Hopp til innhold

Norsk Industri (NHO)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Norsk Industri»)
Norsk Industri
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer952151266
Etablert28. november 2005
Forgjenger(e)Teknologibedriftenes Landsforening, Prosessindustriens Landsforening
HovedkontorOslo[1]
LandNorge
Adm.dir.Stein Lier-Hansen[2]
Antall ansatte 47[3] (2023)
Nettstednorskindustri.no (nb)

Norsk Industri (etablert 28. november 2005) er en norsk arbeidsgiverorganisasjon for industrien i Norge og største landsforening i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Norsk Industri organiserer all fastlandsindustri i Norge, utenom næringsmiddelindustrien. Oljeselskapene er organisert i Norsk olje og gass, utenom deres fastlandsanlegg som Snøhvit, Mongstad og så videre. Equinor (det tidligere Statoil) er derfor et av de største medlemmene i Norsk Industri, i tillegg til å være størst i Norsk olje og gass.

Norsk Industri har som målsetning å arbeide for konkurransedyktige rammebetingelser for industriell virksomhet i Norge.

Organisasjonen ble etablert 28. november 2005, var virksom fra 1. januar 2006, og er en sammenslåing av de tidligere arbeidsgiverorganisasjonene Prosessindustriens Landsforening (PIL) og Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) (tidligere De Mekaniske Værksteders Landsforening). Norsk Industri organiserer om lag 2 550 medlemsbedrifter med tilsammen ca 130 000 ansatte.

Fra 2006 til 2023 ble Norsk Industri ledet av administrerende direktør Stein Lier-Hansen.[4] Styreleder fra 2017 er Helge Aasen fra Elkem. Nestleder er Geir Austigard fra Øglænd System.[5]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]