Tor Halvard Nilsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tor Halvard Nilsen
Født23. feb. 1954Rediger på Wikidata (68 år)
Mo i RanaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Dirigent, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Tor Halvard Nilsen (født 23. februar 1954) er en norsk dirigent, komponist og arrangør.

Nilsen har sin musikkutdanning fra Høgskolen i Nesna og University of Michigan. Han har i nyere tid tatt videreutdanning i korpsdirigering, og senere kordireksjon I og II hos Ragnar Rasmussen ved Høgskolen i Tromsø.

Etter utdanningen jobbet han en periode som rektor ved musikkskolen i Grong, før han i 1983 flyttet til Rana. Her ble han dirigent for en rekke kor og korps, blant annet Mo Hornmusikk, Nordland Kretskorps, i tillegg til Mo Orkesterforening og Helgeland Symfoniorkester. Han hadde også flere dirigentoppdrag andre steder, i tillegg til stor komponist- og arrangør-virksomhet.

Nilsen flyttet i 2004 til Brønnøysund, som fortsatt er hjemmeadressen. Han er free-lance-dirigent og reiser fortsatt mye rundt i landet, og utlandet, og gjestedirigerer kor, korps og orkester. Har også mange privatelever i direksjonslære. Nilsen mottok i 1990 Rana kommunes kulturpris. I 1998 mottok han også Trygve Hoffs Ærespris. I 2011 flyttet Nilsen til Namsos og er der mye benyttet av det profesjonelle musikklivet i forskjellige sammenhenger, blant annet som dirigent for byens musicaloppsetninger. Nilsen etablerte høsten 2014 Namdal Vokalensemble, som han fortsatt dirigerer. Dirigerer i tillegg Namsos Musikkorps. I 2019 flyttet han til leilighet i Stjørdal, og fra høsten 2019 engasjerte Strindheim Blandakor og Hegra Hornmusikklag Nilsen som sin faste dirigent.