To kvinners datter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
To kvinners datter
orig. Min and Bill
Generell informasjon
SjangerDramakomedie
Utgivelsesår1930
Prod.landUSA
Lengde66 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGeorge W. Hill
ProdusentGeorge W. Hill
Harry Rapf
ManusforfatterFrances Marion
Marion Jackson
Foran kamera
MedvirkendeMarie Dressler
Wallace Beery
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

To kvinners datter (originaltittel: Min and Bill) er et amerikansk komi-drama fra 1930 regissert av George W. Hill med Marie Dressler og Wallace Beery i hovedrollene.

Dreieboken er av Frances Marion og Marion Jackson etter Lorna Moons roman Dark Star fra 1929. Dressler vant en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Min Divot driver et vertshus ved en kai. Hun har oppdratt Nancy Smith som hennes egen datter, etter at hennes prostituerte mor, Bella, forlot henne ved vertshuset som spedbarn. Min krangler ofte med en fisker Bill, om hans nesten konstante drikking. Men de bryr seg veldig om hverandre. Bill og Min er de eneste som vet identiteten til Nancys biologiske mor. Min gjør sitt beste for å oppdra Nancy, og hindre henne fra å oppdage de virkelige aktivitetene til menneskene som bor og arbeider ved havna.

Min sparer opp nok penger til å sende Nancy til en fancy internatskole. Hun håper skolen kan lære Nancy bedre oppførsel, enn det hun får fra Bill og de andre ved havna. Nancy kommer tilbake fra skolen med nyheten om at hun nå er forlovet med en meget velstående mann ved navn Dick Cameron. Hun ønsker at Min skal delta ved bryllupet deres.

Min håper bryllupet vil finne sted, og at paret kan reise på bryllupsreise, før Bella rekker å blande seg inn. Men Bella ankommer i det bryllupseremonien skal finne sted. Hun har oppdaget datterens egentlige identitet, og hennes meget velstående nye ektemann. Hun ønsker at Nancy og hennes nye ektemann skal gi henne penger, og ta henne med til deres nye hjem. Men Min tar frem en skjult pistol, og skyter moren sin før hun flykter fra rommet.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]