Vykrutasy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vykrutasy
orig. Выкрутасы
Generell informasjon
GenreFilmkomedie,[1] romantisk komedie, melodrama, fotballfilm
Utgivelsesår2011
NasjonalitetRussland
Lengde97 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiLevan Gabriadze[1] Rediger dette på Wikidata
ManusRoman Nepomnjasjtsjij Rediger dette på Wikidata
TemaFotball, bryllup, Q501846 Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Timur Bekmambetov
MusikkPavel Jesenin Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeAleksandr Robak,[2] Ivan Urgant,[2] Konstantin Khabenskij, Milla Jovović,[2] Sergej Leonidovitsj Garmasj, Vladimir Mensjov,[2] Olga Tumajkina, Sergej Selin, Galina Jovovich, Tatjana Ljutajeva, Aleksandr Kerzjakov, Q4152665, Levan Gabriadze Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapBazelevs Rediger dette på Wikidata
Budsjett7 800 000 USD[3] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)17. november 2011 (Tyskland)[4]
2011
Eksterne lenker

Vykrutasy (originaltittel: Выкрутасы) er en russisk film fra 2011, regissert av Levan Gabriadze.[5][6]

Handling[rediger | rediger kilde]

Vyacheslav Slava Kolotilov (spilt av Konstantin Khabensky) er en lærer i naturvitenskap fra en landsby ved kysten av Det kaspiske hav. Han reiser til Moskva, og forsøker å begynne som roman-forfatter uten særlig suksess. Fortapt i sine egne tanker krysser han en gate, og en bil treffer ham i høy hastighet. Nadezhda (spilt av Milla Jovovich) sitter ved rattet, sammen med sin forlovede Danil. Vyacheslav rømmer fra kollisjonen, med bare et brukket bein. En forelskelse utvikler seg snart mellom Slava og Nadezhda.

Vyacheslav overbeviser henne om å avbryte forlovelsen, og de lover å gifte seg med hverandre i stedet. Læreren må i tillegg forlate arbeidet sitt, og flytte til Moskva hvor bryllupet skal finne sted. Men samme dag som han skal ta toget, foregår forberedelsene til en russisk fotball-cup for ungdommer. Slava blir derfor forvekslet med en trener av turneringslederen (spilt av Vladimir Menshov) som også tar passet hans, slik at Slava ikke kan reise videre.

Slava ønsker å reise videre så raskt som mulig. Han får råd fra Khlobustin (spilt av Sergei Garmash) trener for et fotball-lag fra Moskva, for å sørge for at laget hans kommer til å tape. Desperat etter å gjenforenes med sin forlovede, rekrutterer Slava også en gruppe ungdomskriminelle - etter at han oppdaget en av dem, som forsøker å stjele mobiltelefonen hans. Han er sikker på at ungdommene ikke har tilstrekkelig kompetanse til å vinne mot andre lag som har øvd mye lengre. Men ungdommene hans begynner snart å vise en medfødt evne, til å spille fotball. De begynner snart å vinne kamper, til Kolotilovs store fortvilelse.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Milla Jovovitj – Nadezjda (Nadja)
  • Konstantin Khabenskij – Vjatjeslav Kolotilov (Slava)
  • Ivan Urgant – Danila (Danja)
  • Sergej Garmasj – Khlobustin
  • Vladimir Mensjov

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]