San Fernando Valley

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
San Fernando-dalen

San Fernando Valley er en urbanisert dal i den sørlige delen av California, og ligger hovedsakelig innenfor den nordlige bygrensen til Los Angeles i Los Angeles County.

Også byene Burbank, Calabasas, Hidden Hills, Glendale og San Fernando ligger i San Fernando Valley. De områdene som tilhører Los Angeles by er en rekke bydeler, som Granada Hills, Mission Hills, North Hollywood, Pacoima, Panorama City, Reseda og Van Nuys. Den kjente veien Mulholland Drive utgjør grensen mot Hollywood og det vestlige Los Angeles.

I 2004 ble innbyggertallet beregnet til å være 1 808 599 og dalen er tett befolket med en blanding av villabebyggelse og blokkbebyggelse. Området har hatt en sterk prisvekst.

«The Valley» som området ofte kalles, har en sosialt og etnisk blandet befolkning. Området huser en rekke bedrifter og er også kjent for sine mange bedrifter innen film- og underholdningsindustrien.

Området har et typisk innlandsklima, med varme somre og mer kalde vintre. Dalen er ofte plaget av smog, og man har problem med inversjon da den forurensede luften kan legge seg som et lokk over bebyggelsen.

Fram til spanierne etablerte misjonsstasjonen San Fernando i 1797 hadde området vært bebodd av indianerstammer i rundt 2 000 år. En av disse stammene ble også kalt Fernandeño.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]