Toby Stephens

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Toby Stephens
Toby Stephens (retouched).jpg
Født21. april 1969 (50 år)
London
Ektefelle Anna-Louise Plowman (2001–)
Far Robert Stephens
Mor Maggie Smith
Søsken Chris Larkin
Utdannet ved London Academy of Music and Dramatic Art, Aldro, Seaford College
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelse Theatre World Award (1999)
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Toby Stephens (født 21. april 1969 i London) er en engelsk teater-, TV- og filmskuespiller som har spilt i flere filmer, både Hollywood og i Bollywood.

Han er best kjent for å spille forbryteren Gustav Graves i James Bond-filmen Die Another Day (2002) og fra rollen som Edward Fairfax Rochester i BBC-oppsetningen av Jane Eyre (2006). Stephens, som var den yngste sønnen av skuespillerne Dame Maggie Smith og Sir Robert Stephens, ble født i London, England.

Han ble utdannet ved Aldro og Seaford College og senere begynte han ved London Academy of Music og Dramatic Art. Han begynte sin skuespiller-karriere med rollen som Othello i oppsetningen Orlando fra 1992. Han har siden gjort regelmessige opptredener på TV (blant annet i The Kamille Lawn) og på teater-scenen.

I 2005 spilte Toby rollen som en britisk kaptein i den indiske filmen Mangal Pandey: The Rising, som portretterer hendelser fra det indiske opprøret i 1857. Året etter vendte han tilbake til India for å spille en overløper og offiser fra British East India Company i Sharpe's Challenge. På slutten av 2006 spilte han rollen som Edward Rochester i BBC-oppsetningen av Jane Eyre som ble kringkastet i USA, tidlig i 2007) og i februar 2007 hadde han en annen rolle for BBC hvor han spilte general George Armstrong Custer i Custer's Last Stand.

I mai 2007 hadde Toby Stephens og hans kone gjennom seks år, skuespillerinnen Anna-Louise Plowman fra New Zealand, deres første barn, en sønn som fikk navnet Eli Alistair. Stephens og hans kone ble foreldre til deres andre barn, en jente som heter Tallulah, i mai 2009. Paret venter sitt tredje barn i september 2010.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]