Watskeburt?!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Watskeburt?! er en singel og sang av den nederlandske rappgruppa De Jeugd van Tegenwoordig

Skapelsen[rediger | rediger kilde]

Bas Bron, som har produsert alle numrene til De Jeugd van Tegenwoordig for Magnetron Music, laget beaten til «Watskeburt?!» på slutten av 2004. Teksten ble skrevet av Vièze Fur og P. Fabergé. Uttrykket «Watskeburt?» som kan oversettes med «Hva skjer 'a?» (egentlig en forkortelse for «Wat is gebeurd?», «Hva har sjedd?»), er lånt fra den nederlandske rapperen Heist Rockah.

Som en rekke andre store, litt spesielle sanger, har også «Watskeburt?!» blitt parodiert. Det er også gitt ut en tysk, frisisk, vestfrisisk, achterhoeksk og brabantsk versjon av plata. Mest kjent i Norge er den med den mishørte teksten «Vaskebur», en tekstet og illustrert youtube-video versjon av sangen.

Hitforløp[rediger | rediger kilde]

Den 16. mai 2005 ble singelen «Watskeburt?!» gitt ut. Sangen slo imidlertid ikke an, men ble plukket opp av et par radio-dj-er. Den 4. juni samme år kom «Watskeburt?!» inn på hitlistene i Nederland. Sangen ble en stor hit og fortrengte et par dager seinere Guus Meeuwis «Geeft Mij Je Nu Angst» fra 1.-plassen.

Også i Belgia ble «Watskeburt?!» en hit og ble spilt av flere radiokanaler. Det ble til og med laget en egen jumpstyle-versjon av sangen, kalt «Watskejump». Etter å ha blitt spilt av enkelte dj-er i Storbritannia, bestemte gruppas manager å slippe singelen i Storbritannia og Tyskland. Dette gjorde «Watskeburt?!» til den første nederlandske sangen som er sluppet i Storbritannia uoversatt.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Watskeburt?! (2005 CD Singel, gitt ut i Nederland av Topnotch & Magnetron Music)

  1. Watskeburt?! (Radio versjon) (3:32)
  2. Watskeburt?! (Lang versjon) (6:17)
  3. Watskeburt?! (DJ versjon) (6:21)
  4. Watskeburt?! (Instrumental) (6:24)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]