The Fourth Kind

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Fourth Kind
Generell informasjon
Sjangerscience fiction / skrekkfilm
Utgivelsesår2009
Prod.landUSA
Lengde98 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiOlatunde Osunsanmi.
ProdusentJoe Carnahan
ManusforfatterOlatunde Osunsanmi
MusikkAtli Örvarsson
Foran kamera
Hovedrolle(r)Milla Jovovich
Will Patton
Elias Koteas
Annen informasjon
Prod.selskapMorgan Creek Entertainment
Premiere6. november 2009
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Fourth Kind er en amerikansk spillefilm fra 2009 i sjangrene science fiction og horror.

Den har Milla Jovovich, Charlotte Milchard, Elias Koteas, Will Patton og Mia McKenna Bruce i de viktigste rollene. Filmen er regissert av Oletunde Osunsanmi. Tittelen er avledet fra en utvidelse av J. Allen Hyneks klassifisering av nærkontakt med utenomjordiske vesener hvor den fjerde formen er bortførelser av utenomjordiske. Filmen hadde premiere i USA den 6. november 2009 og var en moderat suksess, og tjente inn rundt 46 millioner verden over.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

The Fourth Kind handler om psykologen Dr. Abigail Tylers studier om utenomjordiske bortføringer som har skjedd i og rundt byen Nome i Alaska fra 1970-tallet og fram til 2000. Filmen viser Dr. Tylers egne filmopptak over hendelser parallelt med gjeninnspillinger der Milla Jovovich spiller Dr. Taylor. Filmen viser også et intervju med Dr. Abigail Tyler gjennom filmen der hun forteller om hendelsene. I intervjupartene er det regissøren Oletunde Osunsanmi som spiller intervjueren.

Det var mannen til Abigail, Will Jammeson, som hold på med disse studiene før hun tok over da han ble funnet drept i sengen sin i august 2000. Ingen visste hvordan han var blitt myrdet, ikke en gang Abigail, som lå rett ved siden av. Hennes pasienter er blitt bortført for så å bli satt tilbake igjen uten å huske noen ting om hva som har skjedd, bortsett fra at de ser en ugle rett før det skjer. For at de skal huske hva som skjedde dem, bruker Abigail hypnose.

De utenomjordiske vesenene liker ikke at Abigail driver med disse studiene sine, derfor bortfører de også henne og datteren hennes, bare at datteren kom aldri tilbake igjen.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Filmens handling skjer i Nome, Alaska, men er for det meste spilt inn i Bulgaria, foruten en del i Canada og California i samarbeid med Universal Pictures, Gold Circle Films og Dead Crow Productions. Scott Niemeyer, Norm Waitt og Ioana Miller har produsert filmen. Musikken er av Atli Orvarsson.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Milla Jovovich.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]