Vegeta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vegeta (ベジータ)
Første opptredenKapittel 204: さようなら孫悟空 (Farvel, Son Gokū)
Siste opptredenKapittel 519: バイバイ ドラゴンワールド (Bye Bye Dragon World)
Informasjon
ArtSaiyaner
KjønnMann
Alder52
FødtÅr 732
Død24/12/762, 07/05/774
FamilieFar: Kong Vegeta, Kone: Bulma, Sønn: Trunks, Datter: Bra
StemmeRyō Horikawa
Skapt avAkira Toriyama

Vegeta (ベジータ Bejīta) er en fiktiv antagonist og Superskurk i Akira Toriyamas kjente manga- og anime-serie Dragon Ball. Han er prins av den nesten utryddede Saiyaner-rasen, erkerival til Son Gokū og en mektig kriger.

Navnet er en parodi på det engelske ordet for grønnsak, vegetable (på japansk ベジタブル bejitaburu).

Utseende[rediger | rediger kilde]

Vegetas kroppsbygning når han fremstår i Dragon Ball er kort og kantet, stående 1,60 meter over bakken i motsetning til Goku (1,75 meter). Håret står fast oppover og det blir mer piggete etter hvert som han går oppover Super-Saiyaner-stadiene. Vegeta blir sett i mange klesdrakter i løpet av serien, men han blir oftest sett i tradisjonell mørkeblå Saiyaner-rustning, som han også ofte bruker som hverdagsklær. Han er vanligst sett med hvite hansker og hvite lettvekts støvler.

Vegetas hårfarge er som oftest sagt å være svart, selv om hårskyggen har forandret seg i løpet av animéen. Dette er blitt akseptert ettersom det blir fortalt at alle fullblodige Saiyanere har svart hår senere i serien. I hans første fremtreden i Dragon Ball Z, mot slutten av episode seks, er håret hans likevel klart mørkt sort-brun. Når han først kommer til jorden noen episoder senere er håret svart, og blir slik for resten av hele serien (det blir gult når han transformeres til Super-Saiyaner, bortsett fra Super-Saiyaner fire). Vegetas hår (som alle andre fullblods-Saiyanere) vokser aldri etter fødselen. I perioden mellom Dragon Ball Z og Dragon Ball GT bestemmer han seg for å kutte det spisse håret sitt. Han får til og med en bart, som han senere barberer vekk.

Vegetas vanlige hudfarge er medium skygge av solbrunt, eller mer karamel som farge. Som en fullblods-Saiyaner hadde Vegeta en gang en apelignede hale som ble snurret rundt hoften som et belte. Under sin første kamp mot Gokū og vennene hans brukte Yajirobē sverdet sitt til å kutte den av.

Originalt skulle Vegeta være liten og kantete, i motsetning til Gokūs slanke og høye figur, men i slutten av Dragon Ball Z får han et slankere utseende som Gokū i stedet for sin gamle versjon, selv om håret forkortes. I mangaen har han samme høyde som da han først fremsto.

Saiyanerprinsens personlighet[rediger | rediger kilde]

Som prinsen av den ødelagte planeten Vegeta er han ofte sett på som arrogant, som gjør ære og styrke til de viktigste tingene for ham. Typisk blir han fremstilt som en arrogant prins som fast klamrer seg til sin Saiyaner-avstamning. På grunn av hans onde hensikter før han slo seg sammen med Z-krigerne blir han sett på som kald-hjertet og sadistisk, og det gjør ham til den karakteren som er enklest å skille fra de andre. Mange av hans tidligste eksempler på hensiksløs heroisme var på grunn av arroganse, kamplyst eller hans ønske etter å bevise at han er bedre enn Gokū. For å gjøre det sistnevnte måtte Vegeta ofte kjempe mot fiender som ble ansett som Gokūs rivaler like mye som sine. Under Freeza-sagaen flyktet han fra kampen, men hans sterke sans for persolig ære fikk ham tilbake. Han er karakteristisk smart og kynisk. Til tross for dette er Vegetas personlighet en av dem som har gennomgått de mest drastiske forandringene. Mot slutten av Dragon Ball er Vegeta stolt over å kalle jorden sitt hjem og fornøyd med familien han har laget med sin menneskelige kone Bulma. Hans følelser for at Gokū alltid er et skritt foran ham forandres også. Først er holdningen ignorering, så bitter rivalisering, men til slutt ærefull respekt. Men til tross for ignoreringen og rivaliseringen, fortsetter han å følge Gokūs råd om å trene fast og hardt for å bli sterkere. Vegeta er en veldig taktisk kriger, men altfor ofte blir han blindet av raseri og arroganse, sistnevnte er spesielt når han er foran en motstander.

Historie[rediger | rediger kilde]

Før Dragon Ball[rediger | rediger kilde]

Vegeta blir sett i sin barndom i Dragon Ball Zs første TV-spesial, En siste, ensom kamp! Z-Kriger Son Gokūs far utfordrer Freeza!!. Vegeta knuste lett fem til seks Saibaimenn, som viser hans enorme evner i en ung alder, ettersom han var sønn av Saiyanernes konge (som også heter Vegeta). Selv om han var kongelig ble han og faren hans kontrollert av en planetarisk overherre, Freeza. Men Freezea, i frykt for et forestående opprør, dreper Kong Vegeta, alle Saiyanere bortsett fra fire (tre Saiyanere til ble lagt til i filmene: Tullece, Paragus og Broli) og ødelegger planeten Vegeta. Han beholder Vegeta, Nappa og Radits, Gokūs eldre bror, som tjenere. Freeza brukte dem mest til å ødelegge planeter og spre frykt, på omtrent samme måte som han hadde brukt Saiyanerrasen. Samtidig, ukjent for Freeza, ble Gokū sent til jorden for å utrydde menneskene og forberede planeten for salg. Siden Vegeta er sønn av Kong Vegeta ser han stolt på seg selv som Prinsen av alle saija-jiner.

Dragon Ball[rediger | rediger kilde]

Saiyaner-sagaen til Freeza-sagaen[rediger | rediger kilde]

Vegeta blir introdusert i Dragon Ball som den svikefulle, 29-årige leiesoldaten til Freeza. Men Vegetas egentlige hensikter for å komme til jorden er for å ønske seg udødelighet, så hen til slutt kan beseire Freeza og herske over galaksen. Når Vegeta og Nappa kommer til jorden blir de konfrontert av Z-krigerne. Vegeta lar Nappa kjempe alene, og Nappa har ingen problemer med å drepe mesteparten av dem. Til slutt kommer Gokū og redder de gjenværende Z-krigerne, så kjemper han med Nappa. Nappa blir lett beseiret og Vegeta, rasende over at Nappa tapte for en laverestående Saiyaner, dreper Nappa. Så begynner kampen mot Gokū.

Først klarte Vegeta lett å overvelme Gokū. Etter en kamp hvor Vegeta blir slått tilbake av Gokūs Firedoble Kaiō-ken forvandler Vegeta seg til en kjempeape og knuser Gokū totalt. Men Vegeta klarer såvidt å flykte etter at halen ble kuttet av Yajirobēs sverd, truffet av en Genki Dama og knust av Gohan i kjempeape-form. Selv da sier Gokū at Kuririn ikke må drepe Vegeta. Vegeta drar til Nameck, men først til en av planetene kontrollert av Freeza for å komme seg. Med sin ekstreme arroganse klarte han ikke å forstå hvordan han kunne bli beseiret av så svake motstandere. Likevel burde det bli merket at Gokū var ute av stand til å gå lenge før Vegeta, så de fleste anser Vegeta som vinneren av deres første «duell», og at han ble beseiret av Kuririn, Gohan og Yajirobē etter kampen mot Gokū. Men Vegeta følte han tapte som en humanoid og klarte bare å slå ham da han var kjempeape og desperat etter å drepe ham, en fordel Gokū ikke hadde.

