Vikeså skule

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vikeså skule
Vikeså skule.jpg
Vikeså skule i Bjerkreim kommune
Skoletype1.–10. (Barne- og ungdomsskole)
FylkeRogaland
KommuneBjerkreim
TettstedVikeså
AdresseVikesågata 60, 4389 Vikeså
RektorSvanhild Gjedrem
Eleverca. 315 (2020)
Ansatte60 (2020)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Vikeså skule
58°38′18″N 6°05′34″Ø

Vikeså skule er en 1.–10.-skole som ligger i administrasjonssenteret Vikeså i Bjerkreim kommune i Rogaland.

Skolen har rett over 300 elever, og er den eneste ungdomsskolen i kommunen. På barnetrinnet har skolen som regel en parallell per trinn, mens ungdomstrinnet har to paralleller.

Med totalt 60 ansatte (2020) er skolen en av kommunens største arbeidsplasser. Rektor er Svanhild Gjedrem. Kommunens andre skole er barneskolen Bjerkreim skule.

Skolen arbeider ut fra visjonen:

SitatMe vil vera med å gje elevane røter og vinger slik at dei blir i stand til å meistra livet.Sitat

Visjonen skal gjennomsyre organisasjonen og arbeidet man gjør for å sørge for at elevene skal klare seg på en god måte i livet etter grunnskolen.

Skolen har derfor over lang tid satset tungt på klasseledelse. Utviklingsarbeid innen strukturell, relasjonell, digital og faglig klasseledelse har preget arbeidsmiljøet de siste ti årene. Kollektive ferdigheter styrer rammene for skolehverdagen, og gir et helhetlig system for elever og foresatte å forholde seg til. Skolen har et tett samarbeid med andre aktører, sist gjennom Desentralisert ordning fra UDIR der skolen har et samarbeid med UiS om Kunnskapsløftet 2020, med fokus på programmering i ulike fag. Tidligere har skolen samarbeidet med Utdanningsdirektoratet blant annet i prosjektene «Ungdomstrinn i utvikling» og «Bedre læringsmiljø».

Systematisk arbeid med satsningsområdet har vist tilbake på gode resultater på trivselsundersøkelser som for eksempel Ung data.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]