To gode venner 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
To gode venner 2
orig. The Fox and the Hound 2
Generell informasjon
GenreKompisfilm, dramakomedie, filmmusikal, familiefilm, eventyrfilm
Utgivelsesår2006
NasjonalitetUSA
Lengde67 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJim Kammerud Rediger dette på Wikidata
ManusRoger S. H. Schulman Rediger dette på Wikidata
Basert på
MusikkJoel McNeely Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
Medvirkendeingen Rediger dette på Wikidata
Stemme­skuespiller(e)Reba McEntire, Patrick Swayze, Jonah Bobo, Jeff Foxworthy, Vicki Lawrence, Stephen Root Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapWalt Disney Pictures, Walt Disney Studios Motion Pictures, Walt Disney Studios Home Entertainment Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Walt Disney Studios Motion Pictures
Disney+
Premiere(r)12. desember 2006 (USA, Canada)[1]
22. august 2007 (Sverige)[1]
ForgjengerTo gode venner – Todd og Copper Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

To gode venner 2 (originaltittel: The Fox and the Hound 2) er en amerikansk direkte-til-video tegnefilm av The Walt Disney Company fra 2006 som er en oppfølger til Todd og Copper: To gode venner.

Filmen ble produsert av DisneyToon Studios og sluppet direkte på DVD 12. desember 2006 i USA og 26. februar 2007 i Europa. Regissør Jim Kammerud har tidligere regissert Den lille havfruen II – Havets hemmelighet og 101 dalmatinere II, og forfatter Roger S. H Schulman tidligere filmer inkluderer Jungelboken 2, Balto, og Shrek.

Handlingen finner sted mens Todd og Copper er unge. Deres vennskap blir satt på prøve da Copper blir med en flokk andre hunder som interesserer seg for sang.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Filmen åpner med de to hundene Tod og Copper som får øye på en rekke lastebiler som bringer en populær varemesse til byen, og Copper blir fascinert av lyden av en gjeng hunder som synger sammen i en gammel skolebuss med navnet "The Singin 'Strays" malt på siden av bussen. Vennene er ivrige etter å se messen, men når Coppers klønete evner skuffer eier Amos Slade enda en gang, blir valpen bundet fast i hagen når Slade og Chief går til varemessen uten hunden. Tod dukker opp ved gården, og hjelper Copper med å fjerne båndet hans. Deretter går hundene til messen sammen.

Tod og Copper får møte medlemmene av The Singin 'Strays. Bandet har fem hunder som medlemmer: Dixie, Cash, Granny Rose, og tvilling-brødrene Waylon og Floyd. Det er viktig at de presterer veldig bra fordi en talentspeider kommer til å være til stede ved messen. Men Cash og Dixie krangler, og Dixie går sin vei før opptredenen deres skal begynne. Dette tvinger de andre hundene til å gå på scenen uten Dixie. Under showet synger Copper med, og Cash inviterer valpen opp på scenen for å synge sammen med dem. Musikalen deres blir en stor suksess. Cash inviterer Copper til å bli med i bandet, noe han gjør etter at Tod lyver om at Copper er en hjemløs hund. Cobber tilbringer deretter hele dagen sammen med Cash og de andre hundene, og glemmer løftet sitt om å se på fyrverkeri sammen med Tod.

Under samtalen med Dixie nevner Tod at Copper egentlig ikke er hjemløs. Dixie legger deretter en plan for å få Copper sparket ut av bandet, noe som fører til utbredt kaos på messen. Forestillingen med Singin 'Strays blir sabotert rett foran talentspeideren Mr. Bickerstaff. Cobber blir sparket fra bandet og reiser hjem sammen med Slade. Granny Rose og resten av bandet synes veldig synd på Copper på grunn av dette, og derfor bryter bandet opp. Copper avslutter vennskapet med Tod, og klandrer ham for å ha ødelagt alt sammen. Tod blir hentet hjem av eieren sin, Widow Tweed. Men senere forsøker de å overbevise resten av The Singin 'Strays om å fortsette å synge, og gjenforene hele bandet.

Opprinnelige stemmer[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Ellers medvirket: Guri Alfstad, Morten Bergheim, Hege Karin Eriksen, Anders Kjepperud, Christine Meyer, Anniken Marie Nielsen, Kristin Oftedal, Per Skjølsvik, Inger Teien, Helge Winther-Larsen, Simen Sand og Roy Markussen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b www.d-zine.se[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata