Varden skole (Kvænangen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Varden Skole
TypePrivat grunnskole
Grunnlagt1990
Nedlagt2011
FylkeTroms
KommuneKvænangen kommune
TettstedAlteidet
AdresseAlteidet, 9161 BURFJORD
MålformBokmål
Beliggenhet

Varden skole var en kristen friskole som ble opprettet i 1990 av en gruppe foreldre med tilhørighet i Den luthersk-læstadianske menighet (Lyngenretningen). Skolen var den første av fire grunnskoler som ble opprettet av mennesker med bakgrunn i læstadianske menigheter i Nord-Troms og Finnmark.

De første årene holdt skolen til i en enebolig i Jøkelfjord i Kvænangen kommune, men flyttet ved årsskiftet 1997/98 inn i nytt skolebygg på Alteidet, halvannen mil unna.

Skolen var en fådelt barne- og ungdomsskole, og elevtallet lå i mange år ganske stabilt på mellom 15 og 25 elever. De siste årene gikk derimot elevtallet betydelig ned. På slutten var skolen udelt.

Elevene kom i all hovedsak fra lokale familier, men i oppstartsfasen flyttet det 3-4 familier til området på grunn av etableringen. Sporadisk kom det også elever som gikk på skolen for kortere eller lengre tid, for eksempel når en av foreldrene tok lærerstilling der. I flere år hadde skolen også to russiske gjesteelever som gikk på skolen 2-3 høstmåneder mens faren hadde sesongarbeid i Norge.

Skoledriften ble i 2011 avviklet grunnet elevmangel.