Wikimania

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen nevner Wikimedia eller et av Wikimedias prosjekter. Vær oppmerksom på at Wikipedia er et Wikimedia-prosjekt.
Wikimania 2005-banner (tysk)
Wikimania 2005-banner (engelsk)

Wikimania er en årlig internasjonal konferanse for brukere av wikiprosjekter som opereres av Wikimedia-stiftelsen. Den første konferansen ble arrangert i Frankfurt am Main i Tyskland mellom 4. og 8. august 2005. Forskere og innledere presenterte en rekke studier av Wikipedia og andre wikiprosjekter, av wiki-kultur og teknologi, og om fri kunnskap. Programmet inkluderte foredrag, workshops, tutorials m.v. på engelsk og tysk.

Steder[rediger | rediger kilde]

Wikimania 2008[rediger | rediger kilde]

Wikinews Wikinews: Wikimania jury chooses Alexandria for 2008 location – relatert engelskspråklig nyhetssak

Wikimania 2008 ble avholdt i Alexandria, Egypt, fra 17. til 19. juli. Tre byer konkurrerte om arrangementet, de andre to var Atlanta og Cape Town. Karlsruhe, London og Toronto la inn offisielle bud men trakk seg.

Dette var den fjerde konferansen og ble holdt i Bibliotheca Alexandrina, som ble tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta og åpnet i 2003. Talere på åpningsseremonien var hovedorganisator Mohamed Ibrahim, den egyptiske administrasjonsministeren Ahmed Darwish, avgående styreleder i Wikimedia Foundation Florence Devouard og programkomiterepresentant Jakob Voss.

Temaet for konferansen var «Endring av kunnskapsform», og valget av stedet var ment som en håndsrekning til arabiske og afrikanske samfunn.

Wikimania 2009[rediger | rediger kilde]

Wikimania Buenos Aires 2009 banner

I 2009 ble Wikimania avholdt i Buenos Aires.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]