Un, deux, trois

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Un, deux, trois» var Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 1976 og ble fremført på fransk av Catherine Ferry. Melodien ble skrevet av Tony Rallo og teksten ble skrevet av Jean-Paul Cara.

Sangen ble fremført som syttende bidrag om kvelden 3. april 1976 (etter Monacos Mary Christy med «Toi, la musique et moi» og før Jugoslavias Ambasadori med «Ne mocu skriti svoj bol»

«Un, deux, trois» er et up tempo-nummer som handler om Ferrys «policy» i å være med sin elsker. Hun synger «Il fait si bon dans tes bras» («Det er skjønt i være i dine armer») for eksempel. Det blir også nevnt det faktum at Ferry tror at livet – eller kjærligheten – ikke nødvendigvis må være så komplisert som en bok av Kafka.[1]

Da avstemningen var ferdig, havnet den på en andreplass blant atten deltakere med 147 poeng. Det var den høyeste poengsummen for et fransk bidrag til da.

Ferrys versjon ble utgitt i Frankrike på singlen Barclay 62204 i 21976. Musikalsk leder var Tony Rallo.[2] Hun spilte også inn sangen på engelsk («One, Two, Three»), tysk («Ein, zwei, drei») samt spansk («Un, dos, tres»).

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Jan Thoresen har skrevet en norsk tekst. På norsk bærer den tittelen «En, to, tre».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sangteksten
  2. ^ Catherine Ferry – 1,2,3 (7", Single) at Discogs
  3. ^ Se plateetiketten
Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
«Et bonjour à toi l'artiste» med Nicole Rieu


Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest
1976
Etterfølger :
«L'oiseau et l'enfant» med Marie Myriam