Number One Observatory Circle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Number One Observatory Circle
1OC2003.jpg
Beliggenhet
AdresseObservatory Circle 1
Land USARediger på Wikidata
StrøkEmbassy Row
KommuneWashington, DC
Historiske fakta
FormålEmbedsbolig
EierU.S. Navy
Arkitekt Leon E. DessezRediger på Wikidata
Ferdigstilt1893
Kart

Number One Observatory Circle
38°55′23″N 77°03′56″V
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Number One Observaroty Circle er den amerikanske visepresidentens embedsbolig. Huset ligger på tomten til United States Naval Observatory i Washington, D.C. og ble bygget i 1893 for å huse USNOs direktør.

I 1974 vedtok den amerikanske Kongressen å bygge om huset til offisiell residens for visepresidenten. Før 1974 holdt visepresidenten til i eget hjem, men kostnaden for å legge sikkerheten til rette i disse hjemmene ble etterhvert store.

Selv om Number One Observatory Circle ble gjort tilgjengelig for visepresidenten i 1974, gikk det tre år før en visepresident skulle bo der på fulltid. Visepresident Gerald Ford ble selv president før han fikk tatt residensen i bruk, og hans visepresident igjen, Nelson Rockefeller, brukte boligen primært til representasjon siden han allerede hadde en bolig i Washington. Visepresident Walter Mondale var den første som flyttet inn og siden dengang har alle USAs visepresidenter bodd i huset. Visepresidentboligen ble pusset opp av United States Navy tidlig i 2001.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]