Vidar Eldholm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vidar Eldholm2.jpg

Vidar Eldholm (født 18. mai 1973) er utdannet kantor ved Griegakademiet i Bergen.

Eldholm har gjennom sin karriere dirigert en rekke kor, og vært pianist og kapellmester på hundrevis av konserter og forestillinger. Han har også vært på turné med artister som Kjersti Holmen, Hege Schøyen, Kvinner på randen, Trond-Viggo Torgersen, Ylvis & Bergen Filharmoniske orkester, Øyvind Blunck m.flere. I tillegg har han også hatt hatt pianist- og/eller kapellmesteroppdrag både ved Den Nationale Scene (Bergen) og Dizzie showteater (Oslo). Vidar har også gjennom mange år vært akkompagnatør for sangere som blant andre Karoline Krüger, Marianne Juvik Sæbø, Christine Guldbrandsen, André Søfteland, Claus Sellevoll og Veslemøy Fluge Berg. De fleste av konsertene med disse har vært over hele landet, men noen også i Sverige, Tyskland, Spania, Kina, Canada og USA.

Han har også bidratt som musiker, arrangør eller produsent på et 20-talls CD-er. Blant annet som arrangør for både Bodil Arnesen og Rein Alexander sine innspillinger med Berlin Kammersymphonie, og som pianist, komponist og produsent for den kritikerroste juleplaten Min tanke går til Betlehem med Marianne Juvik Sæbø. Han er også pianist, arrangør og produsent for Bjarte Leithaug sin plate Stjernekikkert.

I perioden 2005-2010 var også Eldholm musikalsk ansvarlig for et 20-talls salmeprogrammer og TV-gudstjenester for NRK TV. I 2010-2012 jobbet han som kulturleder for Sjømannskirken i New York. I 2012-13 var han musikalsk konsulent for produksjonen av den besifrede salmeboken til Eide forlag.

I 2016 kom han med sin første CD som artist sammen med Marianne Juvik Sæbø. CD-en heter Ei ørlita kvile og inneholder sanger fra Eldholm og Sæbøs 20-årige samarbeid.

Fra 2013 har han jobbet tett med duoen Lambach & Lund (Heidi Lambach & Chris Lund).