Tim McInnerny

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Tim McInnerny
Tim McInnerny.jpg
Født18. september 1956 (61 år)
Cheadle Hulme
Utdannet ved Wadham College
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Timothy L. "Tim" McInnerny (født 18. september 1956 i Cheadle Hulme, Cheshire, England) er en britisk skuespiller.

Han har hatt roller i Sorte Orm (originaltittel: Blackadder) som karakteren Percy, hertug av Northumberland i den første serien, Lord Percy i den andre serien og han hadde rollen som kaptein Darling i den fjerde serien. Han bestemte seg for ikke å gjenta sin rolle som karakteren Percy i serie tre, og derfor hadde han bare gjesteroller i denne serien. Dermed var den eneste skuespilleren sammen med Rowan Atkinson og Tony Robinson som var med i alle fire seriene av Blackadder, og han var også med i spin-off serien Blackadder: Back & Forth.

McInnerny har jobbet mest som dramatisk skuespiller, og han har jobbet på teater-scenen i den opprinnelige produksjonen av skuespillet Pravda der han blant annet spilte mot skuespilleren Anthony Hopkins. Han var også å se på fjernsyn i Edge of Darkness i 1985, hvor han spilte en revolusjonær sosialist.

Han spilte rollene som John Leire og Vincent Spalding i en episode av serien Granada The Adventures of Sherlock Holmes som ble kalt «The Red-Headed League». Han har også spilt i Wetherby (1985), Erik Viking (1989), en film produksjon av Shakespeares Richard III (1995) og i filmen Notting Hill fra 1999.

I 2006 var han med i den britisk komedieskrekkfilmen Severance og han har i årenes løp hatt flere gjesteroller i den britiske BAFTA-vinnende TV-serien Spooks.