Université Paris X: Nanterre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Université Paris X - Nanterre
Logo Université Paris-Nanterre.svg
L'université Paris Ouest Nanterre La Défense.jpg
Grunnlagt1964
TypeUniversitet
BeliggenhetNanterre, Frankrike
Studenter35 000
MedlemskapEuropean University Association[1]
Nettstednettsted
ErstatterUniversitetet i Paris, Sorbonne

Université Paris X: Nanterre er et universitet i Paris. Det ligger i den vestlige forstaden Nanterre, ikke langt fra La Défense.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bygningene som huser de samfunnsvitenskapelige fakultetene på universitetsområdet ble bygd på 1960-tallet og fungerte som en utvidelse av Sorbonne. Man valgte å bygge universitetet etter den amerikanske modellen med en campus.

Universitetet ble kjent i 1968 da det var arnested for studentopprøret i Paris og fikk derfor kallenavnene «Nanterre, la folle» (gale Nanterre) og «Nanterre la rouge» (røde Nanterre).[trenger referanse] Stedet er fortsatt kjent for venstreinspirerte idéer, selv om man de siste årene har sett en viss utjevning.[trenger referanse]

Størrelse og fag[rediger | rediger kilde]

Nanterre er den nest største campusen i Frankrike etter Nantes. Universitetet har opptil 30 000-35 000 studenter hvert år innen studieretningene samfunnsvitenskap, filosofi, litteratur, historie, språk, økonomi, jus og statsvitenskap.

Universitetet er kjent for sine studier innenfor jus og økonomi, og det anses som et av de beste i landet.[trenger referanse] Université Paris X har et stort antall utvekslingsstudenter.

Kjente studenter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://eua.eu/about/member-directory.html; besøksdato: 16. juli 2019.