Tsarens kurér (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tsarens kurér
orig. Michel Strogoff
Generell informasjon
SjangerHistorisk drama / Romantikk / Eventyr
Prod.landFransk / Tysk
Utgivelsesår1975
Sesonger1
Episoder7
Lengde1 t. 30 min. (per episode)
SpråkFransk
Foran kamera
HovedrollerRaimund Harmstorf
Medvirkende
Raimund Harmstorf, Vernon Dobtcheff, József Madaras, Pierre Vernier
Bak kamera
SkapereClaude Desailly
Basert påTsarens kurér
RegiJean Pierre Decourt
TittelmusikkVladimir Cosma
KomponistVladimir Cosma
Sending
Periode23. desember1975
TV-kanalTF1
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Tsarens kurér (orig: Michel Strogoff) er en fransk-tysk dramaserie som gikk på TF1 i 1975. Handlingen er lagt til tsar-tidens Russland der en av tsarens kurer Michel Strogoff må legge ut på en farefull ferd med et viktig budskap til en storhertug. Serien er basert på Jules Vernes roman med samme navn. Hovedrollen spilles av Raimund Harmstorf, mens andre sentrale roller spilles av Lorenza Guerrieri, Valerio Popesco, Pierre Vernier og Vernon Dobtcheff. Serien ble regissert av Jean-Pierre Decourt og omskrevet til TV av Claude Desailly.

Tsarens kurér berører sjangere som historisk drama, eventyr og romantikk. TV fra Østerrike, Sveits og Belgia var også involvert i produksjonen.

Den ble sendt på NRK i 1979[1] og i 1993.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Året er 1875. Michel Strogoff får i oppdrag av tsar Alexander II å ta seg fram til Sibir for å komme tsarens bror, storhertug Dimitri, til unnsetning. Oppdraget skal utføres i all hemmelighet. Dimitris posisjon trues av et opprør blant tartarene, som vil løsrive seg og danne en selvstendig republikk. Strogoff begir seg av gårde med en eneste formaning: at han for enhver pris skal unngå å avsløre at han er tsarens kurer. Tidlig på reisen møter Michel den unge Nadia på Sibirekspressen. Om bord er også to vestlige journalister – og rebellederen Ivan.

I rollen[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ VG - TV-program (6.1.1979)
  2. ^ BT - PROGRAMOMTALER (21.09.1993 - Side: 38) «NRK introduserer nå et ettermiddags- tilbud kalt "Gjensyn med" hvor eldre suksess-serier vil bli vist på nytt. Først ute er "Tsarens Kurer", som ble sendt første gang i 1979. Over sju tirsdager skal vi være med kaptein Michel Strogoff på en eventyrlig og farefull ferd fra Moskva til Sibir.»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]