Voodoo Child (Slight Return)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Voodoo Child (Slight Return)
AlbumElectric Ladyland
Artist, bandThe Jimi Hendrix Experience
Utgitt1968
Innspilt1968
Sjangerrock
Lengde5.12
PlateselskapMCA
Produsent(er)Jimi Hendrix

« Voodoo Child (Slight Return)» er siste låt på det tredje og siste albumet til gruppa The Jimi Hendrix Experience, Electric Ladyland. Låta er en av Hendrix' mest kjente, og er blitt en standardlåt for rockegitarister. Mange gitarister anser låta for å være blant det ypperste som er gjort på el-gitar noensinne. Den er blitt stående som et vitnesbyrd om Hendrix' energi og kreativitet, med hans suverene beherskelse av instrumentets til da uprøvde muligheter.

«Voodoo Child» ble seinere utgitt i 1970 – etter Hendrix' død – som A-side på en trespors singel. Her fikk låta uheldigvis tittelen «Voodoo Chile», som i mange sammenhenger er blitt hengende ved som den offisielle. Misforståelsen bidrar til en sammenblanding med et annet spor på Electric Ladyland, den 15 minutter lange «Voodoo Chile».

«Voodoo Child (Slight Return)» har riktignok sitt opphav i «Voodoo Chile». 3. mai 1968, dagen etter innspillinga av «Voodoo Chile», dukka et team fra den amerikanske fjernsynsstasjonen ABC opp i studio for å filme The Jimi Hendrix Experience under opptak. Jimi Hendrix sier sjøl at «noen filma da vi begynte på det ... Vi gjorde det omtrent tre ganger fordi de ville filme oss i studio – «Gjør som dere spiller inn, gutter.» Så var det «OK, la oss spille denne i E; en, to, tre, og så var vi inne i «Voodoo Child»»

Låta finnes i en annen innspilling med Jimi Hendrix, på albumet Band of Gypsys: Live at the Fillmore East. Under introduksjonen refererer Hendrix til den som «nasjonalsangen til Black Panthers».

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]