Hopp til innhold

The Purge: Election Year

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Purge: Election Year
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm,[1] actionfilm, science fiction-film, thriller, kriminalfilm, dystopisk film
Utgivelsesår2016
NasjonalitetUSA, Frankrike
Lengde109 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJames DeMonaco[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
ManusJames DeMonaco Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Michael Bay
MusikkNathan Whitehead Rediger dette på Wikidata
FotoJacques Jouffret Rediger dette på Wikidata
KlippTodd E. Miller Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeFrank Grillo, Elizabeth Mitchell, Mykelti Williamson Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapPlatinum Dunes Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Universal Pictures
Budsjett10 000 000 USD Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2016
15. september 2016 (Tyskland)[4]
ForgjengerThe Purge: Anarchy Rediger dette på Wikidata
OppfølgerThe First Purge Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

The Purge: Election Year er en amerikansk dystopisk skrekkfilm fra 2016. Filmen ble regissert av James DeMonaco. Hovedrollene spilles av Frank Grillo, Elizabeth Mitchell, og Mykelti Williamson. Dette er oppfølgeren til The Purge: Anarchy fra 2014, og er den tredje filmen i Purge-serien. Jason Blum og Michael Bay er blant filmprodusentene. Filmen ble publisert i USA den 1. juli 2016, og ble etterfulgt av den fjerde Purge-filmen, The First Purge, i juli 2018.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 2022 blir en ung Charlene «Charlie» Roan og hennes familie bundet av en maskert renser. Raneren krever at familien må spille et spill kalt «Mommy's Choice» hvor moren må velge den eneste overlevende, samtidig som alle andre i familien skal dø. Charlie blir valgt, og blir tvunget til å se på hvordan hennes mor, far og bror blir drept. Atten år senere, i 2040, er Roan en amerikansk senator som ønsker å bli valgt som president i USA. Roan lover at hvis hun blir valgt som president, så skal hun kvitte seg med alle Purge-kveldene. Tidligere politi-etterforsker Leo Barnes er nå sikkerhetssjef for Charlene Roan. Gruppen The New Founding Fathers of America (NFFA) og deres kandidat, minister Edwidge Owens, ser på Roan som en trussel. Under påskudd av å gjenvinne hennes tillit, opphever de immunitet for myndighetspersoner, inkludert Roan, i løpet av Purge Night.

Samtidig blomstrer landets såkalte «Murder Tourism»-økonomi, på grunn av turister som besøker USA for å delta ved de årlige Purge-kveldene. Når Purge-kvelden begynner, forsøker Joe å vokte butikken sin, og får selskap av Marcos, og de slår et angrep fra en gruppe ungdomsjenter. Laney og hennes partner Dawn patruljerer byen i en ambulanse, og forsøker å gi medisinsk hjelp til sårede. Å navigere i de fiendtlige gatene i Washington D.C. er farlig, så Barnes og Roan forsøker å finne ly. De blir tatt i bakhold av en gjeng mord-turister. Før de kan henrettes, dreper Joe og Marcos gjengen etter å ha sett parets situasjon fra taket på butikken. Når de finner ly i butikken, kommer tenåringene tilbake med forsterkninger.

Laney kjører over to av dem, før de reise til et tryggere gjemmested. Teamet ankommer et underjordisk skjulested som drives av Dante Bishop. Under oppholdet oppdager Barnes og Roan at de har til hensikt å myrde NFFAs ledelse, i et forsøk på å avslutte Purge-kveldene. Roan ber Dantes partner, Angel, om ikke å drepe Owens. Marcos myrder USAs president og NFFA-leder Caleb Warrens, og forårsaker en skuddveksling som dreper enda flere.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Frank Grillo

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt4094724/; besøksdato: 13. mai 2016.
  2. ^ http://www.filmaffinity.com/en/film974017.html; besøksdato: 13. mai 2016.
  3. ^ http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=228165.html; besøksdato: 13. mai 2016.
  4. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 17. august 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata