Hopp til innhold

The Intern

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Intern
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2. oktober 2015 (Norge)
Prod.landUSA
Lengde121 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiNancy Meyers
ProdusentSuzanne McNeill Farwell
Nancy Meyers
ManusforfatterNancy Meyers
MusikkTheodore Shapiro
SjeffotografStephen Goldblatt
KlippRobert Leighton
Foran kamera
MedvirkendeRobert De Niro
Anne Hathaway
Rene Russo
Nat Wolff
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Intern er en amerikansk komedie fra 2015. Filmen er skrevet og regissert av Nancy Meyers, og har Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo og Nat Wolff i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den 70 år gamle Ben Whittaker har oppdaget at pensjonist-tilværelsen ikke er alt det er sagt å være. Han tar muligheten til å komme tilbake i spillet ved å begynne som lærling hos en mote-side på Internett, som er grunnlagt og eid av Jules Ostin i Brooklyn. I begynnelsen er Jules Ostin litt skeptisk og ignorerer ham. Imidlertid vinner Ben over de andre medarbeidere med sin vennlighet og nyttige råd om livet og arbeid. En morgen organiserer han et rotete skrivebord som Jules har klaget over. Deretter begynner de å komme bedre overens. Etter jobb legger Ben merke til at sjåføren til Jules drikker alkohol, og han overbeviser sjåføren om at Ben burde kjøre Jules hjem selv - en oppgave som han beholder i dagene som kommer.

På deres første kjøretur sammen stiller Ben henne en rekke personlige spørsmål, og Jules ønsker å overføre Ben til å være praktikant for noen andre. Men samme kveld oppdager Jules at Ben tidligere hadde jobbet i nesten 40 år i samme kontorbygning som hennes egen organisasjon nå holder til. Dagen etter har Ben blitt erstattet som sjåfør av Doris, som viser seg å være en fryktelig sjåfør som nesten forårsaker et krasj. Jules ber om unnskyldning og ber Ben om å komme tilbake, noe han går med på. Jules begynner å gi ham flere arbeidsoppgaver, og Ben letter arbeidsmengden hennes. Han innleder også et forhold til deres interne massør Fiona. Men Ben blir mer og mer engasjert i Jules, og bryter seg til og med inn i hjemmet til Jules sin mor for å slette en pinlig og slem e-post, og unngår så vidt å bli arrestert. Ben blir også kjent med familien til Jules.

Ektemannen hennes, Matt, hadde gitt opp sin egen karriere for å være hjemmeværende far for datteren deres, Paige, etter at Jules sin bedrift begynte å bli stadig mer populær. Ekteskapet deres er imidlertid i ferd med å gå sakte i stykker, etter hvert som paret blir fjernere fra hverandre. I mellomtiden er Jules under press for å gi fra seg stillingen som administrerende direktør til noen utenfor selskapet, ettersom investorene hennes føler at hun ikke er i stand til å takle arbeidsmengden. I troen på at dette vil gi henne mer tid hjemme sammen med familien sin, er Jules villig til å vurdere dette forslaget. Når han kjører Paige hjem fra en fest, oppdager Ben at Matt har innledet en affære med en annen kvinne. Jules avslører at hun vet om Matts utroskap. Men at hun ikke har konfrontert Matt om dette enda, fordi hun ikke var klar til å takle denne situasjonen.

I et forsøk på å kjøpe seg tid til å redde ekteskapet hennes, bestemmer Jules seg for å ansette en ny administrerende direktør. Når Jules reiser hjem til Ben dagen etter, hvor Ben oppfordrer henne til å tenke på hvor mye innsats og lidenskap hun har å brukt til å bygge selskapet hennes. Matt kommer uventet innom kontoret deres og oppfordrer henne til å revurdere planene hennes, og sier at han er lei seg og han ønsker å støtte henne i drømmene hennes. Jules går ut og leter etter Ben, for å fortelle at hun har ombestemt seg angående jobben sin. Hun oppdager at han liker Tai chi chuan. Jules lar seg endelig slappe mer av, og blir sammen med Ben i å praktisere Tai Chi - en handling som symboliserer at Jules endelig har funnet balanse i livet sitt.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]