Tor Halvard Nilsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tor Halvard Nilsen
Født23. februar 1954 (66 år)
Mo i Rana
Beskjeftigelse Dirigent, komponist
Nasjonalitet Norge

Tor Halvard Nilsen (født 23. februar 1954) er en norsk dirigent, komponist og arrangør.

Nilsen har sin musikkutdanning fra Høgskolen i Nesna og University of Michigan. Han har i nyere tid tatt videreutdanning i korpsdirigering, og senere kordireksjon I og II hos Ragnar Rasmussen ved Høgskolen i Tromsø.

Etter utdanningen jobbet han en periode som rektor ved musikkskolen i Grong, før han i 1983 flyttet til Rana. Her ble han dirigent for en rekke kor og korps, blant annet Mo Hornmusikk, Nordland Kretskorps, i tillegg til Mo Orkesterforening og Helgeland Symfoniorkester. Han hadde også flere dirigentoppdrag andre steder, i tillegg til stor komponist- og arrangør-virksomhet.

Nilsen flyttet i 2004 til Brønnøysund, som fortsatt er hjemmeadressen. Han er free-lance-dirigent og reiser fortsatt mye rundt i landet, og utlandet, og gjestedirigerer kor, korps og orkester. Har også mange privatelever i direksjonslære. Nilsen mottok i 1990 Rana kommunes kulturpris. I 1998 mottok han også Trygve Hoff`s Ærespris. I 2011 flyttet Nilsen til Namsos og er der mye benyttet av det profesjonelle musikklivet i forskjellige sammenhenger, blant annet som dirigent for byens musicaloppsetninger. Nilsen etablerte høsten 2014 Namdal Vokalensemble, som han fortsatt dirigerer. Dirigerer i tillegg Namsos Musikkorps. I 2019 flyttet han til leilighet i Stjørdal, og fra høsten 2019 engasjerte Strindheim Blandakor og Hegra Hornmusikklag Nilsen som sin faste dirigent.