TrondheimSolistene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
TrondheimSolistene med Bjørn Eidsvåg under konsert i KulturhusetHamar den 14. desember 2006.

TrondheimSolistene er et internasjonalt anerkjent norsk kammerorkester som ble etablert i 1988 av fiolinist Bjarne Fiskum, som et tilbud til studenter ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Orkesteret består av unge og talentfulle musikere. TrondheimSolistene har spilt konserter i en rekke land, bl.a. England, Frankrike, Tyskland og USA.

Orkesteret har vunnet tre Spellemannpriser i klassen klassisk: Spellemannprisen 2006 for albumet Mozart: Violin Concertos (2L) sammen med Marianne Thorsen, Spellemannprisen 2010 for albumet In Folk Style og Spellemannprisen 2016 for albumet Reflections. I tillegg var de nominert til Spellemannprisen 2008 for albumet Divertimenti.

TrondheimSolistene har vært på en rekke turneer med Anne-Sophie Mutter og i 2008 utgir de sin andre plate sammen, In tempus praesens (Deutsche Grammophon).

Kunstnerisk leder er cellist Øyvind Gimse (fra høsten 2002).

Diskografi[rediger | rediger kilde]

TrondheimSolistenes diskografi inkluderer over 25 utgivelser. Deres siste utgivelser har resultert i to Spellemannpriser og hele Grammy-nominasjoner. De har spilt inn alle Edvard Griegs komposisjoner for strykere og deres innspillering av hans strykekvartett nr. 1 i G-moll med arrangement for strykeorkester av Bjarne Fiskum mottok prisen Fremch Diapson dòr. I tillegg til egne utgivelser deltar Trondheimsolistene på en rekke utgivelser med solister og artister i forskjellige musikalske sjangre.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rolf Gammleng-prisene: Veteranprisen til Casino Steel». ballade.no. 4. november 2019. Besøkt 8. november 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]