i norske kroner (NOK) via drop down lista, det som feiler er bruk av radioknappene. I tillegg er det en del ting som tyder på at feilen er hos PayPal som leverer tjenesten. Betalinger som går via DnBNOR feiler nokså konsistent, men muligens er den egentlige synderen PayPal sin norske samarbeidspartner Payex Solutions. — Jeblad 22. des 2009 kl. 14:46 (CET)
Såvidt jeg husker så har vi anledning til å kjøre vår egen innsamling, og uansett bør det være helt uproblematisk å sette opp en notis om at betalinger må skje i en annen valuta – for eksempelamerikanske dollar (USD). — Jeblad 22. des 2009 kl. 14:49 (CET)
Jeg noterer meg at et medlem av kontrollkomiteen i Wikimeida Norge mener organisasjonen ikke får no serlig med medlemmer og klandrer styret for dette. Jeg kan informere om at antall medlemmer i 2009 er fordoblet på litt over ett halvt år. Det må serveres sterke saker på Oslofjorden... Flums 25. des 2009 kl. 18:54 (CET)
Løgn, forbannet løgn og statistikk. Å fordoble medlemstallet på det nivået foreningen er nå vil jeg egentlig ikke kalle en kjempeprestasjon, selv om det såklart heller ikke er negativt, og jeg syntes ikke styret burde være fornøyd det. Jeg reagerer litt på mobbingen av Ulf i denne saken. Her har vi en kar som virkelig brenner for Wikipedia, som mange andre her, også får han en slik skyllebøtte når han tar opp ting han er redd vil skade prosjektet og foreningen. Skam dere! Revidert 26. des 2009 kl. 22:12 (CET) Hadde jeg tatt opp den nøyaktig samma problemstillinga så tviler jeg sterkt på at jeg hadde fått samme behandling.
Sånn som jeg leser Ulfs innlegg så påpeker han at styret ikke har gjort noen tiltak aktivt med det formålet å øke medlemsmassen, og der har ingen prøvd å korrigere han.
Jeg regner med det siste sleivsparket til Flums var ment i en god tone, men selv fant jeg det totalt upassende. Jeg veit at Ulf er hardhuda, men det betyr ikke at jeg gidder å se på at han behandles som dritt. Jeg håper tonen i denne diskusjonen kan revurderes. Hans-Petter 26. des 2009 kl. 17:38 (CET)
Wikimedia Norge rekrutterer medlemmer blant aktive skribenter i nettsamfunnet og grunnlaget er dermed nokså begrenset. Hvis en virkelig ønsker å nå ut til nye grupper med et attraktivt tilbud så må en også yte noe som er ønsket av disse gruppene. Da må det til handling og ikke bare debatter. For å være ærlig så har jeg tidvis hatt litt problemer med å se hvor enkelte vil i debatter, og om målet virkelig er å få prosjektene forover. Jeg tror vi skal bruke mere tid på å se på muligheter enn å fokusere på hvem som gjør feil og hvem vi skal klage til i Foundation.
Jeg kan ikke se at Ulf blir «mobbet», derimot ser jeg at han setter rekruttering av medlemmer opp mot et forsøk på å løse et problem med den pågående innsamlingsaksjonen. Utfra svarene han får så virker det ikke som nettsamfunnet var helt enige i koblingen, og midlene. Fra tidligere regner jeg med at han er like tykkhudet selv som han forventer at andre skal være, dermed er videre diskusjon om hvem som mobber hvem uinteressant for min del. — Jeblad 27. des 2009 kl. 00:35 (CET)
Vel, for meg ser det ut som om han blir «mobbet». Og for meg er hver bidragsyter på norsk Wikipedia viktigere enn hele Wikimedia Norge. Etter disse dagenes bråk kan jeg si klart at jeg ikke vil savne Wikimedia Norge om denne organisasjonen skulle forsvinne. Bidragsyterne her vil jeg derimot gjerne beholde. Hvis Wikimedia Norge ønsker godvilje her, bør den kanskje se til å mene noe annet enn hva Jeblad gir uttrykk for, om hvordan bidragsytere på Wikipedia skal behandles. — the Sidhekin (d) 27. des 2009 kl. 00:44 (CET)
Det var forøvrig ikke Ulf som tok opp det med å få flere medlemmer først i denne diskusjonen. Mye logisk i det Sidhekin kommer med også. Tankevekkende. -- Hans-Petter 27. des 2009 kl. 01:07 (CET)
Ulfs første innlegg, andre punkt. — Jeblad 27. des 2009 kl. 01:16 (CET)
Ah, never mind den delen. -- Hans-Petter 27. des 2009 kl. 01:39 (CET)