Tiffany (sørkoreansk sangerinne)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tiffany
Tiffany Hwang at Starfield Hanam G-SHOCK fan signing on April 16, 2017 (5).jpg
FødtStephanie Young Hwang
1. august 1989 (28 år)
San Francisco
Utdannet ved Korea Kent Foreign School
Beskjeftigelse Sanger, skuespiller, komponist, sanger-låtskriver, modell
Nasjonalitet USA, Sør-Korea
Medlem av Girls' Generation (2007–), Girls' Generation-TTS (2012–), SM Town
Signatur
Tiffanys signatur

Hwang Mi-young
Hangul황미영
Hanja黄美英
Revidert romaniseringHwang Mi-young

Stephanie Hwang (koreansk navn: Hwang Mi-young, født 1. august 1989 i Los Angeles), er en koreansk-amerikansk sanger og danser i jentegruppa Girls' Generation, best kjent under artistnavnet Tiffany.

Tiffany vokste opp i Diamond Bar som den yngste av tre søsken. Hun var på audition hos SM Starlight Casting System og begynte i selskapet i oktober 2004 i Los Angeles. Selv om Tiffany ble uteksaminert fra Korea Kent Foreign School i april 2007 hadde hun deltatt på grunn- og videregående skoler i California. Hun snakker både flytende engelsk og koreansk.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Girls' Generation

In 2008 gav hun ut to singler med to av medlemmene i Girls' Generation; Jessica og Seohyun. Den første heter «Oppa Nappa» (Bad older brother) og den andre tittelen «Mabinogi» (It's Fantastic!), en sang brukt i et videospill.

Tiffany har også deltatt i TV-serien «Jamyeonggo» med sangen «나 혼자서» («By Myself»), og i en duett med K. Will kalt «A Girl, Meets Love».

Hun har vært TV-vert for «Sonyeon Sonyeo Gayo Baekseo» med Kim Hye-sung i 2007 og 2008. Fra 2010 fokuserer hun på lanseringen i Japan.