Saiyaner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Saiyanere er en fiktiv, menneskelignende livsform i Akira Toriyamas kjente manga-serie Dragon Ball. Inntil kort tid før seriens begynnelse holdt Saiyanerne til på planeten Vegeta, før den ble sprengt i biter av Freeza, som utryddet nesten hele rasen. Navnet «Saiyaner» er et ordspill på det japanske ordet for grønnsak, yasai, og det japanske ordet for villman yajin. De norske og engelske Tankobonene sier Saiyaner for en liten feil i oversettelsen av ordet. Det originale navnet til Saiyanere er Saiya-jin som er grønnsakens villman person. dette er fordi Jin brukes til å si Person. (Eksempel: En fra Canada hadde vært Canada-Jin.) (Volumene) samtlige navngitte fullblods-Saiyanere som har dukket opp i serien har et ordspill på en grønnsak som navn.

Historie[rediger | rediger kilde]

Saiyanerne er en rase superkrigere som kommer fra planeten vegita som freezer sprengte. En meget kjent legende fra vegeta var legenden om super saiyanene, legenden sa at hvert millennium ville det bli født en saiyan med utrolige krefter dette var legenden om den legendariske krigeren eller super saiyan. den første super saiyanen i serien var son goku og på grunn av dette tok han tittelen som den legendariske krigeren, og han var ironisk nok den eneste som mestret alle super saiyan forvandlingene.

Spesielle kjennetegn[rediger | rediger kilde]

En fullblods Sayiayin har kjennetegn som følgende: 1. De liker å sloss. 2. De har masser av mot som betyr at de ikke klarer å innrømme et tap føre de har en helt ødelagt kropp og til og med da vill de ikke gi opp med det første. 3. Hårfargen er nesten alltid svart enkelte har brunt, og håret vokser ikke på samme måte som hos vanlige mennesker( det vil på et punkt slutte å vokse med mindre det blir klippet og selv da vil det ikke gå forbi den satte grensen). 4. Fra en sayiayin er født har de en hale som også er et veldig bra kjennetegn.

Spesielle evner[rediger | rediger kilde]

- Hvis en saiyan fortsatt har en hale og ser på fullmånen transformeres vedkommende til en vargorilla (oozaru) og da blir styrken tidoblet. Mange saiyaner klarer ikke styre seg i denne formen, med mindre de har trent seg opp til å kunne gjøre det.

- sayianene hadde den unike egenskapen å bli sterkere for hver kamp (alle skader de tar så sant de ikke tar livet av dem øker styrken deres).

- uvanlig utholdenhet og hardhet(Son Goku falt som baby ned en diger klippe og landet på hodet og overlevde), harde nok til å bli truffet av kraftige kuler uten å ta skade av det.

- raske helbredende evner kan komme seg fra nærdøden skader av seg selv på en dag.

- evnen til å kunne bruke enorm energi (ved å slippe all sin sinne på en gang)

Liste over navngitte Saiyanere i Dragon Ball-serien[rediger | rediger kilde]

Fullblods-Saiyanere[rediger | rediger kilde]

Halvblods-Saiyanere[rediger | rediger kilde]

Kvartblods-Saiyanere[rediger | rediger kilde]

Femtegenerasjons Saiyanere[rediger | rediger kilde]

Legendariske Super-Saiyanere[rediger | rediger kilde]

tegneseriestubbDenne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.