United States Naval Observatory

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

United States Naval Observatory (USNO) er en av de eldste vitenskapelige institusjoner i USA, som har som primæroppgave[1] å produsere Positioning, Navigation and Timing (PNT)[2] for United States Navy og United States Department of Defense. Lokalisert i Northwest Washington, D.C. ved nordvestre ende av Embassy Row er den en av de astronomiske observatoriene fra før 1900 lokalisert i bystrøk; på den tiden det ble bygget var det langt unna lysforurensning fra det på den tiden mindre bysentret. USNO opererer "Master Clock",[3] som gir nøyaktig tid til GPS-satellitt-konstellasjonen drevet av United States Air Force. USNO utfører VLBI-baserte posisjoner av kvasarer med mange globale samarbeidspartnere, for å produsere parametre for jordas retning.

Ved siden av observatoriets vitenskapelige oppdrag har den offisielle residensen til USAs visepresident siden 1974 vært Number One Observatory Circle, et hus på området til Naval Observatory.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Naval Meteorology and Oceanography Command. «The USNO's Mission — Naval Oceanography Portal». Usno.navy.mil. Besøkt 27. juli 2011. 
  2. ^ «National Executive Committee for Space-Based Positioning, Navigation, and Timing». Pnt.gov. 17. juni 2011. Besøkt 27. juli 2011. 
  3. ^ «USNO Master Clock — Naval Oceanography Portal». Usno.navy.mil. Besøkt 27. juli 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]