The Love Guru

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Love Guru
Generell informasjon
Nasjonalitet USA
Canada
Utgitt 20. juni 2008 (USA)
Lengde 91 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Marco Schnabel
Manus Mike Myers
Bruno Priani
Produsent Mike Myers
Gary Barber
Musikk George S. Clinton
Sjeffotograf Peter Deming
Klipp Billy Weber
Foran kamera
Medvirkende Mike Myers
Jessica Alba
Romany Malco
Justin Timberlake
Annen informasjon
Filmselskap Paramount Pictures
Spyglass Pictures
Budsjett USD 62 000 000[1]
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

The Love Guru er en amerikansk filmkomedie fra 2008, regissert av Marco Schnabel og med Mike Myers og Jessica Alba i hovedrollene. Myers skrev manus sammen med Graham Gordy i tillegg til å medvirke i filmen, samt at han produserte den sammen med Gary Barber. Under den 29. Razzie-utdelingen vant tilmen tre Golden Raspberry Awards, blant andre prisen for verste film.

Handling[rediger | rediger kilde]

Stjernespilleren i Toronto Maple Leafs, Darren Roanoke, undergår en del stress på grunn av at hans kone har forlatt ham til fordel for stjernespilleren på Los Angeles Kings, Jacques «Le Coq» Grandé. Stresset får hånden hans til å skjelve, og dette påvirker ishockeyspillingen hans. Darren får hjelp av guru Maurice Pitka for å bekjempe stresset, slik at laget hans kan komme ut av den lange tapsrekken de er inne i. I tillegg til å bli godt betalt, ønsker Pitka at han kan få en invitasjon til Oprah Winfreys TV-show, slik at han kan bli verdens mest kjente guru. Pitka kommer seg til Oprah, men istedenfor å ønske å bli verdens mest kjente guru, er det nå plutselig hans kjærlighet til Jane Bullard som teller mest. Dessverre har han inngått en avtale med guru Tugginmypudha som gjør at han må gå med kyskhetsbelte. Han reiser til Tugginmypudha for å få det fjernet, og får hos ham oppskriften for å bli kvitt beltet.

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Mike Myers Guru Maurice Pitka
Romany Malco Darren Roanoke
Jessica Alba Jane Bullard
Meagan Good Prudence Roanoke
Verne Troyer Trener Punch Cherkov
Justin Timberlake Jacques «Le Coq» Grandé
Telma Hopkins Lillian Roanoke
Manu Narayan Rajneesh - Pitkas assistent
John Oliver Dick Pants
Ben Kingsley Guru Tugginmypudha
Stephen Colbert Jay Kell
Jim Gaffigan Trent Lueders
Rob Huebel Bar Patron
Omid Djalili Guru Satchabigknoba
Laura Landauer Celine Dion

I tillegg har følgende skuespillere roller som seg selv: Mike Myers, Mariska Hargitay, Kanye West, Val Kilmer, Morgan Freeman, Rob Blake, Deepak Chopra, Oprah Winfrey og Jessica Simpson.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

The Love Guru fikk negativ omtale fra de fleste kritikerne, og nettsiden Rotten Tomatoes rapporterte i april 2009 at 14% av 156 omtaler av filmen har vært positive.[2] Metacritic rapporterer i samme tidsperiode at filmen har fått en gjennomsnittlig score på 24 av 100 poeng, basert på 33 omtaler.[3]

Priser[rediger | rediger kilde]

The Love Guru mottok flest nominasjoner til den 29. Razzie-utdelingen, med totalt 7 nominasjoner. Filmen vant til slutt tre priser, for verste film, verste manus og verste mannlige skuespiller.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]