Université Paris X: Nanterre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Université Paris X - Nanterre
Grunnlagt 1964
Type Universitet
Beliggenhet Nanterre, Frankrike
Studenter 35 000
L'université Paris Ouest Nanterre La Défense.jpg

Université Paris X: Nanterre er én av de 13 universitetscampusene som utgjør Universitetet i Paris. Det ligger i den vestlige forstaden Nanterre, ikke langt fra La Défense.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bygningene som huser de samfunnsvitenskapelige fakultetene på universitetsområdet ble bygd på 1960-tallet og fungerte som en utvidelse av Sorbonne. Man valgte å bygge universitetet etter den amerikanske modellen med en campus. Universitetet ble kjent i 1968 da det var arnested for studentopprøret i Paris og fikk derfor kallenavnene "Nanterre, la folle" (Gale Nanterre) og "Nanterre la rouge" (Røde Nanterre). Stedet er fortsatt kjent for venstreinspirerte idéer, selv om man de siste årene har sett en viss utjevning.

Størrelse og fag[rediger | rediger kilde]

Nanterre er den nest største campusen i Frankrike etter Nantes. Universitetet har opptil 30 000-35 000 studenter hvert år innen studieretningene samfunnsvitenskap, filosofi, litteratur, historie, språk, økonomi, jus og statsvitenskap. Universitetet er kjent for sine studier innenfor jus og økonomi, og det anses som et av de beste i landet. Université Paris X har et stort antall utvekslingsstudenter.

Kjente studenter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]