The Flowers of War

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Flowers of War
Generell informasjon
GenreKrigsfilm,[1] romantisk film,[2] dramafilm
Utgivelsesår2011
NasjonalitetJapan, Kina
Lengde146 min.
SpråkEngelsk, Shanghainesisk, japansk, standard kinesisk, mandarin
Bak kamera
RegiZhang Yimou[1][3] Rediger dette på Wikidata
ManusLiu Heng, Geling Yan[4] Rediger dette på Wikidata
TemaAndre verdenskrig, Nanjingmassakren, andre kinesisk-japanske krig Rediger dette på Wikidata
Basert på
The Flowers of War Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Zhang Yimou, William Kong, Zhang Weiping[4]
MusikkQigang Chen Rediger dette på Wikidata
FotoZhao Xiaoding Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeChristian Bale,[5] Ni Ni,[5] Tong Dawei, Shigeo Kobayashi,[5] Paul Schneider,[5] Atsurō Watabe,[5] Xinyi Zhang Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)16. desember 2011[6]
Eksterne lenker

The Flowers of War (forenklet kinesisk: 金陵十三钗; tradisjonell kinesisk: 金陵十三釵; pinyin: Jīnlíng shísān chāi) er en kinesisk historisk drama-krigsfilm fra 2011, regissert av Zhang Yimou. Hovedrollen spilles av Christian Bale; andre sentrale roller spilles av Ni Ni, Zhang Xinyi, Tong Dawei, Atsuro Watabe, Shigeo Kobayashi og Cao Kefan.[7] Filmen utspiller seg i Nanjing i Kina i desember 1937 under Nanjingmassakren. Manus bygger på forfatterinnen Geling Yans novelle 13 Flowers of Nanjing.

Filmens hovedspråk er mandarin på forskjellige dialekter, for det meste nanjingdialekt, men det er også mye engelsk og tildels tale på japansk, og gregoriansk katolsk korsang på latin med kinesisk aksent.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1937 blir Kina invandert av Japan, og den Andre kinesisk-japanske krig bryter løs. Den japanske hæren tar over den kinesiske hovedstaden, Nanking, og gjennomfører Nanjingmassakren. Japanerne flykter desperat til et kloster drevet av en romersk-katolsk katedral. John Miller får i oppgave å begrave ypperstepresten. Han finner George, en foreldreløs gutt som ble oppdratt av den døde presten. Snart kommer en gruppe flamboyante prostituerte til området, og søker tilflukt ved å gjemme seg i kjelleren. Miller utgir seg for å være prest, og forsøker å holde alle trygge samtidig som han planlegger å reparere klostrets lastebil for å unnslippe fra området.

Japanske styrker angriper katedralen, men de blir drept av en kinesisk major som senere dør. En japansk oberst Hasegawa beskytter klosteret ved å plassere vakter utenfor porten deres. Flere dager senere gir han Miller en offisiell invitasjon for at de japanske skolepikene kan synge ved en seiersfeiring for det japanske militæret. I frykt for sikkerheten til barna, avviser Miller dette. Hasegawa sier at dette var en ordre, og at jentene skal hentes dagen etter. Før de går, teller de japanske soldatene alle jentene og inkluderer feilaktig en av de prostituerte (som har kommet opp av kjelleren) til sammen 13 kvinner.

Når jentenes de facto-leder, Shu Juan, overbeviser dem om at det er bedre å begå selvmord ved å hoppe fra katedral-tårnet, og lederen for de prostituerte, overbeviser dem om å beskytte jentene ved å ta plassen deres foran de japanske soldatene. Ettersom det bare er 12 prostituerte, melder også George, den døde prestens adoptiv-sønn, seg frivillig. Miller er imot deres beslutning, men går med på å hjelpe til. Han bruker sminke og klipper håret deres slik at de ser ut som yngre jenter. De prostituerte lager også kniver, og gjemmer knivene under kappene deres. Samtidig planlegger Miller hvordan han kan få skolejentene ut av Nanking uten at militæret oppdager det.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]