Tore Ulstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tore Ulstein
Tore Ulstein.jpg
Født21. desember 1967Rediger på Wikidata (52 år)
Far Idar UlsteinRediger på Wikidata
Søsken Gunvor UlsteinRediger på Wikidata
Utdannet ved NTNU, Massachusetts Institute of TechnologyRediger på Wikidata
Beskjeftigelse MaskiningeniørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Tore Ulstein (født 21. desember 1967) er en norsk næringslivsleder. Han er visekonsernsjef (siden 2006) og styreleder (siden 2011) i Ulstein Group og Ulstein Shipping. Tore Ulstein er sønn av konsernets forrige leder, Idar Ulstein (1934–2012). Han var president i NHO fra 2013 til 2017.[1]

Han har doktograd innen marin hydrodynamikk fra NTNU, samt en sivilingeniørgrad fra NTNU og diplom fra Massachusetts Institute of Technology (MIT). Tore Ulstein har arbeidet som førsteamanuensis II ved NTNU og som doktoringeniør ved Marintek, og vært prosjektleder og seniorrådgiver i ulike Ulsteinselskaper. Fra 1999 har han hatt stillinger som viseadministrerende og administrerende direktør i flere av selskapene i Ulstein Group.

Før Tore Ulstein ble styreleder for Ulstein Group var han i flere år nestleder i styret. Han har hatt en rekke styreverv i nærings- og organisasjonsliv. I tillegg til å være president for NHO var han medlem i Divisjonsstyret for Innovasjon, medlem i Norges Tekniske Vitenskapsakademi, medlem av Study Program Council for Marine Engineering, medlem av styringskomiteen for GCE Maritime, medlem av Norsk Industris Maritime Innovasjonsutvalg og medlem av DNVs Nordic Committee for Safety at Sea.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NTB, / (14. juni 2017). «Tore Ulstein ferdig som NHO-president». smp.no. Besøkt 19. oktober 2017.