Number One Observatory Circle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 38°55′23″N 77°3′56″V

Number One Observatory Circle
1OC2003.jpg
Beliggenhet
Navn Number One Observatory Circle
Adresse Observatory Circle 1
Strøk Embassy Row
Kommune Washington, DC
Historiske fakta
Formål Embedsbolig
Eier U.S. Navy
Ferdigstilt 1893

Number One Observaroty Circle er den amerikanske visepresidentens embedsbolig. Huset ligger på tomten til United States Naval Observatory i Washington, D.C. og ble bygget i 1893 for å huse dets administrerende direktør. Sjefen for Marineoperasjoner (CNO) likte huset så godt[trenger referanse] at han i 1923 overtok huset selv. Det forble en residens knyttet til nevnte stilling frem til 1974, da den amerikanske Kongressen godkjente ombygging til offisiell residens for visepresidenten. Avgjørelsen i Kongressen omfattet kostnader til oppussing og møblering.

Før 1974 holdt visepresidenten til i eget hjem, men kostnadene for å legge sikkerheten til rette i disse private hjemmene ble etterhvert uoverkommelige.

Selv om Number One Observatory Circle ble gjort tilgjengelig for visepresidenten i 1974, gikk det tre år før en visepresident skulle bo der på fulltid. Visepresident Gerald Ford ble selv president før han fikk tatt residensen i bruk, og hans visepresident igjen, Nelson Rockefeller, brukte boligen primært til representasjon siden han allerede hadde en residens i Washington. Visepresident Walter Mondale var den første som flyttet inn og siden dengang har alle USAs visepresidenter bodd i huset.

Visepresidentboligen ble pusset opp av den amerikanske marinen tidlig i 2001, noe som førte til mindre forsinkelser før den nye visepresidenten, Dick Cheney, kunne flytte inn med sin familie.