Tomrefjord

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tomra
Land Norge Norge
Fylke Møre og Romsdal
Kommune Vestnes
Areal 1.47 km²
Befolkning 1 180[a] (2015)
Høyde 30±1 meter
Postnummer 6393 Tomrefjord

Tomrefjord er ei bygd og et tettsted i Vestnes i Møre og Romsdal fylke. Tettstedet har 1 180[1] innbyggere per 1. januar 2015.

Bygda er base for messingkorpset Tomra Brass Band, samt et skolekorps i Norgestoppen, Tomrefjord skulekorps.

Vard Langsten, et av verdens mest moderne skipsverft, som til tider sysselsetter rundt 1000 arbeidere, ligger her. Over fjorden ligger et annet, noe mindre verft; Solstrand.

Tomrefjord er også fødestedet til forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten.

Friluftsliv og frivillige lag og organisasjoner er sterkt representert i bygda. På Tomrafjellet og områdene rundt Frostadvatnet fins også mangfoldige mil med langrennsløyper. Disse blir mye brukt av lokalbefolkningen om vinteren. Tomrefjord har også en aktiv sykkelgruppe.

Bygda har i tillegg et idrettsanlegg med kunstgressbane, svømmehall og innendørs idrettshall, samt et utendørs sports-amfi. Kulturell aktivitet foregår i stor grad på kulturhuset Idahall. I tillegg finner man en moderne bowlinghall, Tomra Bowling (ikke i drift), og Joker i Tomra.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statistisk sentralbyrå (11. desember 2015). «Tettsteder. Folkemengde og areal, etter kommune.». Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Møre og RomsdalstubbDenne artikkelen relatert til Møre og Romsdal er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.