Tiffany Young

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tiffany Young
FødtStephanie Young Hwang
1. aug. 1989[1]Rediger på Wikidata (34 år)
San Francisco
BeskjeftigelseSanger, skuespiller, sanger og låtskriver, rapper, danser, plateartist Rediger på Wikidata
Utdannet vedKorea Kent Foreign School
Diamond Bar High School
NasjonalitetUSA
Sør-Korea
Medlem avGirls' Generation (2007–)
Girls' Generation-TTS (2012–)
SM Town
Unnies (20162016)
Signatur
Tiffany Youngs signatur

Hwang Mi-young
Hangul황미영
Hanja黄美英
Revidert romaniseringHwang Mi-young

Stephanie Hwang (koreansk navn: Hwang Mi-young, født 1. august 1989 i Los Angeles), er en koreansk-amerikansk sanger og danser i jentegruppa Girls' Generation, best kjent under artistnavnet Tiffany eller Tiffany Young. Hun er født og oppvokst i USA. Hun ble oppdaget av det sørkoreanske talentbyrået SM Entertainment da hun var femten år gammel, og flyttet deretter til Sør-Korea. Etter en treningsperiode på to år debuterte hun som medlem av jentegruppen Girls' Generation (og senere en av undergruppene, TTS) i august 2007. Gruppen ble en av de mest solgte artistene i Sør-Korea, og en av Sør-Koreas mest populære jentegrupper på verdensbasis.[2] Etter å ha bidratt til flere sideprosjekter i den tidlige delen av sin karriere, ble Tiffany i 2016 det andre medlemmet i Girls' Generation som debuterte med et soloalbum, I Just Wanna Dance. Hennes andre EP-plate, Lips on Lips, ble utgitt i februar 2019.

Selv om hun fortsatt er medlem av Girls' Generation, forlot Tiffany SM Entertainment i oktober 2017. Hun flyttet tilbake til Los Angeles på grunn av solokarrieren. Der ble hun med i talentbyrået Paradigm Talent Agency og skrev kontrakt med plateselskapet Transparent Arts som del av solokarrieren i USA.[3]

Liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Tiffany vokste opp i Diamond Bar som den yngste av tre søsken. Hun var på audition hos SM Starlight Casting System og begynte i selskapet i oktober 2004 i Los Angeles. Selv om Tiffany ble uteksaminert fra Korea Kent Foreign School i april 2007 hadde hun deltatt på grunn- og videregående skoler i California. Hun snakker både flytende engelsk og koreansk.

In 2008 gav hun ut to singler med to av medlemmene i Girls' Generation; Jessica og Seohyun. Den første heter «Oppa Nappa» (Bad older brother) og den andre tittelen «Mabinogi» (It's Fantastic!), en sang brukt i et videospill.

Tiffany har også deltatt i TV-serien «Jamyeonggo» med sangen «나 혼자서» («By Myself»), og i en duett med K. Will kalt «A Girl, Meets Love».

Hun har vært TV-vert for «Sonyeon Sonyeo Gayo Baekseo» med Kim Hye-sung i 2007 og 2008. Fra 2010 fokuserer hun på lanseringen i Japan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, oppført som Tiffany Hwang, ČSFD person-ID 476401[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Zach Sang Show. YouTube. 23. august 2018. 
  3. ^ Kowitdamrong, Urisara (28. september 2018). «All Grown Up and Ready to Sing». The Nation. Arkivert fra originalen 23. januar 2019. Besøkt 5. februar 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]