Etter å ha kommet seg drar Vegeta til planeten Nameck for å ønske med de nameckianske dragekulene og finner ut at Freeza allerede leter etter dragekulene også. Vegeta dreper Kewi, beseirer Freezas øverste tjenere Zarbon og Dodoria og konfronterer Gohan og Kuririn, som også var kommet til Nameck for å ønske tilbake de døde vennene. Snart blir dragekulene stjålet av Ginyū Tokusentai, Freezas elitesoldater, som kjempet mot Vegeta, Kuririn og Gohan etter at de tre slo seg sammen for å beseire dem. Vegeta klarte å drepe Ghurd, men ble til slutt slått av Reacoom. Etter en del slåssing kommer Gokū fra jorden for å hjelpe etter å ha fått helbredet skadene fra kampen mot Vegeta.

Men etter at Gokū beseirer Reacoom og Burtta hopper Vegeta og knekker nakken på Burtta og gir Reacoom dødsstøtet med en kiladning. Gokū blir sint, og mener de fortjente den nåden Vegeta fikk. Under kampen mot kaptein Ginyū viser Vegeta samme holdning mot Jheese som han hadde vist Reacoom, Burtta og Ghurd, og sprenger ham i biter.

Etter at Ginyū var slått var Gokū hardt skadd, men Vegeta bestemte seg for å hjelpe han å komme seg, så Gokū kunne hjelpe til i kampen mot Freeza. Freeza dukket opp for å stoppe Gohan og Kuririn i å ønske med dragekulene, noe Vegeta ikke hadde noen anelse om. Vegeta og de andre kjempet, men Freeza bare lekte med dem. Freeza bestemte seg for å torturere Vegeta for å vise ham at han ikke var Super-Saiyaneren han trodde han var.

Freeza dominerte fullstendig i kampen mot Vegeta, men Gokū ble frisk og kom for å redde ham. Med tårer i øynene forteller Vegeta Gokū hva som egentlig skjedde med planeten Vegeta, hva Freeza er ansvarlig for, han gjør til og med narr av Freeza ettersom han tror Gokū kan slå tyrannen. Freeza dreper da Vegeta med en stråle fra fingeren inn i hjertet til Vegeta. Han ble senere vekket til livet og transportert til jorden med alle andre av Freezas ofre. Han begynte å trene i håp om å bli sterkere enn Gokū, som ble Super-saiyaner under kampen mot Freeza (som Gokū vant).

Cell-sagaen[rediger | rediger kilde]

Rett etter hendelsene med Freeza leter Vegeta over hele galaksen på jakt etter Gokū. Ute av stand til å finne ham drar Vegeta skuffet tilbake til jorden. Etter et tilbud fra Bulma om et sted å bo bor han nå hos henne og familien hennes i Capsule Corporation På dette tidspunktet har han fått nye klær, blant annet en rosa skjorte. Men så kommer problemene. Vegeta skjønner at Gokū ikke drepte Freeza på Nameck, og Freeza kommer med faren sin, Kong Kold, til jorden for å øddelegge den. En mystisk Super-saiyaner dukker opp og gjør kort prosess av Freeza og Cold. Etter tre timer ankommer Gokū endelig jorden og den unge Super-saiyaneren forteller dem at han er fra fremtiden, og at to diabolske Jinzōningen vil komme om tre år og drepe alle Z-krigerne. Etter en oppvisning av de to Super-saiyanernes styrke erklærer Vegeta at han skal bli en selv, drepe de to Jinzōningen og beseire Gokū.

Tre år går, og Vegeta får en sønn, Trunks, med Bulma. I løpet av disse årene blir Vegeta det han alltid har drømt om- en Super-saiyaner. Jinzōningen kommer akkurat som den mystiske Super-saiyaneren hadde spådd. Etter at Gokū mislykkes i forsøket på å beseire Jinzōningen Nummer 19 på grunn av en hjertesykdom kommer Vegeta og ødelegger Nummer 19, og tar opp kampen med Nummer 20 (som egentlig er dr. Gero, som laget Jinzōningen). Mens dette skjer kommer Super-saiyaneren fra tre år tidligere. Etter at Vegeta hører Piccolo kalle den unge gutten «Trunks» skjønner han at den unge Super-saiyaneren er hans egen sønn, fra fremtiden. Det blir også kjent at de Jinzōningen som Vegeta har kjempet mot ikke er de samme som Trunks kjenner. Gero stikker av til skjulestedet sitt og slipper løs de to Jinzōningen som Trunks kjenner: (Nummer 17 og Nummer 18), som dreper Gero og slipper løs Nummer 16. Vegeta blir hardt såret av Nummer 18, og etter å ha blitt utklassert enda en gang erklærer han at han vil passere en Super-saiyaners grense. Han blir med Trunks til Åndens og Tidens Rom (der et år bare er et døgn utenfor). I mellomtiden har en mystisk Jinzōningen ved navn Cell begynt en jakt på Nummer 17 og Nummer 18 for å bli perfekt og utrolig mektig. Han lykkes i å absorbere Nummer 17.

Vegeta og Trunks kommer ut av Åndens og Tidens Rom for å ta opp kampen med Cell. Etter at Vegeta forvandlet seg til den såkalte «Super-Vegeta» dominerte han kampen lett. Han får til å med den onde Jinzōningen til å be på sine knær for å få Vegeta til å la han absorbere Nummer 18, slik at kampen blir mer interessant. Tåpelig nok lar Vegeta han gjøre det, og etter at Cell har absorbert Nummer 18 finner han seg fullstendig utklassert atter en gang. Trunks kommer for å redde sin far, og da viser Trunks sin sanne styrke, som til og med er større enn Vegetas. Det viser seg da at Trunks styrke har begrensninger, ettersom det ofrer fart for rå styrke, noe Vegeta hadde forstått, i motsetning til Trunks. Vegeta går inn i Åndens og Tidens Rom for andre gang, men klarer ikke å øke kreftene sine nok til å ha en sjanse mot Cell, selv etter et døgn i rommet.

I løpet av denne tiden hadde Cell bestemt seg for å holde en turnering, «Cell Game». Vegeta så denne turneringen fra sidelinjen, og Gokū gjør indirekte (og uten å mene det) Vegeta til latter, men Gokū ender opp med å ofre seg selv for jordens skjebne. Vegeta forstår nå at han ikke kommer til å kunne slå Gokū, nå som han er død, men under turneringen passerer Gokūs sønn Gohan Vegeta også.

Vegeta kjemper aldri ordentlig mot Cell, men han klarer å kjempe mot en Cell Junior. Etter at Gokū ofrer seg for jorden kommer Cell tilbake, og annonserer sin ankomst ved å sende en energistråle gjennom brystet til Trunks, som dreper ham. I blindt raseri går Vegeta til frontal-angrep på Cell, og sender flere ladninger ki, bare for å bli slått tilbake og han hadde blitt drept, hvis ikke Gohan hadde kastet seg foran og tatt hele skaden selv. Dette var første gang Vegeta noensinne virkelig hadde vist at han brydde seg om andre. Minutter senere sendte han sine siste krefter inn i bakhodet til Cell, akkurat lenge nok til at Gohan som Super-Saiyaner 2 klarte å mønstre alle kreftene sine til en Kamehame-ha som dreper Cell. Ofrene til Cell blir ønsket tilbake til live, og den sta Vegeta anerkjenner Trunks som en verdig kriger før Trunks drar tilbake til sin egen tid.

Majin Buu-sagaen[rediger | rediger kilde]

Syv år har gått siden Cells turnering, og en ny Tenkaichi Budōkai blir arrangert. Nå som Gokū er død fokuserer Vegeta på å gjøre sin egen sønn sterkere enn Gokūs nå to sønner, Gohan og Goten. Han hører fra Gohan at Gokū skal besøke jorden i 24 timer. Han ser på dette som en perfekt mulighet til å utfordre Gokū til en ny kamp og vinne.

Under denne turneringen blir Z-krigerne varslet om en enorm ondskap, og setter ut for å bekjempe den, Vegeta blir rasende over å miste kampen sin og setter etter dem. Under konfrontasjonen med Babidi og hans demonkrigere blir Vegetas hensikter observert av Dabra, den mektigste tjeneren under Babidis kontroll. Han forlater kampen med Gohan for å informere sin mester. Babidi er istand til å manipulere og kontrollere de med ondskap i hjertene sine, og forvandle dem til demonkrigere. Han forsøker dette på Vegeta, og lykkes selv om Vegeta stritter imot, og Vegeta blir Majin Vegeta. De blir sendt tilbake til arenaen av Babidis magi, og nå er Vegeta desperat etter å kjempe mot Gokū. Vegeta begynner å drepe tilskuere for å få Gokū til å kjempe uten å holde tilbake. Men Gokū, ikke villig til å la flere uskyldige dø, ber Babidi om å la kampen være i et forlatt, øde sted.

Der blir Vegeta beordret til å drepe Kaiōshin av Babidi, men Vegeta nekter til sin «mesters» forbløffelse ettersom det skulle være umulig. Vegeta klamrer seg til sin ære etter å ha blitt en tjener og sier hans eneste mål er å beseire Gokū, og at ingen skal få lov til å forstyrre eller stoppe kampen. Under kampen slipper de løs nok energi til å slippe løs Majin Buu, hvilket bekymrer Gokū og han ber Vegeta om å utsette kampen for å bekjempe en mye større trussel. Vegeta aksepterer våpenhvilen for bare å slå Gokū bevisstløs og dra for å kjempe mot Buu alene, ettersom han vil gjengjelde at Gokū ofret seg i kampen mot Cell. Uheldighvis for Vegeta klarer han ikke å konkurrere med Buus nærmest uskadelighet, til tross for sin overhvelmende styrke. Han blir slått, hvilket tvinger ham til å begå selvmord som en siste utvei, og detonerer kroppen sin og dens ki-reserver. Etter eksplosjonen er det bare biter igjen av Buu, men bitene samler seg og blir en relativt uskadd Buu. Vegeta gjør det vel vitende om at han definitivt kommer til helvete, fordi hans kjære er viktigere enn han selv. Dette innrømmer han endelig.

Etter hvert blir Vegeta brakt tilbake til live ettersom kampen mot Buu blir økende desperat. Han fusjonerer med Gokū for å bli Vegetto, som lett dominerer over Buu til han frivillig blir absorbert for å redde vennene som er fanget inni det mystiske monsteret. Inni Buu blir Vegetto tilbake til Gokū og Vegeta. De kjemper mot Buus indre forsvar før de unnslipper og blir transportert til Kaiōshins planet. Der slåss Vegeta og Gokū til Vegeta kommer på en plan. Han holder Buu på avstand mens Gokū lager og bruker en Genki Dama. Vegeta spør DendeNye Nameck om å bruke de nameckianske dragekulene til å ønske tilbake jordens innbyggere, slik at Gokūs Genki Dama blir mye mektigere. Dende spør Porunga om å få ønske tilbake alle ikke-onde, og til Gokū og Vegetas overraskelse blir Vegeta levende igjen. Buu blir slått og Vegeta avslutter endelig sin bitre rivalisering med Gokū, og ble venn med Gokū og en «snill fyr» i prosessen.

Mange år senere, etter at Vegeta og Bulma har fått en datter ved navn Bra, gjenforenes heltene i enda en kampsport-turnering hvor Vegeta forbeder seg på å slåss mot Gokū. Men Gokū derimot drar for å trene opp en ny mektig kriger, Uub, mens Vegeta og Z-krigerne ser på.

I den nye versjonen av den siste boka sverger Vegeta nok en gang å bli sterkere enn Gokū, og å møte ham i kamp nok en gang.

