Tony Kakko

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tony Kakko
Sonata Arctica - Tony Kakko - 01 - crop.jpg
Født16. mai 1975 (44 år)
Kemi
Beskjeftigelse Sanger, låtskriver
Nasjonalitet Finland
Medlem av Sonata Arctica, Tricky Beans, Tricky Means, Raskasta Joulua, Northern Kings
Utmerkelser Ridder av Finlands løves orden[1]
Musikalsk karriere
Sjangerpower metal
Instrumentvokal
Stemmetypetenor
Aktive år1996
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Toni Kristian «Tony» Kakko (født 16. mai 1975 i Kemi i Finland) er en finsk musiker, komponist og låtskriver. Tony har vært vokalist, låtskriver og den kreative styrken i powermetall-bandet Sonata Arctica siden 1996. Tony har også spilt keyboard i dette bandet.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Kakko ble født i Kemi, Finland og ble en del av Sonata Arctica i 1996, etter å ha studert musikk med keyboard som hovedfokus i to år og sunget uformelt på lokale festivaler.Han drev med både keyboard og synging, men etter utgivelsen av bandets første album, valgte han å fokusere på syngingen da Mikko Härkin ble medlem av bandet. Bandene Queen, Stratovarius, Children of Bodom og Nightwish er blant hans største musikale påvirkninger. Kakko sier at vinteren er også en av hans påvirkninger. Hans syngestil er ren og generelt høyfrekvent. Selv om hans stemme er av typen baryton, synger han i tenor spekter, og har begynt å «skrike» på senere utgivelser med Sonata, spesielt i The Days of Grays, men også noen «skrik» i bakgrunnen på Unia. Tony var med som mannlig gjestevokalist in Nightwishs 2001 nyinnspilling av deres sang «Astral Romance», som viste seg på EP Over the Hills og Far Away. Han hadde også bakgrunnsvokal i sangen «Over the Hills and Far Away» og sang en duett med Tarja Turunen på live-versjonen av «Beauty and the Beast». Tony viser seg på scenen med Tarja og fremfører «Beauty and the Beast» på Nightwishs live-DVD From Wishes to Eternity. Tony var også gjestevokalist i sangen «Wasted Time» fra Heavenlys album «Virus», og hadde bakgrunnsvokaler for Before the Bleeding Sung, det femte albumet til det finske bandet Eternal Tears of Sorrow. Mer nylig har han vært involvert i et prosjekt Northern Kings, hvor han, sammen med Juha-Pekka Leppäluoto (Charon), Marco Hietala (Tarot, Nightwish) og Jarkko Ahola (Teräsbetoni), synger cover-låter av klassikere fra tidligere tiår.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.