Ultimate Air Shuttle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ultimate Air Shuttle
IATA: UEICAO: UJC
CallsignULTIMATE
HovedkontorCincinnati
Nettsidehttp://www.ultimateairshuttle.com


Ultimate Air Shuttle er et flyselskap basert i Cincinnati, Ohio.[1] Selskapet opererer charter fra sin Cincinnati-base, Cincinnati Municipal Lunken Airport. Selskapet betjener viktigs forretningsområder som mistet forbindelse da Delta Air Lines la ned rutene som følge av at Comair opphørte i 2012.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ultimate Air Shuttle Dornier 328Jet ved Purdue University Airport, ved siden av en Fed Ex Boeing 727

Ultimate Air Shuttle startet sin virksomhet i 2009, kort tid etter sammenslåingen av Delta Air Lines og Northwest Airlines i et forsøk på å betjene destinasjoner en daglig rute. Flyselskapet begynte med flyvninger til New York og utvidet snart til Chicago i 2010. I 2012 ble Detroit og Washington D. C. lagt til som reisemål, men Detroit ruten ble nedlagt senere på året og Washington D.C.- ruten ble utvidet til Charlotte i 2013.[2]

Den 12. mai 2015 annonserte Ultimate Air Shuttle at det ville begynne å fly i sommersesongen til Nantucket og Martha's Vineyard, Massachusetts, Westhampton Beach, New York og fra Morristown, New Jersey.[3] Etter noen måneders drift ble Westhampton Beach annullert på grunn av en mangel på etterspørsel. Flyselskapet har uttrykt interesse i fremtidige markeder som Indianapolis, Memphis og Nashville, men det har ennå ikke annonsert noen startdato. I oktober 2015 begynte Ultimate en rute til Cleveland, og i tillegg annonserte at det viille fly på Chicago Executive Airport fra tidlig i 2016. Også flyginger til DeKalb-Peachtree Airport (Atlanta) og Nashville internasjonale lufthavn ble oppgitt som de neste interessante byer .[4] I mai 2016, annonserte Ultimate Air Shuttle at det ville legge til en ekstra daglig tur til sin Cincinnati - Chicago-MIdway, og New York- Morristown og også New York Teterboro, men Teterboro vil bli forsinket i påvente av godkjenning.

I januar 2017 annonserte Ultimate Air Shuttle at det hadde planer om å starte flyvninger fra Lunken til DeKalb-Peachtree Airport (Atlanta). I tillegg ville en tredje flyvning Cleveland–Burke bli lagt til som en forbindelse fra Lunken til Atlanta.

Destinasjoner[rediger | rediger kilde]

Ultimate Air Transport har ruter og charter til følgende destinasjoner:[5]

Ultimate Air Shuttle ruter.
Hub/Fokus Byer
Fremtidige destinasjoner
Sesongmessig
Avsluttede destinasjoner
By IATA Flyplass Note
Atlanta PDK DeKalb–Peachtree Airport Starter 20. mars 2017
Charlotte CLT Charlotte/Douglas internasjonale lufthavn
Chicago MDW Midway internasjonale lufthavn
Cincinnati LUK Cincinnati Municipal Lunken Airport
Cincinnati CVG Cincinnati/Northern Kentucky internasjonale lufthavn T
Cleveland BKL Cleveland Burke Lakefront Airport
Columbus (Indiana) BAK Columbus Municipal Airport (Indiana) T
Detroit YIP Willow Run Airport T
Martha's Vineyard MVY Martha's Vineyard Airport T
Nantucket ACK Nantucket Memorial Airport T
New York City/Morristown MMU Morristown Municipal Airport (New Jersey)
New York City TEB Teterboro Airport Avhengig av godkjenning
Washington D.C. IAD Washington Dulles internasjonale lufthavn T
Westhampton Beach FOK Francis S. Gabreski Airport T

Flåten[rediger | rediger kilde]

Ultimate Air Shuttle Flåte:
Fly I tjeneste I bestilling Seter Notater
Embraer ERJ-135 1 1 30 ERJ-135 i bestilling, tas i bruk i

i begynnelsen av 2017

Fairchild Dornier 328JET 8 0 30

Service[rediger | rediger kilde]

Ultimate Air Shuttle tilbyr ulike fordeler til passasjerer som enkelte andre flyselskaper ikke kan tilby. Dette omfatter ingen bagasjeavgifter, ingen gebyrer for avbestilling, og anledning til å møte til innskekking15 minutter før avgang. Ultimate Air Shuttle tilbyr gratis drikke på alle flyvninger, en lett frokost på morgenruter og et lett måltid bestående av frukt, ost og kjøtt på andre avganger.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Keefe, Brendan (9. februar 2011). «A legal way to bypass airport security lines». Arkivert fra originalen 15. juni 2012. 
  2. ^ «Arkivert kopi» (PDF). Arkivert fra originalen (PDF) 7. april 2017. Besøkt 13. februar 2017. 
  3. ^ «Ultimate Air Shuttle Announces Three New East Coast Destinations» (PDF). Ultimate Magazine. Ultimate Air Shuttle. 2 (3): 26. mai–juni 2015. Arkivert fra originalen (pdf) 8. september 2015. Besøkt 11. august 2015.  Sjekk datoverdier i |dato= (hjelp)
  4. ^ https://web.archive.org/web/20151009065239/http://www.wcpo.com/news/insider/clevelands-ready-but-where-is-ultimate-air-headed-next. Arkivert fra originalen 9. oktober 2015. 
  5. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 1. mars 2017. Besøkt 13. februar 2017.