Tim McInnerny

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Tim McInnerny
Tim McInnerny.jpg
Født18. september 1956 (61 år)
Cheadle Hulme
Utdannet ved Wadham College
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller
NasjonalitetStorbritannia
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Tim McInnerny (Født 18. september 1956 i County of Chester, Nordvest-England) er en engelsk skuespiller.

Han er aller mest kjent for sine roller i TV-serien Blackadder (Sorte Orm på norsk) som karakteren Percy, hertug av Northumberland i den første serien, Lord Percy i den andre serien og han hadde rollen som kaptein Darling i den fjerde serien. Han bestemte seg for ikke å gjenta sin rolle som karakteren Percy i serie tre, og derfor hadde han bare gjesteroller i denne serien. Dermed var den eneste skuespilleren sammen med Rowan Atkinson og Tony Robinson som var med i alle fire seriene av Blackadder, og han var også med i spin-off serien Blackadder: Back & Forth.

McInnerny har jobbet mest som dramatisk skuespiller, og han har jobbet på teater-scenen i den opprinnelige produksjonen av skuespillet Pravda der han blant annet spilte mot skuespilleren Anthony Hopkins. Han var også å se på fjernsyn i Edge of Darkness i 1985, hvor han spilte en revolusjonær sosialist.

Han spilte rollene som John Leire og Vincent Spalding i en episode av serien Granada The Adventures of Sherlock Holmes som ble kalt «The Red-Headed League». Han har også spilt i Wetherby (1985), Erik Viking (1989), en film produksjon av Shakespeares Richard III (1995) og i filmen Notting Hill fra 1999.

I 2006 var han med i den britisk komedieskrekkfilmen Severance og han har i årenes løp hatt flere gjesteroller i den britiske BAFTA-vinnende TV-serien Spooks.