Dragon Ball GT[rediger | rediger kilde]

Baby-sagaen[rediger | rediger kilde]

I denne sagaen kommer Baby, en kunstig tsufruianer, til jorda. Disse folkene var en rase som pleide å leve på saiyanernes hjemplanet før de ble utryddet av den sterkere rasen. Baby tok kontroll over folk, inkludert Gohan og Goten, for å finne Vegeta. Vegeta sloss mot både Gohan og Goten, og slo dem, men Baby gikk inn i kroppen hans gjenomm flere sår og kutt og tok fullstendig kontroll over han. Baby fortsetter å kontrollere han i resten av sagaen til Baby frivillig forlater Vegetas kropp da han ble slått av Gokū i Super-Saiyaner 4-form.

Super-Nummer 17-sagaen[rediger | rediger kilde]

Etter at Gokū blir fanget i helvete og tvunget til å slåss mot Freeza og Cell, hevder Vegeta at han er jordens beskytter mens Gokū er borte og er bestemt om å vinne kampen mot Super-Nummer 17 (en fusjon av Jinzōningen Nummer 17 fra den nåværende tidslinjen og samme person fra Trunks' alternative tidslinje, skapt i helvete). Han lader seg opp til Super-Saiyaner 2 og bruker til og med sitt Final Shine Attack, som viser seg å være bortkastet, ettersom Super-Nummer 17 absorberer angrepet. Men så kommer Gokū tilbake og med litt hjelp fra Nummer 18 ødelegger han Super-Nummer 17 med sitt Ryūken-angrep.

Teknikker[rediger | rediger kilde]

 • Galaxy Breaker (ギャラクシーブレイカー Gyarakushībureikā)

Etter at Nappa har blitt beseiret av Gokū, kaster Vegeta ham opp i luften og tilintetgjør ham med denne kraftige, øyeblikkelige ki-ladningen.

 • Gyalic-hō (ギャリック砲 Gyarikkuhō)

Da det virker som om Vegeta er i ferd med å tape kampen mot Gokū, bestemmer han seg for å utslette hele jorden med den kraftigste ki-strålen han er i stand til å sende ut. Gokū, med en tredobbel Kaiōken-ladning, klarer å sende ut en Kamehame-ha som stopper angrepet og sender det tilbake til Vegeta, som blir truffet av både sitt eget og Gokūs angrep. Strålens navn er et ordspill på det engelske ordet for hvitløk, garlic (på japansk ガーリック gārikku)

 • Gjentatte energi-kuler (連続エネルギー弾 Renzoku enerugī dan)

Vegeta, som de fleste andre i serien i stand til å manipulere ki, er i stand til å sende ut en mengde små ki-kuler raskt etter hverandre, og gjør dette blant annet under kampene mot Gokū og Cell.

 • Final Gyalic Cannon (ファイナルギャリックキャノン Fainarugyarikkukyanon)

En variant av Gyalic-hō som utføres med en hånd. I sin andre kamp mot Zarbon, slår Vegeta knyttneven sin inn i magen hans, åpner hånda og fyrer av en stråle som borer seg gjennom Zarbons overkropp og sender ham opp i luften, før han lander i en sjø i nærheten.

 • Power Ball (パワーボール Pawābōru)

For å forvandle seg til en kjempeape må en saiyaners øyne bli truffet av en viss mengde Bruits-stråler, noe som kun oppstår når lys reflekteres fra en fullmåne. Vegeta, og en mindretall andre saiyanere, er også i stand til å sende ut en ki-kule som sender ut samme mengde stråler, hvilket gjør ham i stand til å forvandle seg også når det ikke er en fullmåne til stede.

 • Sjokkbølge (衝撃波 shōgekiha)

Vegeta er i stand til å sende ut en rask sjokkbølge kraftig nok til å totalutslette svakere motstandere uten mye anstrengelse. Under kampen mot sin tidligere rival Kewi, avslutter Vegeta kampen med en slik, før han kommer med kommentaren som ofte blir knyttet til angrepet: "汚い花火だ (kitanai hanabi da)" – "skittent fyrverkeri". I enkelte videospill blir angrepet kalt Final Impact (ファイナルインパクト Fainaruinpakuto).

 • Kienzan (気円斬)

Kuririn utviklet opprinnelig dette angrepet før kampen mot saiyanerne. Han prøver å bruke dette for å kutte av Vegetas hale etter at vegeta har forvandlet seg til en kjempeape, da dette vil stoppe forvandlingen, men Vegeta unngår angrepet. Yajirobē klarer kort etter å kutte av halen med et raskt sverdkutt. Når Gohan kort etter også forvandler seg til en kjempeape, kopierer Vegeta Kuririns angrep og bruker dette til å kutte av Gohans hale. Angrepet treffer, men Goha, som hoppet mot Vegeta da halen hans ble kuttet av, lander på Vegeta og knuser ham før han forvandles tilbake.

 • Big Bang Attack (ビッグバンアタック Bigguban'atakku)

Under kampen mot Jinzōningen Nummer 19, river Vegeta hendende av motstanderen, og en skremt Nummer 19 flykter kampområdet. Vegeta samler en mengde ki i en liten kule og sender denne etter Nummer 19, hvor den eksploderer og ødelegger roboten fullstendig.

 • Photon Bomber (フォトンボンバー Fotonbonbā)

Etter at Nummer 19 ble ødelagt, forstår Nummer 20 at han har undervurdert Z-krigerne, og flykter i retning laboratoriet for å aktivere Nummer 17 og Nummer 18. Vegeta forfølger ham, og sender en kjempemessig kiladning mot fjellområdet skurken skjuler seg, men Nummer 20 kaster seg foran angrepet og bruker energisugerne i handene sine for å absorbere landingen. I videospillet Dragon Ball Z Sparking NEO kalles angrepet Maximum Flasher (マキシマムフラッシャー Makishimamufurasshā)

 • Final Flash (ファイナルフラッシュ Fainarufurasshu)

Etter at Vegeta har latt Cell fullføre forvandlingen sin og nå sin komplette form, så han kan få kjempe mot en motstander sterkere enn noen han har møtt hittil, utfordrer han Cell til å ta et angrep uten å prøve å unngå det. Cell går med på det, og Vegeta samler all sin ki i en enkelt stråle han fyrer av mot Cell. Strålen river et digert hull i Cell, og tar med seg den høyre armen hans, men Cell bruker Piccolos regenereringsevne til å helbrede skaden uten problemer.

 • Final Impact (ファイナルインパクト Fainaruinpakuto)

Under kampen mot Majin Buu bruker Vegeta sitt alle kraftigste ki-strålerangrep. Det sprenger et stort hull i Buu, men da Buu har evnen til å regenerere skader uten problemer, ender det opp med å være nytteløst mot demonen. I enkelte videospill har angrepet blitt kalt Atomic Blast (アトミックブラスト Atomikkuburasuto) eller Big Bang Flash (ビッグバンフラッシュ biggubanfurasshu)

 • Final Explosion (ファイナルエクスプロージョン Fainaruekusupurōjon)

Da Vegeta var delvis skyld i at Majin Buu vendte tilbake, bestemmer han seg for å stoppe demonen med et angrep som sender ut absolutt all ki han har mot motstanderen etter at alle andre forsøk har vist seg nytteløse. Angrepet tar livet av Vegeta, men de små klumpene som ble igjen av Buu forvandler seg kort etter til mindre versjoner av demonen, som samler seg og gjenskaper Buu igjen. I enkelte videospill kalles angrepet for Vegeta Final Blast Bomb (ベジータファイナルブラストボム Bejītafainaruburasutobomu)

 • Kamehame-ha (かめはめ波)

I videospillet Dragon Ball Z Shin Budokai, overlever Janenba kampen mot Gogeta, og angriper igjen etter at Gogeta-fusjonen er over. Gokū sender en Kamehame-ha mot Hanenba, og Vegeta ser ingen annen løsning enn å sende en slik stråle mot monsteret selv, uansett hvor lite han liker det. Etter at dobbelangrepet dreper Janenba, innrømmer Gokū at Vegetas Kamehame-ha var nesten på samme nivå som hans egen, selv om Vegeta aldri har brukt teknikken før.

