Tiffany Young

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tiffany Young
Tiffany Young 2019 by Glenn Francis (cropped).jpg
FødtStephanie Young Hwang
1. august 1989 (30 år)
San Francisco
Utdannet ved Korea Kent Foreign School
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Sanger, skuespiller, komponist, sanger-låtskriver, modell, rapper, danser
Nasjonalitet USA, Sør-Korea
Medlem av Girls' Generation (2007–), Girls' Generation-TTS (2012–), SM Town
Signatur
Tiffany Youngs signatur

Hwang Mi-young
Hangul황미영
Hanja黄美英
Revidert romaniseringHwang Mi-young

Stephanie Hwang (koreansk navn: Hwang Mi-young, født 1. august 1989 i Los Angeles), er en koreansk-amerikansk sanger og danser i jentegruppa Girls' Generation, best kjent under artistnavnet Tiffany eller Tiffany Young. Hun er født og oppvokst i USA. Hun ble oppdaget av det sørkoreanske talentbyrået SM Entertainment da hun var femten år gammel, og flyttet deretter til Sør-Korea. Etter en treningsperiode på to år debuterte hun som medlem av jentegruppen Girls' Generation (og senere en av undergruppene, TTS) i august 2007. Gruppen ble en av de mest solgte artistene i Sør-Korea, og en av Sør-Koreas mest populære jentegrupper på verdensbasis.[1] Etter å ha bidratt til flere sideprosjekter i den tidlige delen av sin karriere, ble Tiffany i 2016 det andre medlemmet i Girls' Generation som debuterte med et soloalbum, I Just Wanna Dance. Hennes andre EP-plate, Lips on Lips, ble utgitt i februar 2019.

Selv om hun fortsatt er medlem av Girls' Generation, forlot Tiffany SM Entertainment i oktober 2017. Hun flyttet tilbake til Los Angeles på grunn av solokarrieren. Der ble hun med i talentbyrået Paradigm Talent Agency og skrev kontrakt med plateselskapet Transparent Arts som del av solokarrieren i USA.[2]

Liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Tiffany vokste opp i Diamond Bar som den yngste av tre søsken. Hun var på audition hos SM Starlight Casting System og begynte i selskapet i oktober 2004 i Los Angeles. Selv om Tiffany ble uteksaminert fra Korea Kent Foreign School i april 2007 hadde hun deltatt på grunn- og videregående skoler i California. Hun snakker både flytende engelsk og koreansk.

In 2008 gav hun ut to singler med to av medlemmene i Girls' Generation; Jessica og Seohyun. Den første heter «Oppa Nappa» (Bad older brother) og den andre tittelen «Mabinogi» (It's Fantastic!), en sang brukt i et videospill.

Tiffany har også deltatt i TV-serien «Jamyeonggo» med sangen «나 혼자서» («By Myself»), og i en duett med K. Will kalt «A Girl, Meets Love».

Hun har vært TV-vert for «Sonyeon Sonyeo Gayo Baekseo» med Kim Hye-sung i 2007 og 2008. Fra 2010 fokuserer hun på lanseringen i Japan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Zach Sang Show. YouTube. 23. august 2018. 
  2. ^ Kowitdamrong, Urisara (28. september 2018). «All Grown Up and Ready to Sing». The Nation. Besøkt 5. februar 2019.