The Predator

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Predator
Shane Black, Sterling K. Brown, Olivia Munn, Thomas Jane, Keegan Michael-Key, Trevante Rhodes, Augusto Aguilera & Jake Busey (42878754414).jpg
Generell informasjon
GenreAlternativ virkelighetsfilm, actionfilm
Utgivelsesår2018
NasjonalitetUSA
Lengde107 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiShane Black
ManusShane Black, Fred Dekker, Thomas brothers
Produsent(er)John Davis
MusikkHenry Jackman
SjeffotografLarry Fong
Foran kamera
MedvirkendeBoyd Holbrook, Olivia Munn, Thomas Jane, Jake Busey, Trevante Rhodes, Keegan-Michael Key, Sterling K. Brown, Jacob Tremblay, Yvonne Strahovski, Alfie Allen, R. J. Palacio,[1] Niall Matter,[1] Lochlyn Munro[1]
Annen informasjon
Filmformat2,39:1
Farve/s.hvFarge
Filmselskap20th Century Studios, Davis Entertainment, TSG Entertainment
Distributør20th Century Studios
Budsjett88 000 000 USA-dollar
Totalomsetning160 542 134 USA-dollar
Premiere(r)14. september 2018, 13. september 2018 (Tyskland, Ungarn)[2][3]
ForgjengerPredators
OppfølgerPrey
Eksterne lenker

The Predator er en amerikansk science fictionfilm med regi av Shane Black og manuskript av Black og Fred Dekker. Den er den fjerde i Predator-serien (den sjette dersom en teller de to Alien vs. Predator-filmene), etter Predator (1987), Predator 2 (1990) og Predators (2010). Black hadde en birolle i den opprinnelige filmen, mens John Davis er tilbake som produsent etter de tre første filmene. De sentrale spilles av Boyd Holbrook, Trevante Rhodos, Jakob Tremblay, Keegan-Michael-Key, Olivia Munn, Thomas Jane, Alfie Allen og Sterling K. Brown, og filmen følger en gruppe leiesoldater som må beskytte en liten by fra en invaderende gruppe romvesener.

The Predator hadde premiere på Toronto International Film Festival 7. september 2018, og utkommer på kino i USA den 14. september 2018, distribuert av 20th Century Fox i IMAX, såvel som standardformater.[4]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Et Predator-romskip krasjer-lander på jordkloden. En snikskytter fra 75th Ranger Regiment, Quinn McKenna og teamet hans, blir angrepet av en Predator når de er på oppdrag for å redde et gissel. McKenna slår ut rovdyret, og får deler av utstyret sitt sendt per post hjem til USA for å bevise eksistensen av utenomjordisk liv. På oppdrag fra agent Will Traeger blir McKenna tatt til fange og undersøkt. Traeger tar også Predator til et laboratorium for eksperimentering og observasjon, og rekrutterer evolusjonsbiolog Casey Bracket for å studere den utenomjordiske skapningen.

Casey Bracket oppdager at Predator inneholder menneskelig DNA som en del av dens genetiske sammensetning, og forsøker å finne ut hvordan dette kan ha skjedd. Men Predator våkner snart, bryter seg løs fra fangenskap, og dreper både laboratorie-arbeiderne og de væpnede vaktene. Men skapningen lar Bracket være, som den eneste ubevæpnede personen, før den stikker av fra området. Quinn McKenna, sammen med flere andre fanger, skal transporteres med buss når de blir vitne til Predatorens flukt fra laboratoriet. Fangene kaprer bussen de sitter i.

De tar Bracket med seg, og reiser hjem til McKennas kone, Emily, hvor McKenna forventer å finne Predator-rustningen han tidligere sendte hjem til dem med posten. Imidlertid har Rory, McKennas autistiske sønn, tatt i bruk rustningen for å gå på Knask-eller-knep i nabolaget. Men McKenna og de andre oppdager sønnen hans akkurat i tide til å stoppe et par Predators fra å ta gutten, og få tak i rustningen og teknologien.

Bracket konkluderer med at en Predator ønsker å forbedre seg med DNA fra mennesker. De flykter til en forlatt låve, men Agent Traeger dukker opp og tar dem til fanger dem. Når alle sammen kommer frem til det styrtede romskipet, ankommer en annen Predator, som raskt dreper flere av Traegers soldater. Predator tar Rory, i den tro at hans autisme gjenspeiler fremgang i menneskelig evolusjon og derfor er et verdifullt emne for hybridisering. Men McKenna og resten av gjengen forsøker å følge etter, og forhindre de utenomjordiske skapningene fra å reise deres vei med sønnen hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]