Trond Davidsen (statsviter)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Trond Davidsen
Født1. okt. 1965Rediger på Wikidata (58 år)
BeskjeftigelseStatsviter Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Trond Davidsen (født 1. oktober 1965) er en norsk statsviter. Per februar 2017 er han viseadministrerende direktør i Sjømat Norge.[1]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Davidsen er utdannet cand.polit. med hovedfag i statsvitenskap fra Uppsala universitet og Universitetet i Tromsø.

Fra 1988 til 1995 var han forskningassistent og forsker hos Forskningsstiftelsen ved Universitetet i Tromsø (FORUT), senere NORUT Samfunnsforskning. Forskningsaktivitetene var i all hovedsak rettet mot russisk fiskerinæring og samfunnsliv i Nordvest-Russland.

Fra 1995 til 2001 arbeidet han som rådgiver og senere direktør med ansvar for markedsadgang, PR og informasjon i Eksportutvalget for fisk i Tromsø (Norges sjømatråd AS). Fra 2001 til 2004 var Davidsen administrerende direktør i Norske Fiskeoppdretteres Forening, som hadde sitt hovedkontor i Trondheim. Fra 2004 til 2007 var Davidsen direktør i FHL havbruk, havbruksdelen av Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening (FHL).

I april 2007 ble Davidsen direktør med ansvar for markedsadgang i FHL, som har sitt hovedkontor i Næringslivets Hus/NHO i Oslo. Hans hovedoppgave var særlig koordinering av den norske sjømatnæringens arbeide med handelspolitiske spørsmål, bl a de såkalte laksesakene og ørretsakene i EU samt laksesaken i USA. I tillegg har sjømatnæringens posisjon i aktuelle WTO-forhandlinger samt EFTA-avtaler og bilaterale avtaler vært sentrale oppgaver.

Siden mai 2012 er Davidsen president i ISFA; paraplyorganisasjonen for alle nasjonale produsentorganisasjoner for oppdrettet laks og ørret. Fra 2016 også leder av Communication Commission i Federation of European Aquaculture Producers (FEAP).

Høsten 2014 ble Davidsen viseadministrerende direktør i FHL. FHL skiftet i mars 2015 navn til Sjømat Norge.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Sjomatnorge.no Administrasjonen». Sjomatnorge.no. Besøkt 28. februar 2017.