Varden skole (Kvænangen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Varden Skole
LandNorge
TypePrivat grunnskole
Grunnlagt1990
Nedlagt2011
Region/fylkeTroms
KommuneKvænangen kommune
StedAlteidet
AdresseAlteidet, 9161 BURFJORD
MålformBokmål
Beliggenhet

Varden skole var en kristen friskole som ble opprettet i 1990 av en gruppe foreldre med tilhørighet i Den luthersk-læstadianske menighet (Lyngenretningen). Skolen var den første av fire grunnskoler som ble opprettet av mennesker med bakgrunn i læstadianske menigheter i Nord-Troms og Finnmark.

De første årene holdt skolen til i en enebolig i Jøkelfjord i Kvænangen kommune, men flyttet ved årsskiftet 1997/98 inn i nytt skolebygg på Alteidet, halvannen mil unna.

Skolen var en fådelt barne- og ungdomsskole, og elevtallet lå i mange år ganske stabilt på mellom 15 og 25 elever. De siste årene gikk derimot elevtallet betydelig ned. På slutten var skolen udelt.

Elevene kom i all hovedsak fra lokale familier, men i oppstartsfasen flyttet det 3-4 familier til området på grunn av etableringen. Sporadisk kom det også elever som gikk på skolen for kortere eller lengre tid, for eksempel når en av foreldrene tok lærerstilling der. I flere år hadde skolen også to russiske gjesteelever som gikk på skolen 2-3 høstmåneder mens faren hadde sesongarbeid i Norge.

Skoledriften ble i 2011 avviklet grunnet elevmangel.