Kong Vegeta[rediger | rediger kilde]

Vegeta (ベジータ)
Første opptredenDragonBall Z episode 78: 悪夢の超変身!! 戦闘力100万のフリーザ (En marerittaktig superkriger!! Freeza med kampkraft 1 million)
Siste opptredenDragonBall Z film 8: ドラゴンボールZ 燃えつきろ!!熱戦・烈戦・超激戦 (Dragon Ball Z - Brenn ut!! Voldsom kamp - Ekstrem kamp - Supertøff kamp)
Informasjon
ArtSaiyaner
KjønnMann
AlderUkjent
FødtUkjent
DødÅr 737
FamilieSønn: Vegeta
StemmeBanjō Ginga, Masaharu Satō
Skapt avToei

Kong Vegeta (ベジータ王 Bejīta-Ō) er Vegetas far, og Saiyanernes siste konge. I mangaen nevnes han av Freeza, som i et forsøk på å skremme Vegeta forteller at han ikke engang trengte forvandle seg for å drepe kongen. Vegeta svarer at han var sterkere enn kongen da han ble født. For å trekke ut tiden i animen får vi se et tilbakeblikk til Kong Vegetas siste timer, hvor det vises hvordan han hadde fått nok av Freezas styre, og ledet en liten gruppe elitesoldater for å ta livet av herskeren. Gruppen snek seg ombord på Freezas romskip, som gikk i bane rundt planeten Vegeta, samtidig som Bardock angrep Freezas romskip fra utsiden, og banet seg vei til Freezas kontrollrom, hvor kongen utfordret ham til kamp. Freeza drepte hele gruppen uten vanskeligheter, før han klatret opp på taket for å angripe Bardock.

I den åttende Dragon Ball Z-filmen, Dragon Ball Z – Brenn ut!! Voldsom kamp – Ekstrem kamp – Supertøff kamp, får vi se at kongen dømte saiyaneren Paragus og han unge sønn Broli til døden da han oppdaget Brolis unaturlig høye kampkraft, og fryktet at barnet kom til å bli for farlig i fremtiden til at det kunne leve. Paragus klarte å flykte sammen med sønnen før dommen ble satt ut i livet.

Kong Vegeta er svært lik sønnen av utseende, men er betydelig høyere, har brunt hår, og fullskjegg.

Planeten Vegeta[rediger | rediger kilde]

Planeten Vegeta (惑星ベジータ Wakusei Bejīta) var Saiyanernes hjemplanet frem til den ble sprengt i stykker av Freeza, som fryktet Saiyanernes krefter. De tre overlevende saiyanerne Freeza tok til seg; Vegeta, Nappa og Radits ble fortalt at planeten ble ødelagt av en enorm meteor, noe Radits forteller videre til Gokū da de to møtes, men Vegeta får senere vite sannheten av Dodoria, som tilbyr seg å avsløre dette i bytte mot å få leve. Den rasende Vegeta dreper ham likevel. Etter at Vegeta blir skutt av Freeza, forteller han Gokū sannheten med sine sine krefter, og ber Gokū drepe Freeza med sine saiyaner-hender. For å trekke ut tid i Dragon Ball Z-animen forteller Kaiō Gokū om planeten Vegetas historie mens Gokū trener under ham. Her blir det lagt til at planeten opprinnelig het Plant (惑星プラント Wakusei Puranto), og var bebodd av det krigerske, men uutviklede saiyanerfolket, og de teknologisk avanserte, men fysisk svake tsufruianerne, frem til saiyanerne gikk til krig mot tsufruianerne og utryddet hele rasen, og døpte planeten om til "Vegeta". Bevæpnet med tsufruianernes teknologi begynte saiyanerne en fremtid som planetforhandlere, hvor de utryddet innbyggerne på andre planeter og solgte den videre. Da denne episoden ble skrevet før både Freeza og hans tilkobling til saiyanerne ble introdusert i serien, ble det også nevnt at Vegetas gud sendte en meteor som ødela planeten da han hadde fått nok av saiyanernes grusomheter, men da denne delen av historien kolliderer direkte med senere deler av serien, ble dette aldri nevnt igjen senere, og ignorert fullstendig da Dodorias forklaring ble publisert i mangaen.