Torkjell Berulfsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Torkjell Berulfsen
Torkjell Kristian Berulfsen Cosmopolite (202000).jpg
Torkjell Berulfsen i 2016
Født20. januar 1943 (76 år)
Far Bjarne Berulfsen
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Journalist
Komiker
Forfatter
Programleder
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Lytterprisen (2000)

Torkjell Kristian Berulfsen (født den 20. januar 1943) er en norsk programskaper, programleder, journalist, komiker og forfatter.

Språkforskeren og filologen Bjarne Berulfsen var hans far.

Han har bakgrunn som handelsgymnasiast og filolog, mange års ansettelse i NRK og i en årrekke ledet han radio- og TV-programmer som Reiseradioen, Nitimen, Nattradioen, Borgulfsen (sammen med Knut Borge), WOK, Dykk i arkivet, Edle dråper, Herfra til halv ti.

Sammen med nevnte Knut Borge var Berulfsen ansvarlig for det ikke helt satirefrie programinnslaget "Upper ten", der den til en hver tid siste ukes ti mest profilerte samfunnsaktører gjennomgikk juryens evaluering av seg, noe som førte til at den beste av de ti fikk bevisningen "Ukens aller upperste".

Ut over dette var han ansvarlig for seriene Opp i røyk, Ganefryd, Berulfsens pengebinge: Pengenes historie, Berulfsens fargerike og Berulfsens konspirasjoner. I 2000 ble Berulfsen tildelt Riksmålsforbundets lytterpris og innehar Gullruten 2007 for serien Berulfsens fargerike.

Våren 2015 var han aktuell med fjernsynsserien Edel årgang, der seerne presenteres for ulike betraktninger tilknyttet overgangen fra arbeidslivet til pensjonisttilværelsen.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]